Record dupa record la Porsche

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 28.06.2006
Pentru al doisprezecelea an consecutiv vanzarile companiei Porsche sunt in crestere
Compania Porsche a raportat pentru acest an fiscal vanzarea a 90.000 de unitati, fata de numai 88.379 unitati vandute anul trecut .
Astfel, compania germana inregistreaza al 12 an consecutiv de vanzari in crestere. Datorita introducerii modelelor de top ale gamei, cum ar fi 911 Turbo, profitul companiei a crescut in ultimul an mai repede decat vanzarea de masini.
Vanzarile pentru 911 au crescut cu 21 de procente, ajungand la 27.896 unitati, in timp ce vanzarile pentru Cayenne au crescut cu 16% ajungand la 28.469 de vehicule. Compania germana a livrat 10.883 de modele ale noului model Cayman S, iar daca la acestea se adauga vanzarile pentru Boxster, cifra de vanzari ajunge sa creasca cu 87 de procente inregistrandu-se 22.846 de masini vandute.
Porsche ofera pe piata doar trei game de modele, Boxster/Cayman, 911 si Cayenne, dar contributia cea mai semnificativa pentru profituri se pare ca o aduce modelul 911 Turbo.
In ceea ce priveste politica de investitii a companiei Porsche, fabricantul german lucreaza la o noua gama de modele, coupe-ul cu patru usi Panamera, care cel mai probabil in 2009 va putea concura pe piata cu Mercedes-Benz CLS si Maserati Quattroporte.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru