Record mondial la consum

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 07.04.2006
Stiati ca un VW Golf 1.6 TDI poate consuma doar 4.5 litri de motorina la suta de kilometri? Un cuplu englez a reusit sa demonstreze acest lucru intr-un tur al lumii care a stabilit un nou record mondial la consumul de combustibil.

Un cuplu din Marea Britanie – John si Helen Taylor – a reusit sa stabileasca un nou record mondial care priveste cantitatea de combustibil cunsumat intr-un tur complet in jurul lumii. Cei doi au condus, in cadrul actiunii numite Shell Fuel Challenge, un Volkswagen Golf 1.6 TDI al carui rezervor a fost umplut de doar 24 de ori (1303 litri) in decursul celor 28.970 de kilometri parcursi. Consumul mediu a ajuns astfel la 4.5 litri/100 km.

Familia Taylor a trecut prin 25 de tari de pe patru continente inainte sa ajunga in Londra, orasul din care a inceput expeditia. Golf-ul a fost asistat pe tot parcursul calatoriei de doua Passat-uri de asistenta in care s-au aflat un martor indepedent, un jurnalist, doi mecanici si mai multe camere de luat vederi care au inregistrat expeditia. Echipamentele GPS, telefoanele mobile cu transmisie prin satelit si un kit care a furnizat non-stop banda de internet nu au lispit nici ele din arsenalul echipajelor de asistenta. Cu toate acestea, principalele obstacole peste care cei doi britanici au fost nevoiti sa treaca au constat intr-o furtuna tropicala si un ciclon (in Australia), in terenul aproape impracticabil (in Pakistan) si in temperaturile foarte scazute din estul Europei.

In medie, cei doi au condus 14 ore pe zi, concluziile finalului expeditiei fiind obiectul unui curs pe care cuplul londonez il va sustine in continuare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru