Record negativ de vanzari in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 03.05.2007
Aprilie a fost luna neagra pentru jucatorii auto de pe piata americana. Si americanii si niponii au avut pierderi.

Vanzarile de masini noi din Statele Unite ale Americii au ajuns in luna aprilie la cea mai mica valoare din ultimul an si jumatate.

Chair si Toyota, primul conducator auto din lume, a inregistrat o decadere a vanzarilor, lucru care nu s-a mai intamplat in ultimii doi ani. Si pentru ceilalti jucatori niponi importanti de pe piata nord-americana, Honda si Nissan, volumul vanzarilor a scazut in luna aprilie.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, Toyota a inregistrat o scadere a vanzarilor de 4,3%, in timp ce numarul automobilelor marca Honda s-au redus cu 9,1%. Nissan a resimtit o scadere a unitatilor comercializate de 18%.

Nici producatorii autohtoni din SUA nu au avut o luna foarte buna, vanzarile General Motors au scazut cu 9,5%, iar vanzarile Ford cu 13%. In mod surprinzator, DaimlerChrysler a inregistrat o usoara crestere a vanzarilor.

Totalul vanzarilor in SUA a ajuns la 1,34 milioane de unitati, in scadere cu 7,6% fata de perioada similara a anului precedent.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru