Renault are probleme la Titu

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 16.08.2007
Francezii au intampinat greutati in cumpararea terenurilor din Titu de la persoane fizice si cere exproprieri.

Renault va initia constructia centrului de proiectare auto de la Titu in toamna acestui an sau la inceputul anului viitor, grupul francez avand probleme in cumpararea terenurilor de la persoane fizice, din cauza preturilor ridicate, motiv pentru care a cerut autoritatilor exproprierea parcelelor.

Investitorul francez a achizitionat pana in prezent doar jumatate din totalul terenurilor pe care intentioneaza sa amenajeze centrul de proiectare si dezvoltare de modele auto, aflate in posesia unor persoane private, refuzand sa accepte preturile cerute de unii proprietari in schimbul suprafetelor, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Preturile terenurilor extravilane de langa orasul Titu s-au dublat dupa ce grupul francez a anuntat ca va construi in zona un centru de proiectare auto, ajungand de la un pret mediu de 1,5 euro pe metru patrat, la inceputul lunii februarie, la 3 euro/mp.

Parcela de teren necesara Renault este fragmentata, pe o portiune de 100 hectare fiind circa 150 de proprietari.

Solicitarea Renault de expropriere a terenurilor a fost respinsa de autoritati in urma unor discutii in care a fost insa luata in calcul si varianta modificarii planului urbanistic zonal (PUZ), cu introducerea unor prevederi prin care proprietarilor parcelelor necesare investitorului sa li se interzica sa construiasca pe acele suprafete. "Interdictia de a mai ridica orice fel de constructii i-ar putea determina pe proprietari sa vanda mai usor terenurile, la o suma apropiata de oferta investitorului si care se apropie de vechiul pret. Ulterior, PUZ-ul ar putea fi din nou modificat pentru a permite derularea proiectului de investitii", au aratat sursele citate.

Comentarii (20)

  • :)
    cum dracu expropieri ? astia sunt nebuni ? in primul rand ca nu trebuia sa se bata cu pumnul in piept decat atunci cand aveau deja terenurile.In aldoi-lea rand ca nu sunt statul roman ci tot o entitate privata asa ca nu au dreptul nici sa se gandeasca la expropieri. am senzatia ca se cred in republica africana.
    0 0
  • H O T I E !!!
    Cum sa ceara exproprierea? Cum sa se puna problema de a interzice actualilor proprietari sa construiasca, atat timp cat Renault are dreptul? Ma mir ca nu iese lumea cu furci si topoare.

    3 euro/mp e o nimica toata pentru un teren pretabil pentru constructii si investitii, aproape gratis as spune. Astia de la Renault chiar nu se mai satura de furat.

    Renault sucks!!! (parca v-am mai spus asta :)
    0 0
  • anonim
    Francezii sunt imputiti
    Acest lucru (imputiciunea) este miezul culturii lor organizationale. Cine a lucrat cu ei intelege ce spun. La Renault e un plus pentru ca bagat si statul in ecuatie.
    0 0
  • Nu doar branza lor pute oribil pana si ei au aere greu de suportat.
    Si cum spunea un shocoflender "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul."
    0 0
  • andrei
    sunt cu capu
    ce drq institut fac astia pe un milion de metri patrati (parca atat stiu ca inseamna 100 hectare)????? mi se pare o suprafata emorma.... au piste de incercare lungi de 10 km? sau ce????
    Zoho intrebare: daca ai avea alocat 1,5 mil euro pentru teren ca asta e pretu zonei ti-ar convenii sa fie necesara dublarea sumei pt ca niste tarani vor si ei sa profite? apropo de subiectul teren imi suna a dejavu toata chestia asta.... imi aduc aminte de podul peste gara basarab.... au abandonat lucrarile din acelasi motiv daca nu ma insel
    0 0
  • ..
    atata timp cat e terenul tau poti sa faci ce vrei si asa este si corect.
    din moment ce statul garanteaza dreptul la proprietate privata si este democratie, exproprierea si interzicerea sa construiasca acolo ar fi o incalcare a constitutiei.

    lucrurile ar trebui gandite altfel..
    0 0
  • invictus
    nesimtire franceza
    In primul rand - si stiu ce vorbesc - ambele variante cerute de francezi sunt, pe langa nesimtite si aberante, complet ilegale. Expropriere nu se poate decat pentru o cauza de utilitate publica (ori ei sunt o firma privata), iar chestia cu PUZ-ul e un abuz evident. Din punct de vedere legal nimeni nu are dreptul (cu atat mai mult autoritatile) sa faca discriminari. Legal Renault este o firma ca oricare alta, chiar daca e mare, si nu se poate ca unei persoane private sa-i permiti sa construiasca, iar altora sa le interzici, ba sa mai si declari public ca o faci doar ca sa-i fortezi sa vanda!!! Incalca atat Constitutia Romaniei cat si numeroase alte legi asa ca sper ca oamenii sa se tina tare pe pozitie pentru ca daca primaria face asa ceva si o dau in judecata au toate sansele sa castige.
    In al doilea rand, intrebare pentru Andrei: si ce daca taranii vor si ei sa profite? Nu e asta esenta capitalismului? Sau cumva Renault e o societate de binefacere si intentia lor nu e sa profite, ci construiesc masini si le doneaza? Nu ma intereseaza absolut deloc de bugetul pe care si l-au alocat, n-au decat sa si-l suplimenteze daca vor sa cumpere! Daca erau destepti isi tineau gura si cumparau terenul fara sa faca taraboi; prostia se plateste. Regula asta se aplica tuturor in toata lumea si nu vad nici un motiv pentru care ar trebui facuta vreo exceptie pentru ei.
    0 0
  • greata
    Mi-e greata de autoritatile romane care incurajeaza o astfel de abordare din partea strainilor. Nu mai cumparati auto marca renault, caci oricum sunt proaste rau. Exceptie face LOGAN. Fara sa fiu nationalist. Saracii tarani proprietari, trebuie sa mareasca pretul repede si mult.
    0 0
  • Tzaran Expropriat
    De cacao
    Cum sa nu accepte statul roman asa ceva ?? Sunt sigur ca o vor face atata timp cat sunt spagi la mijloc si multe alte manutze care spala alte manutze .... Francezii cea mai spurcata natie din europa nu inteleg de unde pana unde sunt latini ca zici ca vorbesc martiana...Oricum Dacia trebuia vanduta lui VW... Oricum o sa dispara sigla Dacia din 2009...
    0 0
  • niste dobitoci...e tot ce pot spune. s-au apucat sa faca declaratii, si-au taiat singuri craca de sub picioare si acum nu le convine ca au crescut preturile. poate ar fi o idee buna sa-i propun si eu vecinului meu sa imi vanda apartamentul lui cu 4 camere pe 20000E si daca nu-i convine il amenint cu exproprierea ca vad ca asa se practica pe la noi. din cate stiam eu, exproprierea nu se paote aplica decat cand e la mijloc interesul national, nu buzunarul lu' Renault, dar in Romania orice e posibil...
    0 0
  • Brigada de Orografie
    Bai Tzarane
    De unde sti tu ca francezi sunt cei mai spurcatzi. Vorbesti ca un roman prost, subculturalizat ce esti. Generalizezi de parca i-ai cunoscut personal pe toti francezii. Vinde-ti tu Dacia lu VW, daca esti asa mare economist. De cand s-a dat libertatea de expresie s-a triplat numaru de idioti din Romania. Brusc. Mars la manele.
    0 0
  • Schweitzer
    Merde Renault
    De cand nu mai e Regie Nationale,Renault este condusa si controlata de evrei.Deci nu mai vorbiti asa de francezi.
    0 0
  • rusinos...
    Dupa minciuna cu masina de 5000 de euro pe care am inghitit-o cu totii ar fi cazul sa inghititi si voi ceva.
    Atunci cand romanii reactioneaza ca in orice piata concurentiala normala din Europa Renault se duce si baga capul sub poala Guvernului ca poate or reusi sa ii suceasca mintile si sa ii perverteasca legile.

    Rusine RENAULT! Invatati sa concurati corect si legal ca poata asa veti invata si sa faceti masini bune.

    Imi vine sa cumpar un lot la Titu numai ca sa ma bat cu voi pana la Haga ca poate va vine mintea la cap ca oricum nu e unde trebuie daca ati annuntat ca investiti si abia dupa ati inceput sa cumparati teren.
    0 0
  • AndreiRN
    Francezo-Romaneasca
    O afacere Francao-Romana care miroase a rahat de la o posta. Parca ar fi un grup de amatori pusi pe furtisag. In China, India, SUA, terenurile de constructie se ofera firmelor mari la costuri de nimic. Lease 99 de ani pt $1 hectarul. Si asta se face pt a atrage investitiile mari si a se creea locuri de munca local.
    La Romani si Francezi e o tiganeala in tota regula.
    0 0
  • bavariarent.ro
    incredibil
    asta e nesimtire pe fatza...dupa ce ca ne-au prostit cu loganu ala ne mai iau si pamanturile acum.mari nesimtit francezii astia.
    0 0
  • pt andrei
    Pretul era 1.5 euro/mp cand acel teren era folosit probabil pentru agricultura, iar "pretul zonei" se aplica atunci cand terenul este scos la vanzare de catre proprietar, nu cand vine cineva si cere sa-l cumpere. Oamenii aceia nu intentionau sa vanda terenul. De ce sa nu profite daca e bunul lor?

    Concret, daca eu vin la tine si iti cer sa-mi vinzi casa ta, mi-o vinzi la pretul pietei pe loc fara alte conditii?
    0 0
  • pamantul glanetasului...
    AndreiRN, e adevarat ca sunt tari in car se concesioneaza pamant pt obiective strategice dpdv economic. Cu ceva timp in urma BMW a facut un calcul prin care a arata statului german ca e mai convenabil sa faca o noua fabrica in Polonia. Statul german a facut tot ce era necesar si legal ca sa nu piarda investitia; atentie, nu au incalcat legea asa cum vrea Renault in ROmania intr-un mod strigator la cer.
    ROmania inca nu este acolo unde spui tu, "lease pe 99 ani". Atat timp cat se pot scoate bani din chestiunea aceasta pentru ca avem destule alte avantaje care ne fac atractivi pt francezi, ar trebui sa ne vindem asset-urile cat mai scump posibil. Orice altceva ar fi o greseala.

    Pe de alta parte nu pot sa nu remarc stupiditatea elementara a reprezentantilor Renault.

    Astept cu nerabdare un constructor de automobile care sa produca la fel de mult pentru Romania cat Renault ca sa isi piarda caracterul acesta de unicitate cu care ne tot santajeaza.

    Sunt curios cine a semnat comunicarea prin care s-a cerut exproprierea sau comunicatul din care rezulta stirea. Unui angajator destept ar trebui sa nu ii ia mai mult de 24 de ore sa recicleze decidentul acestei comunicari.
    0 0
  • Argesanu
    Focu pe ei
    Sictir Renault.Esti kk din toate pdv-urile.
    0 0
  • da pt.Gino
    Se scrie CIOCOFLENDER !
    Renault rules !
    0 0
  • nini florin
    altii sunt nesimtiti
    baietii "destepti" din titu au fost si au cumparat terenul de la oameni pe sume de nimic atunci cand au auzit de renault.Cand renault a venit sa cumpere terenurile a trebuit sa ia de la baietii"destepti" cu preturi mult mai mari. aici este inselatoria nu la renault
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru