Renault globalizeaza Loganul

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 15.03.2007
Renault intentioneaza sa globalizeze modelul Logan, studiind posibilitatea de a-l produce si in Indonezia, Africa de Sud sau Pakistan.

Un oficial al grupului Renault a anuntat ca producatorul francez studiaza posibilitatea de a produce modelul Logan in Indonezia, Africa de Sud si Pakistan, incluzand si o varianta cu volan pe partea dreapta, anunta Mediafax.

Declaratia a fost facuta de responsabilul pentru planificarea productiei de la Renault, Patrick Pelata. Uzina din Africa de Sud va produce automobile cu volan pe dreapta, destinate pietei din Marea Britanie. Cresterea cererii pe pietele emergente a determinat pe toti constructorii auto sa studieze posibilitatea de a lansa modele low-cost.

Tendintele actuale ale pietei auto au ca punct de pornire succesul surprinzator al grupului auto francez Renault cu modelul Logan, construit de divizia Renault din Romania, Dacia. Renault intentioneaza sa majoreze productia de autoturisme Logan cu 900.000 de unitati in intervalul 2006-2009, in timp ce obiectivul pentru modelele comercializate sub marca Renault prevede cresterea productiei cu 800.000 de unitati in aceeasi perioada.

Pelata a subliniat ca succesul Renault nu s-a limitat la pietele in curs de dezvoltare.

Cererea de automobile a crescut in ultimii 15 ani in statele dezvoltate cu o rata medie anuala de 0,6%, inferioara ritmului de 6,4% inregistrat in tarile emergente, a spus Pelata, citat de Mediafax.

Renault comercializeaza modelul Logan la preturi inferioare celor practicate de alti producatori la aceasta categorie de automobile. Astfel, preturile ar putea porni de la 5.000 de euro, cu toate ca vicepresedintele diviziei de vanzari si marketing, Patrick Blain, a afirmat ca Renault nu a vandut nici un autoturism pentru suma de 5.000 de euro. El a adaugat ca pretul mediu de vanzare pe pietele din Europa de Vest este de 9.500 de euro, deoarece clientii solicita dotari suplimentare, precum aer conditionat si airbag-uri. Pretul este in continuare mai mic comparativ cu cel propus de alti producatori, la acest nivel de dotare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru