Renault pierde din piata vest-europeana

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 15.05.2007
Grupul Renault a inregistrat o scadere a vanzarilor in primele patru luni ale anului. Vanzarile au scazut cu 4 procente.

Vanzarile de automobile si vehicule comerciale usoare ale grupului Renault au scazut in primele patru luni ale anului cu 4,1%, la 806.004 unitati, anunta Mediafax.

Numarul de automobile comercializate de grup in perioada mentionata a fost de 673.063, mai mic cu 4,8% in termeni anuali. Vanzarile din luna aprilie ale producatorului francez au continuat tendinta descendenta din primele luni ale anului, cu un declin de 4,8% fata de luna corespunzatoare din 2006.

Numarul de unitati vandute in aprilie a fost de 208.578, fata de 219.175 unitati comercializate in urma cu un an. Cel mai important declin al vanzarilor, in primele patru luni, a fost consemnat in Europa, respectiv 8,9%, cu un maxim de 10,2% pe piata franceza.

Cumparatorii europeni asteapta, potrivit companiei, lansarea unor noi modele, cum este Twingo, care a fost prezentat in luna martie si care va fi comercializat de la 15 iunie in Franta, Slovenia si Italia.

Pe piata din Rusia, vanzarile au crescut in aprilie cu 77%, in special ca urmare a succesului inregistrat de automobilul Logan, dar si de alte modele.

In America Latina, numarul de unitati vandute in aprilie a fost mai mare cu 24,7%, iar avansul consemnat de la inceputul anului a fost de 27%.

La nivelul Euromed, regiune care reuneste Bulgaria, Romania, Republica Moldova, Comunitatea Statelor Independente, Turcia, precum si Algeria, Maroc si Tunisia, vanzarile au crescut in primele patru luni cu 5,5%, la 114.880 unitati, informeaza Mediafax.

Comentarii (9)

  • Gica Z
    Renault se duce la vale
    Strategia lor a fost sa-si asocieze imaginea cu ideea de low-cost. Din pacate, au adoptat si ideea de low-quality, ceea ce le va fi fatal pe termen lung.
    Soarta lor este sa ramana parteneri cu Dacia si Mahindra. In tarile dezvoltate vor muri incet-incet. Si-au facut-o cu mana lor.
    0 0
  • UN LAGUNIST DEZAMAGIT
    RABAT LA CALITATE
    Cum e posibil sa schimbi la o LAGUNA noua luata in 2003 de PATRU ORI pedala la ambreiaj pana la 30 000 KM,cum e posibil la 35 000 km sa ti sa spuna ca ai joc la caseta de directie cand stii ca masina ta nu a vazut decat asfalt si ai in 4 ani 55 000 km? E rusinos pentru o marca ce se pretinde CAMPIOANA MONDIALA LA FORMULA 1.Culmea este ca pretind ca reusind in FORMULA 1 reusesc oriunde 1!Cititi revista AUTO MOTOR si SPORT. NU VA LUATI NICIODATA RENAULT !!!
    0 0
  • Renault
    Faptul ca o masina se strica (chiar si repetat) nu e un semn ingrijorator decat pentru posesor. Din pacate pentru Renault rata caderilor pentru modelul Laguna este penibila.
    Sunt intru totul de acord cu opinia lui "Gica Z" de mai sus.
    0 0
  • Renault
    Nemtii fac masini si Francezii parfumuri ! ( Peugeut ce ma incanta cat de cat ) in rest ma scarbesc masinile franceze, in frunte cu Loganul care ni-l baga pe gat si citroenul parlamentariilor. Nici o firma care se respecta nu accepta compromisuri in detrimentul clientilor.
    0 0
  • Contrazicere
    Renault este o firma cu mari cresteri la vinzari , daca urmariti ATENT !Iar in privinta masinilor frntuzesti , nu va faceti iluzii ! Renault este campioana mondiala la F1 !
    In alta ordine de idei , dupa cum stiti (sau nu)
    Peugeot face cele mai bune motoare , mai ales diesel.....Este adevarat ca japonezii fac masini performante , fiabile si cu un bun raport pret/calitate. Dar germanii ?1......... kihhhhh!
    0 0
  • Dumitru
    mai usor cu dispretul
    In afara de parfumuri, francezii mai fac si trenuri de mare viteza, si centrale nucleare, si sateliti, si avioane, si vase de croaziera si submarine si inca multe altele.

    De unde atata dispret suveran ("ma scarbesc masinile franceze")?

    Unii ar putea spune ca ii scarbesc masinile italienesti si ca italienii stiu doar sa faca pizza.. Chiar e o dovada de inteligenta sa faci aprecieri atat de categorice despre o tara si un popor intreg?

    Si cine "iti baga Loganul pe gat"? Mi se pare ca poti alege sa cumperi ce masina vrei tu... Vrei VW, foarte bine, e o alegere excelenta!

    Cred ca poti sa fii un admirator al germanilor si al masinilor lor fara sa ii desfiintezi, neaparat, pe ceilalti...
    0 0
  • masina
    masinile
    Nu stiu ce tot ii pupati pe germanii astia in fund asa tare cu masinile lor ..nici masinile germane nu sunt chiar asa de bune am avut si VW si Opel si ambele au avut probleme tehnice asa ca ca nu sunt foarte incantat de ele ...daca era sas de bune erau lideri modiali ..dar nu sunt .cat despre Renault e o marca buna dar sufera la imagine .
    Cat despre mesajul lui " UN LAGUNIST DEZAMAGIT " poate ai nimerit una mai slaba (norocul) sau cei din service nu prea se pricep .. si nu si-au facut treaba cum trebuie (tipic romania la toate servisurile) ...si la Mercedes si la BMW au fost masini proaste din fabrica pana si al Porshe au 1 caz in bucuresti dupa 5000Km probleme mari la motor ....asa ca lasati-o balta cu vrajeala asta
    0 0
  • AudiRules
    Renault kaka
    Aloo! Alex!! Ce treaba are Formula 1 cu uzina?? Iti spun eu. Niciuna. Are sprikin financiar, dar echipa care pregateste masina de F1 n-are nicio legatura cu cei care fac masinile de strada. In plus era de asteptat sa cada. Renault este in cadere libera de cativa ani. Ce modele noi au scos in ultimii ani? Niciunul, exceptie face face-lift-ul la Clio...in rest ceata totala.
    PS. Iar in F1 se pare ca nu mai fac nimic de cand a plecat AlFonzo :)
    0 0
  • Adrian
    Renault Megane asemanator cu Dacia
    Este de cea mai proasta calitate. Cum este posibil sa schimbi placa de presiune, rulment de presiune, sa faci reparatii la cutia de viteze la numai 14.000 de Km? Cum este posibil sa inlocuiesti compresor la 15.000Km? Ce este caruta sau Dacie? Daca cineva are alta parere sa ne spuna?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru