Renault si AB Volvo ar putea cumpara Volvo

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 20.06.2007
Producatorul de camioane Volvo si grupul Renault au fost anuntati de presa suedeza ca ofertanti pentru Volvo.

Francezii de la Renault si producatorul suedez de camioane AB Volvo sunt interesati sa achizitioneze compania Volvo, de la grupul amerian Ford, anunta Mediafax.

AB Volvo, al doilea mare producator de camioane la nivel mondial, ar putea prelua o participatie minoritara de 10-20% la Volvo, companie pe care a vandut-o grupului Ford in urma cu aproape un deceniu.

Pe de alta parte, analistii apreciaza ca realizarea unei astfel de tranzactii este putin probabila, intrucat nu ar fi in beneficiul actionarilor AB Volvo.

Marten Wikforss, purtator de cuvant la Volvo, a refuzat sa comenteze informatiile. Intrebat daca firma are vreo intentie de a prelua Volvo, Wikforss a declarat ca raspunsul poate fi dedus analizand structura actuala a grupului.

Comentarii (4)

  • asd
    asd
    0 0
  • volvo
    oaleuuuuu, toata lumea il cumpara pe volvo. Bmw, relault, chiar si volvo il cumpara pe volvo. :))
    0 0
  • volvo
    Daca achizitionez si eu o actiune Volvo, promiteti sa scrieti o stire despre asta?

    In alta ordine de idei, sper din tot sufletul sa nu intre pa mana celor de la Renault; mai ales ca Renault nu are ce sa faca cu Volvo, cheltuie bani degeaba :))
    0 0
  • prudentul
    din nou
    Pe la sfarsitul anilor 80-inceputul anilor 90 diviziile de camioane (Volvo Trucks si Renault Vehicules Industrielles) au avut un mariaj de scurta durata, dupa care au divortat. Acum mai incearca odata, e drept ca nu aceiasi protagonisti. Sa vedem...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru