Renault tot mai aproape de un low-cost in India

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 30.07.2007
Renault se afla in tratative cu grupul indian Bajaj Auto pentru dezvoltarea unui automobil low-cost de aproximativ 3000$.

Grupul francez Renault si compania indiana Bajaj Auto poarta discutii preliminare privind un acord pe termen lung pentru producerea unor vehicule low-cost, destinate pietei indiene.

Intr-un comunicat oficial publicat de cei doi constructori se arata ca "Bajaj Auto si Renault se afla in negocieri preliminare pentru intelegerea nevoilor eventualilor clienti, precum si a potentialului de a comercializa vehicule cu un pret competitiv in India". Tot in comunicat se arata ca in cazul in care discutiilor vor fi favorabile, acestea ar putea conduce la un parteneriat pe termen lung intre Renault si Bajaj, pentru concretizarea negocierilor.

Un purtãtor de cuvant al Renault a declarat, joi, ca reprezentantii grupului discuta cu cei ai Bajaj in legatura cu producerea unui automobil cu un pret de circa 3.000 de dolari, dar o decizie finala nu a fost luata inca.

Bajaj Auto este al doilea mare fabricant de motociclete din India si un important producator de vehicule comerciale. Constructorul indian a anuntat ca studiaza fezabilitatea lansarii unui automobil de dimensiuni mici.

Renault nu este la prima colaborare pe piata indiana, grupul francez bucurandu-se deja de un parteneriat cu compania indiana Mahindra and Mahindra pentru producerea automobilului Logan.

Carlos Ghosn, presedintele Renault si Nissan Motors, declarase anterior ca Mahindra and Mahindra ar fi "partenerul firesc" al grupului, la fabricarea unui automobil mic.

Grupul Tata Motors, lider pe piata auto indiana, care, potrivit unor surse, ar fi interesat de preluarea brandurilor de lux ale Ford din Marea Britanie, Jaguar si Land Rover, intentioneaza la randul sau sa produca un automobil fara pretentii, cu un cost de circa 2.500 dolari.

Comentarii (6)

  • oricare
    si in Europa?
    Pai din tot ce am auzit din diverse articole acest automobil va iesi doar pentru India si tarile subdezvoltate.
    Cu toate astea pun pariu ca s-ar vinde si in Europa foarte bine si ar intineri parcul auto zdravan. Se va vinde si in Europa?
    0 0
  • renault
    Logan trebuia sa coste 5000€ si costa aproape 10000€. Deci, referitor la modelul de 3000$, exista doua variante:
    1. Noul model va costa aproape 6000$ si va fi un fel de Tico;
    2. Noul model va costa 3000$ si va fi un fel de Dacie Lastun :))

    Renault sucks!!!
    0 0
  • da
    RENAULT RULES !!!!!!
    0 0
  • laurro
    !!!!
    bashinute frantuzesti ! pai cine cumpara renault ? romanii, indienii, mexicanii africanii, si tot asa. numai unu si unu !!!
    0 0
  • popcorn
    de laurro
    de parca tu ai fi vrun chinez,renault cumpara cine vrea......!
    0 0
  • pt Laurro
    Auzi daca noi cei care am cumparat Logan suntem fraieri ,atunci tu ce masina ai ? La banii pe care ii dai pe un Logan cred ca e ok. Nu e teapa deloc. De o masina straina cu motor diesel nu te aproprii decat de pe la 12000 in sus.Un Logan diesel incepe de pe la 7900 pina pe la 10000(full).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru