Renault–vanzari catastrofale

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 07.12.2006
Francezii de la Renault au inregistrat vanzari catastrofale in luna noiembrie, doar alianta cu Nissan oferindu-le francezilor o stabilitate pe pietele financiare.
Renault trece printr-o perioada de criza la nivel mondial. Faptul ca francezii nu au mai scos nici un model nou pare a fi motivul principal pentru care vanzarile grupului au scazut in luna noiembrie cu 32% doar in Franta.

Ingrijorarea este mult mai mare in conditiile in care Renault nu va scoate nici un nou model in urmatoarele luni. De fapt, singurele puncte pozitive ale ale grupului Renault sunt titlurile mondiale obtinute in Formula 1 in ultimii doi ani.

Luna noiembrie a fost una catastrofala pentru grupul francez, vanzarile sale scazand cu aproape o treime in Franta comparativ cu aceeasi luna a anului 2005. Prin comparatie, rezultatele marcilor grupului PSA sunt mult mai bune: Citroen indica o crestere de 8,7%, in special legata de imbunatatirea performantelor modelului C1 si lansarii C4 Picasso. Peugeot a beneficiat de cresterea constanta a inmatricularilor modelului 207.

Singurul model Renault care a avut vanzari relativ bune a fost Clio III. In ciuda acestor cifre pietele financiare nu si-au pierdut increderea in Renault, valoarea actiunilor a crescut cu peste 28% de la inceputul anului.
Un important avantaj este aportul adus de Nissan la rezultatele financiare totale
.

Comentarii (3)

  • BECALY
    PRETURILE LA MAJORITATEA MARCILOR NU SINT ACTUALIZATE SI CA ATARE DEZINFORMATI.
    MULTUMESC
    0 0
  • Mircea Mester
    Preturi
    Stimate cititor,

    Toate preturile care apar pe acest site in lista de modele noi sunt cele declarate de importatori in luna noiembrie a acestui an si au fost actualizate in cursul saptamanii trecute. Pentru plangeri va puteti adresa acestora.

    Va multumim ca ne urmariti.
    0 0
  • YMihai
    pretzuri
    ...pretzurile sunt exact cele de pe piatza auto. Va pot confirma cu mana pe inima. Ce legatura au toate acestea cu Renault ...nust !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru