Revoluţia din Egipt afectează constructorii auto cu uzine în această ţară

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.02.2011
BMW, Daimler, Nissan, General Motors şi Volkswagen şi-au schimbat programul de producţie şi de livrări în Egipt până la restabilirea ordinii politice şi sociale din această ţară.

Revoluţia din Egipt are efecte nu doar asupra regimului politic din ţara nord-africană, ci şi asupra producţiei auto din această zonă. Conform ultimelor informaţii oferite de constructorii care activează în Egipt, cinci nume mari şi-au sistat operaţiunile până la aplanarea conflictului dintre mase şi oamenii preşedintelui Hosni Mubarak.

Constructorii în cauză sunt General Motors, Daimler, BMW, Volkswagen şi Nissan. GM are o uzină localizată în apropierea capitalei Cairo, oficialii constructorului american anunţând că activitatea a fost intreruptă până la restabilirea liniştii. "Toţi angajaţii noştri din Egipt, uzina şi proprietăţile pe care le avem acolo sunt în siguranţă. Echipa noastră locală din Cairo analizează constant situaţia şi va decide momentul în care reîncepe operaţiunile, atunci când situaţia o va permite", a spus un purtător de cuvânt al americanilor, citat de Automotive News.

Daimler şi BMW, care activează de asemenea cu uzine în Egipt, au înhis porţile acestora şi au repatriat angajaţii germani până la stabilirea ordinii politice şi sociale din capitala egipteană.

De asemenea, Nissan a anunţat că uzina de acolo este închisă până în 3 februarie, dar că termenul poate fi prelungit dacă situaţia o va inpune.

Pe de altă parte, Volkswagen - constructor care nu desfăşoară activităţi de producţie în Egipt - a întrerupt orice livrare către dealerii săi din această ţară.

via | Automotive News (înreg.)
foto | Big Picture 

Comentarii (1)

  • HA HA HA
    Desi am vazut ca in comparatie cu anul trecut BMW a vandut in ianuarie cu 3500 modele in plus, acum cu aceasta problema in sfarsit o sa fie si AUDI pe primul loc la vanzari. HA HA HA HA HA AH
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru