Rolls Royce nu face fata cererilor

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.10.2007
Constructorul britanic nu poate face fata cererilor primite, lista de asteptare ajungand pana la sfarsitul lui 2008.

In timp ce alti constructori se straduiesc sa-si epuizeze stocul, britanicii de la Rolls Royce au probleme cu productia, nereusind sa faca fata cererilor foarte mari. Potrivit cifrelor inregistrate in primele luni ale acestui an vanzarile constructorului de lux au crescut cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In 2006 Rolls Royce a vandut 805 automobile, un volum mic dar consistent, cel mai ieftin exemplar avand un pret cu mult peste 300.000 de dolari.

Pentru a face fata cererii, britanicii au marit programul de munca si au adaugat noi ture pentru personal insa nici aceasta metoda nu s-a dovedit prea eficienta, majoritatea clientilor fiind nevoiti sa astepte foarte mult pana la primirea modelului. Cei care vor sa comande un Phantom Drophead Coupe vor fi nevoiti sa astepte pana la finele lui 2008 iar cei care se gandesc la varianta sedan a modelului trebuie sa stie ca lista de asteptare ajunge deja pana la jumatatea anului viitor.

Masurile recente, luate de constructorul britanic, vor creste productia pana la 1000 de exemplare pe an, insuficient insa pentru a satisface cererea mare.

In viitorul foarte apropiat, este posibil ca vanzarile sa explodeze din nou multumita viitorului coupe bazat pe conceptul 101EX, dezvaluit anul trecut la Geneva. Rolls Royce va fi nevoit astfel sa faca modificari serioase la uzina din Goodwood prin imbunatatirea produselor si prin modificarea liniei de asamblare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru