Romania are 6 luni sa schimbe taxa auto

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 23.02.2007
Comisarul european Laszlo Kovacs, aflat la Bucuresti, a dat 6 luni Romaniei pentru a schimba taxa de prima inmatriculare.

Comisarul european pentru taxe si uniune vamala Laszlo Kovacs, aflat intr-o vizita in Romania, a declarat ca guvernul tarii noastre are la dispozitie sase luni sa modifice radical forma taxei de prima inmatriculare.

Kovacs sustine ca taxa aceasta este discriminatorie, masinile din tara noastra sunt avantajate fata de cele provenite din tarile europene, nu face bine corelarea intre vechimea masinii si gradul de poluare si nu acopera decat o perioada limitata din durata de viata a unui automobil .

Comisarul UE a dat exemplul Ungariei care a pierdut procesul privind taxa de inmatriculare intentat la Curtea Europeana de Justitie si a trebuit sa ofere despagubiri. Desi Romania nu a fost inca avertizata oficial, in cazul in care nu se vor face modificari la taxa de inmatriculare, tara noastra va fi actionata in judecata la Curtea Europeana de Justitie.

Comisarul european a explicat ca daca Romania isi continua viziunea asupra taxei, se va ajunge la un nou caz Ungaria, cand statul a oferit despagubiri de peste 47 de milioane de euro.

Oficialul european a mai declarat ca atitudinea autoritatilor romane, in special a ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, seamana foarte mult cu cea a oficialilor maghiari care au esuat total in chestiunea taxei de prima inmatriculare.

Comentarii (18)

  • ce bine imi pare
    abia astept. Poate imi aduc si eu o masina calumea nu jafurile care le vand francezii astia
    0 0
  • FlorinS
    Taxa pentru nimic
    Directorul DaciaPitesti (sau cum s-o numi acuma), dl Stroe, a afirmat ca daca guvernul renunta la taxa de prima inmatriculare, el va da in judecata guvernul. Atat de stresat e dl Stroe de competitia cu masinile straine! Sa inteleg deci ca Logan-ul este de o calitate de rahat si probabil ca romanii ar prefera sa ia o masina straina la mana a doua, fara taxe in plus, decat un Logan nou.
    0 0
  • ovidiu
    DE CE ......?
    De ce sunt taxate toate masinile la mana a doua?Pentru una veche de 10-15-20 de ani inteleg,dar de ce se impune o asemenea taxa pe una de 2-3 ani?M-i se pare o prostie.Aici sunt interse,nu-si dau seama ca se incalca un drept fundamental al omului,acela de a alege liber.Eu personal trag speranta ca se va renunta (sau macar o micsorare)la aceasta taxa discriminatorie si inutila in multe cazuri
    0 0
  • dl. stroe impreuna cu francezii lui se vor duce dracului daca se renunta la acesta taxa si vom putea avea si noi masini normale ca toti europenii!
    0 0
  • marius
    taxa de incompetivitate a Logan-ului
    De ce acasta taxa? O masina straina de 3-4ani este mai buna din toate punctele de vedere(confort,dotari,fiabilitate)decat Logan-ul,care este o pacaleala.
    0 0
  • Doamne ajuta sa cada taxa asta
    Eu am Logan sunt multumit de masina, dar sincer nu ii vad rostu la aceasta taxa de prima inmatriculare, trebuie odata sa avem si noi aceleasi drepturi cu cetatenii europei , nu sa avem doar reguli de respectat ( si ni s-au impus destule reguli nu gluma ).
    0 0
  • Marius
    Ati furato fraierilor
    Toti care aveti Logan,va-ti pacalit fraierilor. La 7000 de Euro va luati o masina care ingroapa 2 Logan-uri.
    0 0
  • taxa pentru protejat logan
    taxa este foarte necesara pentru forta romanii in continuare sa achizitioneze produse scumpe si de o calitate slaba {cine cistiga? de pe urma acestei taxe ? oare noi majoritatea? sau o anume minoritate pe care o stim cu totii.
    0 0
  • popa vasile
    haz
    un logan sia pus mintea cu opelul meu,,,si a ramas pe ganduri...
    0 0
  • taxa-auto solutie
    taxa-auto solutie
    taxa-auto - id messenger, veniti cat mai multi, sa facem si noi ceva impotriva acestor comunisti, unde-s multi puterea creste, gasim noi o solutie , un protest ceva


    www.simplu-shop.ro
    0 0
  • gastele si parerea
    va dati cu parerea despre logan si habar nu aveti despre ce vorbiti !!!!-gastele si parerea:)) -cat despre taxa ar trebui sa o scoata
    0 0
  • Marius
    Nu problema noastra este Loganul!!!
    Fratilor am vazut in mesajele voastre pareri pro si contra Logan...nu asata este problema,fiecare are dreptul sa aleaga ce vrea...problema este ca nu toti romani au bani chiar si de un Logan,iar cei care au poate doresc de banii aceeia altceva,este ok.Taxa aceasta discriminatoare va fi scoasa in cateva luni,iar daca se ajunge la proces vor pierde categoric.
    0 0
  • getodac35
    solutie inteligenta
    dragi parlamentari,trebuia sa impuneti un minim de euro 2 sau...,nu masini mai vechi de 10 ani!Cresteau si vanzarile de banzina,cele de piese,anvelope...,piata asigurarilor mai mare...,si tot asa!DAR!Cel mai important lucru:OFEREATI O SANSA ROMANILOR CARE V-AU VOTAT, SA ISI CUMPERE O MASINA!!!Si daca era sa va ganditi si la salariul din romania....,era un motiv in plus, sa va fi gandit si ´´la cei multi´´!As spune ceva mai urat...,dar e un site publik,asa ca va declar ´´IDIOTI´´!In opinia mea ..,asta e un diminutiv....,pe langa ceea ce sunteti cu adevarat!!!!!!!!
    0 0
  • virgil
    taxa auto
    guyernul are de cistigat din aceasta taxa sinteti niste excroci impreuna cu tericeanu
    0 0
  • Taxa lu Noe
    Ce,nu stiti ca Tariceanu e actionar la RENO si CITROIEN!!! VIVE LA PRANCE...
    0 0
  • Taxa de prima inmatriculare
    Pe Tariceanu si pe ceilalti parlamentari care au fost cu ideea de a introduce aceasta taxa ia-si ruga sa faca in asa fel daca le este greu sa o scoata macar sa o micsoreze cu 50%.
    Pentru masinile second-hand nici nu ar mai trebui taxa, deoarece ce-i care le cumpara inseamna ca nu au bani pentru masini noi si de aceea isi i-au second-hand si bani pentru aceasta taxa de unde?
    0 0
  • taxa auto
    eu cand imi recuperez bani pe taxa auto
    0 0
  • marius
    m-am saturat
    taricene poate iti supi gatul cand te duci cu bicicleta la parlament ....sau poate dai de mine in trafic cu tot cu spp`ul` tau .... treaba ta !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru