Romania raspunde in cazul Automobile Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 08.11.2007
AVAS a trimis la Comisia Europeana raspunsul referitor la inceperea anchetei de la Craiova.

Esential

65 de milioane de dolari a fost pretul pe care Ford l-a platit pentru uzina din Craiova.

Comisia de privatizare a Automobile Craiova a transmis, marti, Comisiei Europene (CE), raspunsul referitor la investigatia deschisa de oficialii europeni la 10 octombrie cu privire la acordarea unor posibile ajutoare de stat, a anuntat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Autoritatile de la Bruxelles au initiat o investigatie, pe baza informatiilor din presa, prin care verifica daca anularea datoriilor si impunerea unor conditii la privatizarea Automobile Craiova reprezinta ajutoare de stat. Decizia de deschidere a investigatiei a fost transmisa Romaniei la 10 octombrie. "In vederea formularii raspunsului complet cu privire la societatea craioveana, statul roman a avut la dispozitie, conform procedurilor comunitare, 30 de zile de la primirea deciziei", se arata intr-un comunicat al AVAS.

AVAS mai arata ca statul roman a transmis clauzele contractuale confidentiale solicitate de CE, incadrandu-se in termenul stabilit de 15 zile lucratoare de la primirea scrisorii.

Potrivit comunicatului, raspunsurile la investigatie sunt elaborate de toate institutiile implicate si sunt transmise prin intermediul Consiliului Concurentei.

Comentarii (1)

  • FORD: Sula din coastele UE
    Ne faceti tigani, ne prigoniti pe unde ne vedeti, ne dati peste maini, peste gura, peste shale cu arogantele si prostiile voastre. Suntem un neam care v-am protejat de toti emigratorii sa nu va taie beregatzii. lasati-ne si pe noi sa avem masinutele noastre, chit ca Aerow konditzionowe, uscinie da prislow, izastawnie sigurancij, nema uwaga zahodni.. FORD!.. ce, va e frica de faptul ca nu va mai faceti vanzari cu Dacia si masinile pe care ni le oferiti la preturi pe are nici voi nu vi le permiteti? E mana lu Motocicleanu- Citroen, lu Tziriac - Autorom sau alti ciocoi d'astia? Sa nu dea dreacu sa ni se sfarseasca si nou arabdarea ca venim peste voi si va luam beregatii firea-ti ai dreaq de hoti, ca ne luati banii si vietile prin tot felul de biruri si taxe si ati facut haos in tara asta.. nu mai e o strada intreaga in Bucuresti, masinile se duc dreaq si stam cu ele numai in servis.. de ce, ca sunteti voi ciumegi? Hai incoa, sa vedem unu la unu daca va mai tine tupeul, fira-ti ai dracu' de nenorociti!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru