Romania se incalta in Pirelli

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 28.07.2006
Piata economica din Romania se dovedeste din ce in ce mai atractiva pentru companiile auto. Dupa Renault se pare ca grupul Pirelli este foarte interesant de investitii majore in Romania.
Italienii de la Pirelli negociaza cu autoritatile din Gorj pentru realizarea unei investitii de 70 de milioane euro in Parcul Industrial Sadu, intr-o fabrica pentru productia de filtre destinate motoarelor Diesel Euro 5.

Motoarele Diesel Euro 5 sunt cunoscute drept cele mai putin poluante. Conducerea CJ Gorj a incheiat un memorandum de colaborare cu reprezentantii Pirelli, contractul final pentru inceperea investitiei urmand sa fie semnat la la inceputul lunii septembrie.

Anul trecut, compania italiana a infiintat in Romania o societate mixta impreuna cu firma germana Continental pentru producerea de cord metalic la Slatina. De asemenea, Pirelli va deschide la Slatina, in acest an, cea mai mare unitate de productie de anvelope din Europa de Est, investitia ridicandu-se la aproximativ 110 milioane de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru