Romanii au inceput sa isi amaneteze masinile

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.12.2008
Potrivit unui studiu recent criza economica si taxa auto de trei ori mai mare ii determina pe romani sa isi amaneteze masinile.

Taxa auto a ingropat sperantele tuturor romanilor care asteptau ridicarea ei pentru a-si inmatricula masinile second-hand aduse din tarile Uniunii Europene. In plus, criza economica amplifica fenomenul si ii aduce la sapa de lemn pe vechii bisnitari care vindeau romanilor masini aduse de peste hotare.

Potrivit unui studiu realizat de reporterii de la Realitatea, romanii au inceput sa isi amaneteze masinile. Pe langa banalele bijuterii din aur sau argint, televizoare sau alte electrocasnice, mai nou romanii care au nevoie disperata de bani isi amaneteaza masinile.

Fie ca este vorba de modele mai vechi sau mai noi, de peste 20.000 de euro, toate au aceeasi soarta. Proprietarul primeste cel mult jumatate din pret si se gaseste pus in situatia de a-si plati foarte greu datoria pentru a recupera masina.

Proprietarul unei case de amanet a declarat ca in ultimele luni a preluat cinci masini, totul pe fondul accentuarii crizei economice. Ultima masina amanetata se pare ca a fost un model de 25.000 de euro pentru care proprietarul a primit doar 10.000 de euro.

via | Realitatea

Comentarii (7)

  • george
    MASINA DE 25.000 DE EURO LA AMANET?
    Proprietarul si-a cumparat-o cu ultimii bani din casa + eventual credit? Ce papagal...
    0 0
  • pai
    ca de altfel trei sferturi dintre romani. N-au bani dupa ce bea apa dar isi iau bmw ca sa moara vecinul de invidie si il trec pe gpl ca n-au bani de benzina. Mai avem mult pana sa ne civilizam.
    0 0
  • pentru carco
    nu cred ca e vreo problema daca il trece pe gpl o masina sper ca in viitor sa apara chiar si masini cu motoare mai sportive si sa meraga pe gpl pentru pe langa consum are multe alte plusuri chiar ii sfatuiesc pe cei care vor masina pe benzina sa isi puna gpl ca nu este o rusine ba din contra in germania si in restul europei sunt chiar masini foarte scumpe cu gpl pana chiar si porsche 911 si cayenne la partea cealalta la cea scris carco este adevarat isi cumpara masini scumpe numai sa arate ca are masina noua dar apoi nu mai au bani sa o intretina
    0 0
  • Be Adi
    25K
    Ata nu o cred iti iei mashina de 25 de mii d € si tu nu mai ai bani d taxa...voi?
    0 0
  • Marius
    GPL
    Proprietarii masinilor pe GPL in Italia sunt scutiti de plata impozitului la masina. De ce?. Deoarece sunt masini nepoluante. Si in plus daca te hotarasti sa iti iei o masina pe GPL costa cu mult mai mult decat cea Diesel sau pe Benzina. Numai oierii romani se pot gandi la economisirea banilor pe benzina si la faptul ca daca ai masina pe GPL esti sarac. Mentionez ca Am un SUV X3 Diesel si o Seria 5 din 2006 pe GPL. Amandoua inmatriculate pe Italia si cu acte in regula pe timp de 3 ani asa ca ii trag clanta dobitocului aluia cu taxa.
    0 0
  • DISPERAREA!!!
    0 0
  • mda
    SA VA DEA DOMNUL DE TOATE:MASINI NOI SI SECONDATE SI TAXE "JUSTIFICATE",NU POLUARI NEFONDATE.SI DACA ITI IEI SH,FI MINDRU CA ESTI OCNAS SI N-AI BANI DE CEVA NOU,ASA CUM ARE ALA BOU.CA EL SE POATE C_A DE FOAME CIND ARE MASINA NOUA(RESPECT PENTRU CEI CARE AU REUSIT SA-SI IA MASINA NOUA PE MUNCA CINSTITA=ATIT)CUMPARAT-ACUM O LUNA DOUA CU BANI FURATI SAU FACUTI PE SPINAREA MUNCITORILOR,DE CARE ACU N-AU LOC.CA DACA AM SI EU SH,SE OFTICA NENEA BOGATAS,CA NU SE POATE ASA,ZICE EL:CUM SA AI SI DUMNEATA O MASINA MAI STRAINA CA N-AI VOIE,ESTI PALMAS NUMAI EU VREAU PRIN ORAS CU BMW DE FITARAS SI AI TU CURAJ CU UN FARAS SA APARI LINGA AL MEU BMW ...HAI MAI NENE DISPARI CA AI TUPEU.DAR OCNASUL NU-I PALMAS SI FARASUL NU-I FARAS=VINE TAXA SI TE-NDOAIE CA SA N-AI NICI MACAR MASINA DE NEVOAIE,SA MUNCESTI CA UN OCNAS PENTRU TAXA LU NENEA BOGATAS CA SA UMBLE NUMA EL PRIN ORAS.VA UREZ SA NUMAI POLUATI SUBIETE PE CARE NU LE ANALIZATI.SI LA ANU CARE VINE SA V-ADUCA MOSUL CAR CU BOI,CA SA NU MAI POLUATI NICI VOI,ASTIA CU MASINI NOI...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru