Rover nu va fi chinez!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 19.09.2006
Desi s-a speculat mult pe marginea viitorul proprietar al marcii Rover, Ford a hotarat sa rascumpere toate drepturile pentru modelele marcii britanice.

Ford isi va exercita dreptul de rascumparare a marcii Rover de la BMW. Anuntul a fost facut pentru agentia Reuters de catre purtatorul de cuvant al Premier Automotive Group (PAG), divizia care grupeaza marcile de top ale constructorului american (Aston Martin, land Rover, Volvo si Jaguar).

Grupul Rover, care s-a format din marcile Rover si Land Rover, a fost cumparat de BMW in 1994. Ford a rascumparat Land Rover in 2000 si a reobtinut drepturile de vanzare a marcii. In aceleasi conditii, contractul incheiat intre BMW si Ford arata ca germanii nu pot vinde marca Rover fara ca Ford sa isi dea acordul. Iar in cazul in care Ford isi exprima dorinta de a raspcumpara Rover, americanii au prioritate. Ei bine, tocmai la acest episod s-a ajuns in “serialul Rover”.

“Apreciem ca este interesul filialei noastre Land Rover sa detina marca Rover”, a declarat purtatorul de cuvant PAG, afirmand ca cei de la BMW au fost informati luni de aceasta decizie. Acesta a adaugat de asemenea ca Ford nu are de gand sa revanda marca Rover dupa ce aceasta va fi rascumparata.

Eventualul pret al tranzactiei nu a fost dezvaluit, insa acest amanunt devine interesant in conditiile in care americanii trec printr-o criza financiara acuta.

Aceasta decizie vine la o luna dupa ce constructorul munchenez a anuntat ca marca Rover va fi vanduta unui constructor neprecizat. In continuarea acestui anunt, media chineza a anuntat ca viitorul cumparator va fi Saic, aceasta marca detinand deja drepturile de conceptie a doua modele ale marcii britanice, printre care si faimosul Rover 75.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru