S-a ingrosat gluma la Chrysler

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 12.04.2007
Situatia din jurul vanzarii companiei Chrysler s-a tensionat. Opinia publica americana vrea un investitor local.

Luptele pentru cumpararea diviziei americane Chrysler din cadrul concernului DaimlerChrysler s-au intetit in ultima perioada din cauza venirii oficialului Rudiger Grube la New York, pentru a discuta cu potentialii cumparatori.

Acest lucru a marcat si o puternica dezbatere la nivel national in SUA. Doi oameni de afaceri din Canada, Gerald Schwartz ai Frank Stronach, ar putea avansa, in parteneriat, o oferta pentru Chrysler. Gerald Schwartz, seful firmei de achizitii Onex, si Frank Stronach, aflat la conducerea producatorului de componente auto Magna pregatesc un parteneriat pentru a prelua compania americana. Acest lucru a generat in Statele Unite o serie de reactii nationaliste.

Spre exemplu, in presa americana s-a vorbit mult despre faptul ca negociatorii de la DaimlerChrysler nu au luat in seama singura oferta facuta publica, ce a miliardarului american Kirk Kerkorian. Surse neoficiale au declarat ca oficialii DaimlerChrysler sunt dispusi sa se aseze la masa cu Kerkorian, dar in momentul in care miliardarul va veni cu o oferta serioasa.

Alte voci interesate de viitorul lui Chrysler au propus fostului vicepresedinte american, Al Gore, sa preia compania si sa o transforme in cel mai verde producator auto din lume. Al Gore este unul dintre cei mai infocati luptatori impotriva fenomenului de incalzire globala, scurt metrajul sau pe aceasta tema, ”An inconvenient truth”, castigand un premiu Oscar.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru