S-a marit viteza: 60km/h in oras, 120km/h afara

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 25.10.2007
Senatul a aprobat amendamentul care prevede majorarea vitezei maxime admise pe soselele din Romania.

Senatul a votat majorarea limitelor de viteza existente in tara noastra. Desi noul Cod Rutier a intrat in vigoare la 1 decembrie 2006, senatorii au adus unele amendamente semnificative, legate de limita de viteza,

Proiectul de lege initiat de senatorul PNL Norica Nicolai a facut ca tara noastra sa devina una cu cele mai mari viteze legale din Europa, in conditiile neexistentei unei infrastructuri bine puse la punct. Senatorul PNL sustine contrariul, dar ultimele statistici si date oficiale confirma starea foarte slaba a sistemului rutier din Romania.

Comisia juridica din Senat a aprobat cresterea vitezei in localitati de la 50 la 60 km/h si pe drumurile nationale sau europene de la 100 la 120 km/h. Pe drumurile judetele viteza maxima admisa va fi de 100 km/h. O alta prevedere in proiectul adoptat de Senat este eliminarea obligativitatii reexaminarii in cazul suspendarii permisului. S-a propus si reducerea punctului de amenda de la 39 lei la 19 lei.

Politia Romana si asociatile care lupta impotriva accidentelor rutiere sunt principalii contestatari ai modificarilor votate de Senat.

In jurul votului exista multe speculatii, sustinandu-se ca desi in camera erau 60 de senatori, legea a intrunit la numaratoare 72 de voturi, necesare pentru aprobarea ei.

Noile prevederi intra in vigoare odata cu publicarea modificarilor in Monitorul Oficial. 

Comentarii (83)

  • senatori sau deputati
    Senatorii au aprobat de vreo saptamana aceasta modificare a legii, mai ramanea ca si camera deputatilor sa voteze. A votat si camera deputatilor (derutatilor) sau doar senatul ?!
    0 0
  • @mdap
    Senatul a votat luni seara!
    0 0
  • monitoru oficial
    poate afla careva si data cand apare in monitoru oficial.
    0 0
  • @robertg
    Probabil ca a votat luni seara, doar ca se vorbeste de acest vot de vreo saptamana (nu stiu sigur de cat timp, am mentionat si initial cuvantul "vreo") asa ca nu mai e o noutate ca s-a votat in senat, aproape toate canalele media au relatat aceasta stire cu ceva zile timp in urma, conteaza daca s-a votat si la camera deputatilor sau nu mai e nevoie de votul lor...si e suficienta publicarea in monitorul oficial de maine (sa zicem)
    0 0
  • Nicolae
    Vai si amar
    Numarul de morti de pe soselele Romaniei va depasi orice imaginatie
    Sa vad si eu acel drum judetean pe care se poate merge cu 100 km/h
    Nu limita de viteza era problema pana acum ci nerespectarea ei, ca si a multor alte prevederi legale din tarisoara noastra
    1 0
  • MOROZAN DORU
    Ref, Marire limita Viteza
    Am si eu mania vitezei (dovada 11 puncte in Flensburg, Germania) dar spre deosebire de asa zisii senatori din Romania, sint sanatos la cap.
    O marire a limitei de viteza ar fi posibila doar unde drumurile sint bune (din pacate destul de rar) si asta prin semne valabile doar pe acele segmente de drum. Vedeti in ce hal se gasesc drumurile in Ardeal dupa 20 ani de bilbieli si gainarii politice, jafuri economice
    0 0
  • nelutzu
    sper sa si tina legea asta
    asa mai poate omu sa respecte limitele de viteza..aprox:P poate ca nu toate drumurile iti permit sa mergi cu 120 la ora da unde se poate macar conduci mai linistit (de te opreste nu ii asa mare amenda:D)
    0 0
  • read this
    nu viteza ucide........neatentia ucide, si neadaptatea ei la conditiile de drum.

    Nu folositi viteza acolo unde nu e cazul!
    2 0
  • mihaela
    S-a marit...
    In concluzie..PNL a intrat deja in campanie electorala!
    0 0
  • viteza...
    la ce drumuri avem.. asta mai trb sa maresca viteza... si asa sunt putine acc la noi in tara
    0 1
  • Militienilor nu le convine ca nu mai pot impusca spagi si oricum cine e prost conducator face accidente in orce restrictionare.
    0 0
  • Andi Stancu
    vesnic nemultumiti
    Fac pariu ca toti cei care au scris aici si sunt nemultumiti de aceasta marire de viteza mreg constant cu 60 in oras si depsesc destul de des limita de viteza din afara localitatii.

    Pana acum auzeam comentarii cum ca 50km/h este prea putin, ca e fix intre a 3a si a 4a si ca e foarte nasol. Acum tot nu e bine.

    Sunt multe tepe la nivel politic in tara asta dar nici oamenii de rand nu vor sa fie multumiti. Din punctul asta de vedere mi-e mila de alesii nostrii.
    0 0
  • gabone
    e bine fratilor
    nu va obliga nimani sa mergeti cu 120 km/h daca drumul nu permite viteza asta. banuiesc ca aveti ceva creier in cap incat sa nu mergeti tot timpul la limita superioara a legalitatii. credeti ca aia care s-au urcat pe stalpi cu 180 km/h ar fi avut cumva 200 in cazul in care era limita 60 in loc de 50?! be serious...
    0 0
  • traiasca viteza
    bine ca s-a revenit la 60/h. Pot conduce si eu mai linistit la 1 noaptea cand nu e nici dracu decat politistii cu radar-ul.
    0 0
  • andrei
    degeaba
    degeaba tot spuneti ca e ok k s-a ridicat limita de viteza...nu e relevanta asta...ci faptul ca sunt prea multi prosti care au carnet si atunci cand sunt la volan uita ca masina lor e dotata cu oglinzi retrovizoare sau semnale...ca sa nu mai vb de taximetristi si soferi de ratb...si cred ca toata soseaua e numai a lor...iar daca ii claxonezi si le zici ceva tot ei sunt aia care injura....asta e viata...doar traim in romania
    0 0
  • Irinel C
    viteza?
    ...cum ziceam si ieri omul e problema. In germania aia sunt prosti ca nu au limitare...nu nu sunt. ei au masini, stiu sa le foloseasca si uimitor ..accidente ff putine. accident era sa faca un roman prost anul trecut care mergea cu un opel astra cu cauciucuri de vara iarna pe lapovita si ninsoare cu 120 la ora. poate observati ca la ei se respecta cauciucuri de vara si de iarna si iei amenda daca nu esti echipat ca la carte. la ei se respecta cand e rosu iar cand e verde pleaca de rup asfaltul si asta se intampla cu toata lumea odata. nu se doarme la volan. exista cultura si civilizatie. la noi lipsesc multe. chiar pot spune ca toate. catzi romani au oare 2 seturi de cauciucuri vara + iarna? unde se mai pomeneste sa cumperi gume sh? oare ala care le vinde le-a skimbat din plictiseala? ...chiar daca arata bine o guma de 3 ani nu mai are elasticitatea unei gume noi. suntem si saraci si prosti.
    0 0
  • horhel
    lamaistii
    e un pic mai bine pentru lamaisti, dar tot e prea mult pentru drumurile noastre
    0 0
  • In sfarsit
    Senatorii astia in sfarsit au votat si ei o lege buna sau ce naiba. Parca stateai pe loc in localitate.
    0 0
  • viteza
    oricum nu vor vota deputatii asa ceva cel putin pana la aunl,ca.......atuni e campania in toi .
    0 0
  • catalinp59
    viteza
    La asa handicapati ca in parlamentul Romaniei, asta este cea mai importanta lege
    Pe semne ca intarziau prea mult soferi pe la cumparaturile parlamentare (margand cu 50 km/h). Iar la votul din senat tot nepoata senatorul PNL Norica Nicolai, a facut incursiunea
    Asteptam o lege care sa ne dea afara din tara asta de .......!!!!
    0 1
  • FOARTE TARE
    FOARTE BINE FRATE....SA FI IESIT 100 VOTURI SI DOAR 3 PARLAMENTARI IN SALA...MACAR LA FAZA ASTA NE-AM SCOS SI NOI...CA PREA ERAU MARI SI DESE AMENZILE
    0 0
  • gigilica
    aplicare lege
    toti dau exemplu Germania pt nr. mic de accidente,si altele, dar nimeni nu spune ca pt cea mai mica abatere de la regulament (rutier) iei o amenda de lesini, iar politia isi face treaba, pe cand la noi..........Civilizatia la ei se face cu bita(amenda)
    0 0
  • rookie
    Intotdeauna, lege si ordine se face cu amenzi mari. Prostia e cand amenda e mare dar nici nu iti ofera nimic. Nu m-ar deranja sa am autostrada de la Bucuresti pana la Arad si sa fiu limitat la 130 km/h. Dar cand am un drum prost, supraaglomerat care mai e si in lucru, e plin de localitati cu limita de 50km/h si am si 100km/h in afara, pai cum sa ma incadrez? Daca as merge regulamentar as face pe 550km 12-13 ore. Daca povestesc asta oricui in Europa rade de mine si cu c(_)r(_). Macar atata bun simt au avut sa creasca putin limita. Pana nu apare in monitorul oficial nici nu am curajul sa ma bucur.
    Si pana la urma tot pe principiul "10 km/h peste limita nu se pune" se va circula. Deci, in oras 70 si in afara 130. Nu e rau. :)
    0 0
  • valrock
    Bine
    Cresterea limitei de viteza e buna pentru ca poti sa mai scapi de amenda. Oricum fiecare merge cu cat vrea pe unde vrea. Asa a fost mereu. Diferenta nu e mare intre 50 si 60, tot pe loc ti se pare ca stai cand ai de mers sute de kilometri.
    0 0
  • viteza
    FOARTE BINE AU FACUT DAR O TINE MULT"?VA ADUCETI AMINTE DE CATE ORI S-AU SUCIT CU CODUL ASTA?
    0 0
  • scorpionul4u
    mda
    imi place poza de sus...da nush dak gasesti asha drum in romania...
    0 0
  • vali_brun3tu
    60km/h = 69km/h
    deci se va cunoaste diferenta, daca nu la viteza barem la amenzi ;)
    0 0
  • viteza
    Ar fi bine ca Politia sa mareasca viteza admisa in unele comune (ex: Buc-Buzau-Bacau-...) la 70, ca pe DN1, care este mult mai aglomerat de pietoni. Altfel ar fi bine ca 60=60.
    0 0
  • O mare prostie !!!!
    Buba nu e ca limitele de viteza erau prea mici ci ca indicatoarele sunt puse total aiurea. In Craiova sunt multe portiuni unde ai limitare de 70-80 apoi pentru o portiune de 30 de metri 50 si se revine iar la 80 pentru 50 de metri. Cine nu crede sa mearga spre Isalnita, in dreptul Doljchim. Te doare mintea, nu alta. La drumurile ce le avem in Romania mi se pare absurd sa maresti limitele de viteza. Iar ne credem mai destepti. Oare de ce in toate tarile civilizate din Europa limitele sunt inferioare celor pe care le avem noi!? Pentru ca au sosele mai bune si strazi fara gropi si guri de canal? Aiureala asta o sa coste multe vieti nevinovate. Ar fi interesant de stiut care este comentariul politiei.
    0 0
  • fair-play
    viteza,spaga,etc...
    intr-adevar, nu te obliga nimeni sa mergi cu 60 sau 130,conteaza cat si cum stii sa sofezi si cat de mult bun simt ai ,k in romania s-a cam desfiintat dupa revolutie,marea problema este k in romania se ia permisul fff usor si pe SPAGA ! Da, pe SPAGA si cum drq sa te simti in siguranta cand vine X si spune :-am dat 100 de euro si am luat din prima k altfel......Cate se intampla in tara asta si nu vede nimeni,CHIAR NU INTERESEAZA PE NIMENI TREABA ASTA,ne meritam soarta,k dk se ridika unul si spune chestiile astea este imediat anihilat de restul,k de, doar nu vine ASTA se ne strice noua afacerea,ce dzeu k stim toti astea....
    0 0
  • Calin Delavale
    Pe cine reprezinta Norica?
    Am spus intodeauna ca locatia actuala a Parlamentului poate da comportament deviant grandoman!
    0 0
  • Cristi
    o foarte mareidiotenie
    Oare cu cine s-a consultat Norica atunci cand a propus acest lucru? - cu soferii senatorilor si deputatilor?. Oare stie domnul Norica ce inseamna o viteza de 60 km/h raportat la viteza de reactie a soferilor in traficul urban. Sa analizeze intai matematic problema si mai apoi sa propuna ceva. Oare vesticii au degeaba vitez maxima in localitati de 50 km/h?
    0 0
  • Romeo-Cta
    ok..
    asa da...dar pana nu vedem nu credem...am ajuns in tara asta, sa nu mai credem nici in noi..
    0 0
  • asa si asa
    ipocriti???
    toti cei ce vorbesc cat de riscant este sa cresti viteza cu 10km/h nu au mers niciodata cu mai mult de 50km/h in localitati???!!! asa de idioti parem restu ' cititorii de aici? si atunci au avut accidente? si daca nu si sustin asta nu se cheama ca sunt ipocriti? sau idioti pupincuristi? si ne miram unde traim ? si cu cine? pai astia traiesc linga noi !!!deci, eu stau in satu mare si ca sa ajung in brasov , in bucuresti sau vara la mare sa mergi cu 50 /h prin toate localitatile e de cosmar . va plingeti de accidente dar daca o sa studiati un pic cazuistica o sa vedeti o groaza de accidente facute de cei care vin din tarile alea vestice (cu autostrazi si limite de viteza, dar fara bicilisti , carute, balegare si betivi pe drumuri) si aici dau de jaloane (chiar si cu chipiu si chitantier):).a si ca sa va convingeti puteti face un drum pina in zona noastra : aici dau eu palinca:)sa auzim de bine si asa cum zicea cineva 60/h e limita de sus si nu e obligatorie!!!
    0 0
  • razvan
    100 % de acord
    eu oricum mergeam cu 60 km/h in oras .. asadar ma bucur ca e legal (sau, ma rog,va fi in curand), si totusi cand va fi publicata legea in MO ?
    0 0
  • noua viteza
    Si mie imi place sa merg tare - recunosc - (indiferent de drum) dar parca pe drumurile astea nu prea iti vine. Daca tot vorbiti de Germania, comparati si starea drumurilor, nr. de kilometri de autostrada, vedeti ca si ei au limita pe soselele nationale si chiar si pe autostrada nu peste tot mergi "no limit". Asa ca nu stiu daca e cea mai buna solutie. Probabil cineva a intors cheitza prin parlament ca l-a deranjat limita de viteza.
    0 0
  • go_get_it
    60 km/h in localitati ii super ok:D, da 120 in afara localitatilor mi se pare cea mai mare idiotenie... pentru majoritatea soferilor... Nu de alta, da teribilistii si aia care mai au bani de Audi A4 sau ce "masinute", or sa creada ca 120 e foarte ok, pana la 130 nu iti face nimic politia, deci hai cu 140. Let's be serious!! Pe drumurile care cat de cat is acceptabile, o sa fie mult mai multe accidente.. Si doamne feri sa se mai urce si unu beat la volan sau obosit sau chestii de genu, ca na, respecta si el legea si merge cu 110!
    aia care le faceti, mai ganditi si voi dreq legile, ca stati toata ziua si futeti buha.. :-L Si faceti autostrada.. limita o sa fie tot de 120??
    0 0
  • asmaticu
    URA!
    Si pe vremea lu' Ceasca tot 60 era in localitate si era ok. Si chiar nu conteaza limita (cati o respecta?) ci felul in care conduci ca dak toti ar fi buni soferi n-ar mai fi atatea accidente. Mai curatati strazile de canale, carute, gropi etc. si va fi mai bine...
    0 0
  • toteu
    si unde e schimbarea? ca s-o marit limita .. mare vrajeala... de parca pana acum nu tot cu 120-140 se mergea... si de acum in colo nu tot cu atata se va merge? asta e pur si simplu o chestie protocolara.. la fel si in oras.. tot cu 60 se merge.. dar de acum.. poate nu mai iau amenda daca ma prinde cu 62km/h.. (luaiar naiba)
    0 0
  • Eu zic ca si 70 in localitate este ok.Nu se simtesi nici nu este mare 70 in loalitate.Asa poate ajungem si noi in anul 2007 mai repede la destinatie.Degeaba ai drumuri europene ( sa spunem bune) daca majoritate trec prin localitati( sate) si ai limitare 50.Pai cand mai ajung in china? Daca vor sa faca ceva sa faca pasarele , pasaje ce ma intereseaza pe mine ca nu mia suntem in anii 50 .Noi platim rovinieta nu ca sa mergem cu 50 km/h.In concluzie este bine ca au marit viteza.Sa puna la trecerile de pietoni marcaje ami evidente si sa fie semnalizate luminos ( zi si noapte)
    Mai sunt multe dar nu am timp ca ma duc sa-mi ajut sotia sa faca baie pa baiat ;)
    \
    bafta
    Vorba unuia de aici( nu viteza ucide ci prostia , teribilismul, depasirile in scurt si inclusiv idiotenia unor pietoni care nu au fpst conducatori auto niciodata si cred ca daca sar acum in fata masiniiconducatorul opreste in 2 m)
    0 0
  • pt asmaticu
    cate masini si ce flux de circulatie era pe vremea lui Ceausescu in raport cu ce este acum? conteaza limita pt ca limitele "sunt facute pt a fi depasite" si crescand limita legala majoritatea soferilor vor fi tentati sa o mai creasca si ei cu 10 km/h.Sa nu imi spui ca nu conteaza 10 km/h in plus in momentul cand franezi; cateodata jumatate de metru face diferenta intre viata si moarte.faptul ca nu toti o respecta este o alta problema, dar asa majoritatea vor merge legal mai tare si nu toata aceasta majoritate are reflexele la fel de bune.
    0 0
  • nu s-au saturat de accidente
    tot ce a lipsit acuma, este usita asta de scapare pentru vitezoomani. Viteze mari, amenzi mici, moarte sigura...nu mi-e mila de cei care nu stiu limita drumurilor romanesti, ci de cei care le ies in cale, si pe motivul ca '' ce mi-a face politia , ca numa 20 de lei e amenda'' apasa acceleratia oriunde, negandindu-se ce se poate intampla. Asigurare am, cea mai sigura masina de pe sosele o am....acuma ma apar de vitezomani.
    0 0
  • huh?
    ma oamenilor dar ce sariti asa?120km/h pe strazile europene!!!!!alea sunt bune pe alea poti baga si 150 ...iar inafara orasului 100km/h hai sa fim seriosi cine nu incalca cei 90km/h cat era trebuie 100 da,este adevarat ca INAFARA orasului nu toate strazile permit nici 90km/h,cat despre oras la fel.sunt de acord cu cei 60km/h asa era si mai demult asa este si inafara tarii.la noi in mures sunt strazi destul de bune in comparatie cu alte judete bine cu exceptia lucrarilor de pe bvd si cateva strazi in rest....cool insfarsit ceva bun iese din parlamentul ala
    0 0
  • LIFEPHORM
    Unde?
    Unde sa ii dai frate 60 in oras? (Bucuresti) ca din 30-40 in cursul zilei nu o scoti.
    Mai bine ar vota ceva folositor pentru fluidizarea traficului (mai multe sensuri unice, amenajarea de parcari, sincronizarea semafoarelor, micsorarea trotuarelor, etc)
    0 0
  • legislatia
    Noile masuri ma bucura. Vechile limite erau complet nerealiste, nu puteau fi respectate nici de catre soferii de Trabant. Cred ca 99% dintre cei care sustineti limitele actuale de viteza nu aveti permis de conducere.
    Problema e ca peste putin timp (cel tarziu la cateva luni dupa urmatoarele alegeri) se vor trezi alti "destepti" sa modifice din nou codul rutier.
    0 0
  • catalin
    masura luata e un lucru bun (cel putin partial)
    marirea limitei de viteza va avea ca efect fluidizarea traficului (pe anumite portiuni, in masura in care se mai poate) cat despre miscorarea amenzilor e clar ca a inceput campania electorala.... dar noi sa fim optimisti si sa vedem partea buna a efectului.
    accidentele se fac si la 50 si la 60 si la 160 km/ora... putem sa folosim oricare din vitezele acestea daca incercam sa gandim cand conducem (raportati viteza la toti factorii care pot produce un accident) iar daca am incerca macar sa-i imitam si noi pe nemti din cand in cand (in masura in care se poate) o sa ne fie mult mai bine!
    tot respectul pentru cei care incerca sa fie civilizati la volan!!!
    0 0
  • multi cretini si babuini sunt pe lumea asta
    multi cretini si babuini sunt pe lumea asta,
    e valabil pentru toti cei care nu sunt de acord cu legea asta.
    0 0
  • emilio
    si asa nu respecta nimeni...
    vitezele nici in oras, nici in afara, asa ca nu va mai agitati atita. Cine credeti ca va respecta rahatul de limita? Citi dintre voi respectau pina acuma? Motiv in plus sa-i dau in barba mai abitir la peugeotul meu 206 de 180 CP!!!
    0 0
  • P R O S T I E !
    Eu nu zic ca 50/100 nu e putin, si ca nu o sa-mi place 60/120 dar deja vad ca peste 1-2 ani Uniunea Europeana o sa face avertizare ca in Romania sa vitezele legale sa fie 50/90 ca in alte tari ale uniunii...

    Cred ca cineva din senat are o fabrica de vopsele si vrea sa castiga bani din revopsirea panourilor din romania :)))
    0 0
  • Mircea
    prostie
    E o mare prostie sa cresti limita de viteza in localitate.In afara mi se pare ok dar in localitate e mare 60.E vb de timpul de reactie al unu sofer.La 60 km/h deja o secunda inseamna 17metri...ganditi-va la asta!!!
    0 0
  • Eu sunt de acord cu aceasta modificare pentru ca este vorba de viteza MAXIMA legala, deci nu ne obliga nimeni sa mergem cu viteza asta daca calitatea drumului nu permite acest lucru.
    0 0
  • codul rutier
    cind intra in vigoare ?,stiu cind se publica in monitorul oficial , si cind se publica stţi cumva.
    0 0
  • Nebuni
    Sunt de-a dreptul nebuni. Conduc de atata vreme pe drumurile pitorestii noastre Romanii si mi-a fost dat sa vad atatia nebuni care nu respectau 50 km/h in localitate, pe motiv ca pana la 59 km/h nu "patesti" nimic sau cel mult un avertisment dat de politia rutiera.Sa nu mai vbim de detectoarele radar ...Fratilor, daca scrie clar nu depasiti 50 km/h pentru ce naiba apasati pedala de acceleratie? Chiar atata inconstienta? Si ne mai miram de ce va mor copii in accidente rutiere. Am urat politaii toata viata mea , dar acum le dau perfecta dreptate. Mishule, ai vazut tu vreun conducator auto care intr-o localitate unde nu e radar sa se limiteze sa mearga cu viteza care e avertizata? Eu unul chiar nu, cred ca nici incepatorii nu mai respecta aceste limite de viteza. Asta e, o sa avem mai multe victime. Domnul sa ne aiba in paza Lui!!
    0 0
  • Maka..
    Nu aceasta e problema...
    ...ci faptul ca nu se respecta celelalte prevederi ale legii.

    Pana nu o sa avem Politie care sa vegheze la respectarea legii fara exceptii se va circula prost si cu 10 km/h in plus si in minus. Aceeasi problema si cu drumurile.

    Ganditi-va ca in Bucuresti oricum viteza medie in timpul saptamanii este probabil sub 20 km/h, asa ca nu e o mare schimbare, iar in afara la cele cateva zeci de mii de km bune pe care le fac pe an, vad foarte putine masini care merg sub 110 -120.
    0 0
  • :))
    Oricum, in Bucuresti viteza medie e de 10km/h... aceasta modificare nu va influenta traficul, ambuteiajele vor fi tot mai frecvente, ca sa traversezi Bucurestiul tot 3-4 ore iti va lua. Poti sa ai si 300CP sub capota ca n-ai ce sa faci cu ei in Bucuresti, poate ca sa ajungi mai repede la morga, tu sau cei nevinovati. Pe bicicleta ajungi mai repede. Mai bine s-ar da o lege cu limitarea puterii motoarelor la max 30CP in localitate si sa vezi atunci sosele mai putin aglomerate, autoturisme de gabarit mic, consum mic, poluare redusa, zgomot redus si implicit mai putin stres, consum mai mic, aer mai curat, mai multa sanatate pt noi si copiii nostri. Asta va fi viitorul. Respect tuturor
    0 1
  • da si nu
    Intr-adevar este o idee buna inlesnirea aceasta, dar nu stiu daca este de bun augur o data ce politia isi face excesiv parte pe de o parte si in rest nimic.
    Permise inca se pot lua pe gaste si daca lansezi pe un drum cu 120kmh pe unu care inca nu stie care pedala ce face ....
    In loc de reexaminare, in unele cazuri eu as propune reexaminarea practica pe pista :))
    0 0
  • vai..dar VAI!!!
    si? cum o sa mergi cu 60 in bucuresti ma?:)) sau in aproape oricare oras din tara asta..ca toate s-au supraaglomerat :)..+ cate gropi sunt. bai ce genii sclipitoare conduc tara asta :-j .. va dati seama ca o sa crasca probabil cota la asigurarea obligatorie si la casco din cauza vitezelor putin mai ridicate? pentru ac astfel dupa mintea mea creste si riscul unui accident odata cu cresterea vitezei :p..ce magari ..
    0 0
  • 50-60 si 100-120. 39 lei-19 lei
    hop ! tzaa ! na beleaua ... dupa ce ca noi nu suntem in stare sa atingem nici 40 km/h in bucuresti .. acu ne da voie cu 60 ? :)) mergeti fratilor si cu 60, ca gropi sunt destule :) Cu toate ca probabilitate unui accident va creste, asa cum s-a scris si mai sus , intr-adevar ... nu va ganditi ca societatile de asigurari gata, or sa dea faliment de la atatea accidente ... Din contra, nu cred c-or sa stea cu mainile-n san ... O sa creasca asigurarea de n-o sa ne vedem. Credeti ca nu sunt interese in toata treaba asta ? Cat despre punctul de amenda... sa scada de la 39 lei la 19 lei ... mi-e prea greu sa cred. Probabil ca o sa scada punctu, dar la o depasire a limitei de viteza cu max 10 km/h ... o sa avem amenda de 10 puncte ! :)) ... Pt ca SARACII politisti, vorba-aia, "tre' sa mananca si gura lor" ... :)
    Drive safe you all ! Numa' bine !
    0 0
  • Nu inteleg de ca va vaitati atata. Daca reduc limita nu e bine daca o cresc nu e bine, de parca ar scrie doar femeile pe acest site....
    0 0
  • nu ati inteles
    s-a marit viteza doar pt ca drumurile sunt proaste si oricum nu va vie sa rupeti masina pe ele..asa ca nu o sa mergeti cu viteza chiar daca aveti voie. poate doar daca nu va pasa de masina ;)
    0 0
  • Porcaria mare este cu infrastructura rutiera...In ce tara din lume gasesti atatea localitati pe drumurile nationale sau europene :))) ??!! Ca sa ajungi din Bucuresti in Timisoara iti ia 10-12 ore...pentru 500km! Este inadmisibil, de aia se intampla atatea accidente. Suntem praf la infrastructura ca ultima tara bananiera. PAna si amaratii de bulgari au sosele mai bine facute si fara zeci de localitati care sa fie traversate de DN, ca la noi !
    0 0
  • cosmin
    viteza
    este bine de 60kh/h.si asa se circula ca melcul.strazile avem de muncit multi ani sa ne alienem afaraavem 2 autostraziplatim cele mai mare ta xe si impozite.asta este hotie.daciile cele vechi cimitere pe roti.asta nu vad mai marii nostrii!baga taxa de prima inmatriculare sa ne usture fundul.RUSINE SA NE FIE!!!!!
    0 0
  • viteza
    daca creste limita de viteza nu inseamna ca sunteti obligati sa mergeti la limita....in al doilea rand pietonii vor fi mult mai ordonati stiind ca se merge mai repede..mai concret vor lua frica masinilor nu ca acum ca se face rosu si ei trec pe trecere nepasatori....eu zic ca e un lucrru bun ..cine se grabeste oricum merge repede...dar nu mai ia amenda...si ideea e sa se faca indicatoare pe fiecare portiune cu vitezel respective in functie de drum ..trotuare,s.a.m.d
    asfalt uscat
    0 0
  • pustanutiklos
    week end
    din cate am citit , p forum o treime sunt soferi de week end. adiq limita era 50km/h, dar se mergea cu 60, acum se va merge cu 70 km/h, pt k atunci cand scapi din blocaj tendinta e sa calci acceleratia sa recuperezi timpul pierdut. Pt adeptii celor 50 km/h in localitate... mergeti p banda I si ciocu mic
    0 0
  • Andrei
    Si ... pe drumurile unde pana acum erau limitele la 60Km/h or sa fie de 70Km/h? sau raman nemodificate?
    0 0
  • Andrei_bv
    souper k
    mi se pare o masura souper ok ca si asa in localitati se depasea aceasta viteza recunoaste-ti cu toti.colo unde nu sunt conditi nu te obliga nimeni sa circuli cu 60 sau 120 in afara.La Romani trebuie Schimbata mentalitatea in primul rand am vazut destule accidente facute de acesti inconstientzi sau iresponsabili.si faza cu pct de amenda mi se pare ok.aveti grija in trafic si cum si mai ales unde calcati pedala
    0 0
  • viteza
    vITEZA AVEM.lEGAL.Drumuri...???
    0 0
  • lege ok
    cei care spuneti ca nu ai unde sa mergi cu 120 probabil va deplasati pana la marginea satului si inapoi.Daca traversati tara veti vedea ca aveti pe unde sa mergeti cu 120 si sa vedeti ce bine va prinde prin localitati 60/ora.Discutii, discutii ...
    0 0
  • proiectul rabla
    Am incercat sa citesc pe aici. Dra se pare ca unii sunt in necunostiinta de cauza. Ba fratilor, nu limitele ne omoara, ci rablele care le vezi la tot pasul, capte de poduri nesemnalizate, lucrari asemena, capace de canalizare furate, asta ne omoara , inconstienta unora, nu cei 10 km in plus. Cu o masina cat de cat buna nu se intampla asta, mai mergeti si voi la drumuri lungi(daca aveti bani daca nu videtiva rablele si mergeti cu bicicreta, dar si cu aia pe langa gard) si nu mai aberati cu GERMANIA CU CU STIU CE...sanctionati lavotul urmator prostia daca nu fugiti din tara....
    0 0
  • unpic aiurea
    cand limitarea era de 50 se rula cam cu 60 ...acuma daca ai voie cu 60 probabil o sa mearga 70 ... si orice masina ar fii o opresti unpic mai greu ...(sa nu vorbim de masini care trec de ITP cu spaga, frane doar pe o roata etc).nu stiu daca e tocmai benefica noua lege ...numa bine
    0 0
  • e inca o porcarie a alesilor nostri.ginditi-va la familiile care au pierdut pe cei dragi din cauza vitezei unor dobitoci.
    0 0
  • Parerea Mea
    Multi dintre soferi nu merita permisul. In primul rand pentru nesimtirea de care dau dovada, mai ales in plin trafic se trezesc sa execute o manevra de blocheaza tot, iar in al doilea rand pentru ca sunt mai prosti decat in prima zi a scolii de soferi. Nu sunt un sofer perfect dar sunt pro stilului de condus fluent (indiferent de viteza)... Daca toti merg cu 70-80.. n-o sa fiu singurul care o arde cu 50. Cat despre aceasta lege, este buna dintr-un singur motiv: te mai scuteste de alea 2 puncte care ti le luai pana acum daca depaseai. Accidente o sa fie ca si pana acum. Pustani teribilisti, mosi adormiti si femei emancipate. Nu sunt anti-femeie la volan, dar sa recunoastem... jumatate n-au treaba cu volanul (un procent mai mic este detinut de barbati). O alta problema sunt batranii: ar trebui sa le dea un test practic in fiecare an. Sa nu mai tina coloana in loc. Deci pana la urma s-a publicat in monitorul ofocial?
    0 0
  • E prea mare limita, drumurille sunt pline de gropi, oricum se mergea cu 110-120 in afara localitatii si inainte, acum o sa se mearga si mai tare, sunt destui soferi prosti in romania care nu adapteaza viteza la conditiile de drum, prin urmare o sa creasca numarul mortilor in accidentele de circulatie. O sa ajungem tara cu cele mai multe victime din europa.Cei care sunt de acord cu marirea vitezei probabil nu se uita la protv sa vada cati mor mai in fiecare zi in romania...cik neadaptarea vitezei , ceata bla bla.Nimeni nu isi da seama cat e de periculoasa viteza decat cand esti implicat intr.un accident sau pierzi pe cineva in accident.Nu cred ca avem drumurile din suedia unde limita e 110-90-50 , asa ca purtati centura de siguranta fratilor !
    0 0
  • Bratu Victor-Mihai
    live for speed
    voi ori nu ganditzi,ori suntetzi proshti!de cate ori atzi mers prin localitate cu 50 si vi se parea ca stateatzi pe loc?ce naiba!accidentele le fac cei inconstienti cu 160 si asa mai departe,nu cei care merg cu 120 in afara!cei carora nu le convine,le spun eu sigur ca au depasit d multe ori viteza legala!traiasca viteza!
    0 0
  • ATENTIE
    Pt.localitati ar fi foarte binevenita marirea vitezei la 60 km/h,dar in afara localitatilor cred ca 110km/h este suficient.Sa fim totusi putin realisti...neuitand ca la maxima admisa de lege se mai poate adauga inca 9km/h fara probleme!!!120km/h ar insemna 129km/h avand in vedere ca pe autostrada este 130km/h!!!!!sunt conducator auto de meserie si totusi ma ingrijoreaza vit.129km/h. VA DORESC DRUMURI CAT MAI BUNE:))
    0 0
  • ce va certati atata
    daca limita maxima de viteza este 60km/h asta nu inseamna ca este si obligatorie... este valabil si pentru celelalte limitari.... daca vezi ca afara ninge atunci abtine-te si nu merge la limita maxim admisa... cred ca cel mai bine ar fi sa luam cu totii dexul si sa vedem ce inseamna maxim si minim... stau totusi si ma gandesc, asa... prin absurd: daca de maine guvernul mareste limita legal admisa de viteza la 100km/h in oras... ce o sa facem o sa mergem toti cu viteza asta??? (bineinteles inconstienii o sa sara si o sa exclame "DA"... dar parca.. nu e chiar asa). Hai sa ne aducem putin aminde de pietonii care trec chiar si pe trecere fara sa se asigure, de parca aceasta are ziduri imprejur, sau hai sa stam si sa ne gandim la cei care iau permisul pe oua... ca pe bune nu cred ca aveau cum... sau sa fim sinceri si sa recunoastem ca, cu totii din cand in cand trecem strada pe unde nu este permis..... (si lista continua la infinit). LEGEA este BUNA depinde CAT si CUM o RESPECTAM.

    REPET: maxim 60 nu inseamna obligatoriu 60 sau mai mult
    0 0
  • inconstient
    astia is total inconstienti ... in timp ce altii scad viteza maxima admisa evident pt ca se intampla prea multe accidente mortale pe sosele, la noi au de gand sa faca exact invers ... cui ii pasa ca mai moare fraier in plus in dacia 1310 lovita de vre-un pustan de 18 ani cu ditamai tuaregu facut cadou de taticu ...
    0 0
  • Discutabila treaba
    Discutabila treaba pentru ca pentru unii nu conteaza,altii vor profita ...daca pana acum mergeau cu 60 cand limita era de 50...acum sigur se vor apropia de 70.Daca ai masina de generatie mai noua nu ar fi o asa mare problema...problema este cu unele rable care mai circula pe sosele si propietarii lor se lauda cum au obtinut verificarea ...pe mita bineinteles. Dar marea problema este ca nu avem drumuri in ROMANIA .Liviu din Sibiu.
    0 1
  • Popescu Adrian
    Irelevant
    Limita de viteza este irelevanta in Romania.Tot ii dati zor cu respectarea limitei de viteza.Fac sute de kilometrii pe zi si sunt satul de toti terminatii(majoritatea si cu super masini) care merg cu 60-70 in afara,pe portiuni drepte si cu sosea super ok.
    In Germania si in alte tari civilizate se respecta in principiu limita de viteza(cam toti merg cu 5-10km/h peste) dar nici nu sunt limitari puse aiurea.Nu am vazut nicaieri in tarile civilizate politisti sa stea la panda ca sa te arda!
    Uitati-va la Politia Romana:conduc de 10 ani si nu am vazut NICIODATA un radar pus intr-o zona periculoasa(drum ingustat,carosabil distrus,curbe periculoase)!!!NU!!Politia romana face panda ca sa dea amenzi.Asta e scopul ei!Cat despre abaterile minore de la conduita(ex..centura,depasirea vitezei cu 11 km la ora pe un sector de drum f bun samd.) se pare ca domnii politisti nu au invatat ca exista si avertismentul,nu numai amenda.
    Ideea e asa:un om care ruleaza cu 60-70 la ora in afara inseamna fie ca are o masina care e periculoasa fie ca nu are reflexe de sofer.In strainatate daca rulezi nejustificat de incet esti oprit urgent de politie!NU spun ca trebuie sa gonim cu 150 la ora dar macar un 90 la ora ar fi decent!!!Cine nu poate...e f simplu:folositi transportul in comun!!!
    1 0
  • livviu
    60/120
    E foarte bine 60/120, de altfel era o mare tampenie sa ai pretentia ca pe drum european doar ca treci din sat in sat sa mergi cu 50km/h. Mai exact legalizarea 60 in localitate va duce inevitabil la fluidizarea traficului in zonele cu probleme, reducerea numarului de depasiri atunci cand traversezi un sat din Romania deci paradoxal e posibil sa duca chiar la reducerea accidentelor. Sa fim seriosi, cretinii care mergeau cu peste 120km/h prin localitate vor merge tot asa, iar politia va da amenda unuia ca mine ca a avut la iesirea dintr-un sat 71km/h, iar aluia care va merge cu 171km/h nu-i va face nimic, ca de oricum e baiatul lui... si era in misiune... trimis sigur de taticu!
    Da oameni buni, in UE este 50 in localitate DAR la ei localitate inseamna oras, municipiu, metropola, strazi cu 3,4,5 benzi pe sens unde nici nu ar trebui sa mergi mai repede, insa la noi de la Bacau la Piatra Neamt sunt vreo 60Km, din care peste 50Km sunt prin asa zisele ... SATE. dar nu sunt sate caci de fapt sunt doar un rand de case dispuse pe linga sosea. Intri intr-un sat si nu mai stii cand ai intrat in altul. Tot taranul a vrut casa la sosea, ei daca asa a vrut sa suporte consecintele, sa-si tina copii in lesa, gastele acasa samd. A scapat de noroi dar a dat de zgomot, risc sa te trezesti cu un tir in dormitor samd. Dar eu ca sofer cu ce am gresit sa sa fac un drum de juma de ora intr-o ora si. La viteza asta apar blocaje, depasiri nenumarate ca sunt si din aia care zic ca daca limita e 50 el merge cu 40 ca sa fie sigur.
    In sfarsit , e mai bine asa 60/120 oricum asa mergeam deci voi intra si eu in legalitate.... O zi buna
    0 0
  • Dj Nick Blue
    Sal.
    Care imi spuneti si mie cu ce viteza trebuie sa mearga un incepator pe un drum national in afara localitatii ?
    Care e viteza maxima, care stiti va rog sa-mi spune-ti.

    Ma gasiti pe mail : nickbluedeejay@yahoo.com

    Multumesc anticipat.
    0 0
  • sedart
    legea noua a circulariei rutiere
    cand se aproba/decide in Camera Deputatilor?
    0 0
  • Prin marirea vitezei se reduce in primul rand poluarea si uzura masinilor.Pentru evitare accidentelor trebuie instruiti pietonii (multi cu permis si auto)sa respecte regulile minime de circulatie,sa se asigure la traversarea drumurilor chiar pe treceri marcate.Nimeni nu doreste sa provoace un accident dar cel ce sufera mai mult este cel accidentat.Cat priveste calitate soselelor administratorii de drum trebuie sa marcheze portiunile cu probleme, sa fie presemnalizate corespunzator(curbe,pante,intersectii,etc)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru