Salbatic de frumos!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 01.03.2006
Saab Aero X Concept nu va fi produs in serie, insa daca viitoarele modele Saab imprumuta de aici, viitorul va fi colorat pentru suedezi.

Cine afirma ca nu este surprins de noul concept prezentat de Saab la Salonul Auto de la Geneva minte. Linii fluide, un design care aminteste de batmobilele din filme si o prezenta incantatoare. Si totusi, ramane un mister modul in care designerii au reusit sa pastreze spiritul suedez propriu marcii si la acest model. Acestea sunt argumentele cu ajutorul carora noul Saab Aero X Concept fura privirile tuturor celor prezenti la Geneva.

Cei de la Saab afirma (deja este o regula) ca noul concept nu face altceva decat sa imprumute cate putin din istoria cu iz aviatic a constructorului suedez si din atat de mediatizatul spirit scandinav. Primele lucruri care sar in evidenta sunt lipsa portierelor si a montantilor parbrizului. Prin prezenta cockpit-ului care permite o vizualizare frontala pe toata plaja de 180 de grade este evidenta trimiterea la avioanele de vanatoare. Inovatiile continua la interior, unde Saab elimina orice fel de butoane si comenzi conventionale, implementand in schimb un sistem video futuristic care afiseaza imagini 3D in centrul consolei.

Toate sursele de lumina (interioare sau exterioare) se bazeaza le tehnologia LED.

Ajungem la propulsor (un V6 BioPower), care nu se dezice de la noile reguli scandinave: cat mai multa putere si cat mai putine emisii poluante. Ei bine, Aero X functioneaza pe bioethanol, un combustibil obtinut pe baza de grau sau sfecla de zahar, si cu toate acestea scoate 400 CP. In aceste conditii, asteptam cu interes un eventual Logan pe baza de produse de Baragan. Tehnologia utilizata este bazata, cum le place celor de la Saab sa spuna, pe ideea de “performanta responsabila.”

Suedezii spun ca Aero X nu va fi lansat in productia de serie, insa tehnologiile utilizate vor fi parti integrante ale unor viitoare modele fabricate la Trollhattan, unde se afla cartierul general al celor de la Saab.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru