Salvacar-ul: PRE-SAFE

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.08.2006
Ultimul sistem de siguranta dezvoltat de Mercedes este noua generatie PRE-SAFE, sistemul care salveaza vieti cu ajutorul tehnologiei avansate.

Ca de obicei, Mercedes isi doteaza modelul de varf al gamei cu ultimele inovatii in materie de securitate. Noul CL, care va aparea pe piata la toamna, va dispune astfel de sistemul PRE-SAFE, care va permite modelelor din gama germanilor sa reduca consecintele accidentelor cu 40%.

Mai exact, combinatia intre masurile de securitate pasiva si cele de securitate activa declanseaza franarea in momentul detectarii unei iminente coliziuni frontale si ii pregateste pe pasageri de eventualul impact. Cele doua radare situate in parte frontala a masinii dispun de o raza activa de 30, respectiv de 150 de metri si comunica constant intre ele pentru a determina oportunitatea declansarii sistemului. In momentul in care PRE-SAFE detecteaza riscul aparitiei unui accident, el tensioneaza centurile, delaseaza spre inainte scaunele frontale si inchide plafonul retractabil. In plus, airbag-urile din scaune (echipament oprional) se declanseaza automat pentru a mentine cat mai bine pozitia sigura a ocupantilor.

Toate acestea se intampla in cateva fractiuni de secunda, sistemele revenind la normal imediat dupa inlaturarea oricarui risc de impact. In acest timp, PRE-SAFE functioneaza in colaborare cu sistemul Brake-Assist Plus (BAS Plus). Soferul este avertizat de posibilitatea unui accident prin semnale sonore si luminoase pe bord, iar in cazul in care acesta nu reactioneaza sistemul incepe sa franeze pana la maxim 40% din puterea maxima de franare disponibila.

In acel moment, mesajul pentru sofer este clar iar initiativa trebuie preluata de acesta pentru evitarea accidentului. Insa chiar daca impactul are loc, ocupantii vor fi protejati de masurile deja luate automat de catre sistem.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru