Scadere record a pietei japoneze: -7.1%

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 08.01.2008
Vanzarile de autovehicule din Japonia au scazut la un nivel nemaiintalnit de acum 35 de ani. In plus, scaderea continua si in 2008.

Esential

-7.1% este scaderea pietei auto din Japonia in 2008.

In timp ce mai toate pietele importante ale lumii s-au mentinut la acelasi nivel sau au crescut in 2007 fata de 2006, piata auto din Japonia a scazut anul trecut la cel mai jos nivel din ultimii 35 de ani. Intr-un comunicat de presa al Asociatiei Dealerilor Auto din Japonia se arata ca vanzarile de autoturisme, autobuze si camioane au scazut cu 7.6 procente, ajungand la 3.434 de milioane.

Cifra este foarte aproape de cea atinsa de piata japoneza in 1972, precedentul reper negativ, cand s-au inregistrat 3.406 milioane de inmatriculari. Motivele acestei scaderi sunt multiple: preturile combustibililor in continua crestere, cresterea limitata a salariilor si cererea foarte scazuta. Desi unii analisti au pus recesiunea auto japoneza pe seama neimplicarii constructorilor, contraargumentul vine de la Toyota, care in anul in care a devenit primul constructor al lumii a lansat doar pe piata interna noua modele diferite. Cu toate acestea, Toyota a scazut cu circa 6% in Tara Soarelui Rasare.

Prognozele nu sunt foarte optimiste nici pentru 2008, cand analistii se asteapta la o noua scadere, ceva mai putin vertiginoasa insa: -0.2% in raport cu 2007.

Comentarii (2)

  • zarnesteanu
    de la cap se impute pestele
    Bravo lor. Japonezii stiu prea bine care e calitatea masinilor pe care le produc. In America incep sa-si dea seama incet incet cu cine au de-a face. Cumparatorul roman de produse made in asia, va reactiona abia peste 10 ani la toate astea. Intre timp va cheltui de 3 ori mai mult pe "calitatea" japoneza si la sfarsit va constata ca era mult mai castigat cu VW, BMW, etc pe care acum le denigreaza cu spume la gura. :):)
    0 0
  • george
    COMUNICARE DEFICITARA...
    ...si verificare asijderea...

    @ AUTOR

    Stimate domnule Mester, va recomand un articol de-al colegului dvs Robert Gherghe postat pe site in aceeasi zi in care ati publicat si dvs acest articol.

    http://www.automarket.ro/stiri/cel-mai-slab-an-pentru-piata-auto-germana-8640.html

    Cred ca piata germana (care este cea mai mare din Europa si care a inregistrat o scadere procentuala mai mare decat cea japoneza) merita sa fie mentionata in articolul dvs...

    Se poate ceva mai multa atentie pe viitor?

    Va multumesc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru