Se pregateste taxa de autostrada

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 09.05.2007
Ministerul Transporturilor va prezenta in cadrul Executivului un proiect pentru introducerea taxei de autostrada.

Ministerul Transporturilor va prezenta Guvernului, in perioada urmatoare, un memorandum privind introducerea taxei de autostrada, Executivul urmand sa decida daca va lansa o astfel de taxa in cazul soselelor aflate in executie pentru care finantarea nu este asigurata integral, anunta Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ca exista doua modalitati de taxare. Una dintre acestea vizeaza introducerea unei taxe de autostrada, iar cea de-a doua are in vedere asigurarea finantarii de catre constructor, urmand ca acesta sa recupereze fondurile investite de la bugetul de stat, pe o perioada de 15-20 de ani, a spus Orban, citat de Mediafax.

Ministrul Transporturilor a precizat ca autoritatile nu au stabilit inca nivelul taxei de autostrada, care va tine insa cont de intensitatea traficului, de costurile de finantare a sectiunii respective, precum si de puterea de cumparare a populatiei. Proiectele de constructie de autostrazi ar fi mult intarziate daca lucrarile vor continua cu fonduri asigurate exclusiv de la buget.

Orban a mai spus ca va initia "de urgenta" procedurile de concesionare a tuturor sectoarelor de autostrada care nu au asigurata finantarea.

Comentarii (1)

  • masina
    muistilor
    Nu-i suficient ca platim rovinieta si 50% accize la pretul benzinei si taxe de poluare ..acum mai bagati si taxe de autostrade ..rapanosilor nici pe alea nu le avem macar dar va grabiti sa puneti taxe
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru