Sedanul din povesti

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 02.06.2008
Chevrolet Epica poate fi numit un model de poveste in contextul in care este un sedan care ofera lux, confort si performante, toate acestea la preturi normale.

Cand vorbim de sedanuri din clasa de lux ne gandim la modele marca Mercedes, BMW sau Lexus, dar uitam ca mai exista si alte optiuni pe piata, optiuni si la indemana muritorilor de rand. Pornind de la acest lucru m-am gandit ca merita staruit asupra modelului Chevrolet Epica.

Desi vorbim de un model lansat in 2006, Chevrolet a adus un aer proaspat in gama sedanului Epica. Este vorba de noua cutie automata in sase trepte diponibila pe versiunea diesel de 2.0 litri si 150 CP. Chevrolet a lansat printr-un eveniment organizat la Wroclaw, in Polonia, noul Aveo cu trei usi. Marca GM a pus la dispozitia jurnalistilor prezenti la eveniment si noul Chevrolet Epica cu cutie de viteze automata in sase trepte.

Dar sa nu vorbim inca de acum despre noutatea tehnica a modelului Epica si sa amintim cum sau cu ce se mananca modelul Chevrolet. Ma opresc asupra versiunii diesel pe care am testat-o pe drumurile de “tara” din jurul orasului Wroclaw.

Sub capota gasim un motor common-rail de 2.0 litri montat transversal, cu sistem de injectie directa Bosch.

Cei 150 de cai putere sunt obtinuti printr-un artificiu tehnic: utilizarea turbinei cu geometrie variabila. Chiar daca nu poate fi numit un model de clasa mare, despre Chevrolet Epica se poate spune ca depaseste caracteristicile clasei medii si ca se situeaza la hotarul superior al acesteia.

Lungimea de 4.805 mm si ampatamentul de 2.700 mm sugereaza din plin acesta idee. In plus, nu trebuie uitat spatiul interior extrem de generos si de luxos. Da! Luxos. Daca soferul se poate bucura de multa liberate, confort, placere si mai ales relexare, in special la drum lung, acelasi lucru se poate spune si despre locurile destinate pasagerilor.

Interferenta luxului si a confortului devin un lucru comun atunci cand te urci in sedanul Chevrolet. Inca o nota pozitiva a modelului Chevrolet o reprezinta nivelul redus al zgomotului de rulare, lucru extrem de important la un diesel.

In materie de performante, Chevrolet Epica se poate lauda cu cei 150 CP, realizabili la 4000 rot/min si cuplul maxim de 320 Nm, disponibil de la 2000 rot/min.

Versiunea automata in sase trepte testata in Polonia s-a dovedit a fi extrem de competitiva si satisfacatoare. Regimul schimbarii vitezelor s-a dovedit a fi satisfacator si coerent. Consumul se situeaza in limitele bunului simt, mai ales ca vorbim de un sedan de 1.5 tone. Daca in mediul urban, Epica pare sa ceara putin peste 7 la suta, in afara orasului modelul Chevrolet are un consum de circa 5.5 litri la 100 km si atinge undeva la 6 litri la suta in contextul unui condus sportiv.

Chevrolet Epica testata de Automarket, in versiunea cu transmisie manuala in 6 trepte, 2.0 litri diesel si 150 CP, cu piele la interior si insertii cu aspect de lemn, plus butoane cromate este valabila la pretul de 22.200 de euro cu TVA inclus.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru