Şeful Volkswagen a confirmat interesul pentru Alfa Romeo

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.10.2010
Conform declaraţiilor lui Ferdinand Piech, şeful Volkswagen, Alfa Romeo ar putea ajunge în grupul german, dar doar după 2013. Alfa ar deveni pentru Seat ceea ce VW este pentru Skoda.

Volkswagen a confirmat oficial, prin vocea lui Ferdinand Piech, interesul pentru marca italiană Alfa Romeo, care se află în portofoliul Grupului Fiat. Este pentru prima dată când un oficial Volkswagen confirmă informaţiile care au apărut în presa internaţională încă de acum patru luni, acestea fiind infirmate până acum de oamenii din conducerea companiei germane.

Întrebat de jurnalişti în cadrul Salonului Auto de la Paris dacă interesul pentru marca italiană este real, Piech a răspuns evaziv, în stilul care l-a consacrat, dar nu a negat zvonurile: "Avem răbdare şi timp. Nu veţi auzi nimic despre asta în următorii doi ani", a spus oficialul german.

Prezent şi el la salonul din capitala Franţei, Sergio Marchionne - boss-ul Fiat Group - nu a întârziat să-i dea o replică pe măsură omologului său de la Volkswagen. "Lăsaţi-i să aştepte. Dacă cineva vine cu un miliard de euro... Nu, glumesc. Nu am niciun fel de intenţie să vând Alfa", a spus şeful italienilor.

Deşi dialogul dintre cele două personalităţi ale lumii auto contemporane a făcut deliciul jurnaliştilor de la Paris, în spatele afirmaţiei lui Piech stă o logică mult mai complexă.

Concret, sugerează Automotive News, Piech a anunţat practic că aşteapta ca Fiat să eşueze în tentativa sa de a readuce Alfa Romeo în prim-plan, urmând să salveze marca milaneză de la picaj prin cumpărarea acesteia. 

  • "Alfa Romeo este brandul cu cel mai mare potenţial de creştere din industria europeană. Dacă am lua Alfa, Seat ar fi pentru Alfa Romeo ceea ce Skoda este pentru Volkswagen" - Ferdinand Piech.
     
  • "Dacă Piech va cumpăra Alfa Romeo, noi suntem pregătiţi" - Walter de Silva, şeful biroului de design Volkswagen Group.

Comentarii (10)

  • Claudiu
    Ferdinand Piech : Thirteen is my lucky number !
    Tot la Paris, Ferdinand Piech a declarat ca 13 este numarul sau norocos, cu aluzie la faptul ca Alfa Romeo ar putea deveni marca cu numarul 13 in VW Group . Aceasta declaratie a presedintelui VW a fost interpretata si altfel de presa germana prin faptul ca preluarea compleata a lui MAN SE ( VW Group detine 29.90 % iar Ferdinand Piech este presedintele MAN SE ) cat si majorarea la minim 51 % din actiunile Suzuki Motor Corporation sunt iminente .
    17 3
  • au fost " infirmate" până acum de oamenii din conducerea companiei germane.
    0 3
  • ..
    Nu are absolut nici o sansa sa cumpere Alfa , nici acum , nici in urmatorii ani . De ce ? . Decat sa o vanda concurentei , mai degraba o ingroapa . Cand Fiat a cumparat Alfa Romeo , nu a facut-o decat pt simplu fapt ca Ford era mai mult decat interesat de achizitie , iar aceasta insemna intarirea constructorului american si accesul acestuia la tehnologia si unitatile de productie Alfa . Asa ca , in ipoteza ca Alfa va merge din rau in mai rau , italienii ar prefera sa o desfiinteze ( similar cu ce au facut americanii cu Pontiac sau Hummer ) decat sa o vanda altcuiva .
    4 9
  • cristi
    alfa romeo
    cand va aud cum ridicati in slavi o marca care de cativa ani nu mai reprezinta nimic in afara de imagine.... cati dintre voi v-ati uitat pe o statistica de vanzari sa vedeti cate masini vinde alfa romeo anual? Sau cati dintre voi ati analizat de fapt cate din tehnologiile care voi spuneti ca sunt Alfa Romeo sunt de fapt Fiat? Mie Alfa Romeo mi se pare o marca care nu-si gaseste identitatea si nici cumparatorii. Nu e nici sportiva, nici premium, nici confortabila, e o struto camila, mult prea scumpa pentru ce ofera. In nici un caz nu as cumpara Alfa Romeo atata timp cat preturile sunt comparabile cu modele ale unor marci premium, gen Mercedes, BMW, Audi sau Mini.
    Cat despre cumpararea Alfa Romeo de catre VW, nu zic ca nu o fi asa, insa grupul VAG deja isi face concurenta singur avand modele foarte asemanatoare de la marcile sale in acelasi segment, modele de nisa care nu isi gasesc cumparatorii (gen Roomster, Audi A7, Seat Altea Freetrack, etc), in loc sa se axeze pe diferentierea mai buna a marcilor. Alfa Romeo n-ar face decat sa complice lucrurile in grup.
    12 12
  • nu o sa se int asta niciodata!!!!!
    daca se int asta o sa faca din alfa ce a facut si din vw...ceva comercial si pt o anumita categorie de oameni ceea ce va fi stanjenitor pt cei care inteleg cu adevarat o alfa.iti trebuie putina minte sa "intelegi" o astfel de masina.....insa timpul le rezolva pe toata!!
    10 13
  • ..
    Crezi ca intereseaza pe cineva parerea ta ? Sau plange Alfa Romeo ca nu o cumperi tu ? Nu ca ai avea bani sa cumperi asa ceva :))))))))))( preturile oricum sunt mult mai jos decat la BMW< Audi
    7 1
  • "nu sunt nici fanul vreo unei marci si nici nu pot sa spun ca imi displace vreo marca" ...edi.... !
    6 4
  • Stanila
    pe fruncea mea scrie Nostradamus
    pana de Craciun eu imi cumpar Alfa Romeo de la dealer VW!
    11 16
  • nu stiu cum sunt Alfa Romeo ( in afara de cum arata ) iar de Fiat am auzit ca sunt nasoale , poate nu-i adevarat , dar stiu sigur ca motoarele VW sunt mai bune ca cele Fiat , deci ar fi bine pentru Alfa Romeo sa faca parte din grupul VW alaturi de Seat Skoda Audi Lambiorghini Bentley si Bugatti
    7 5
  • of off
    Ferdinand Piech - the devil??
    Saracul Marchionne... e hartuit de tiranul Piech
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru