Seria 3 e Masina Anului 2006

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.04.2006
Unul din premiile care se acorda pentru Masina Anului a fost decernat Seriei 3 de la BMW. Este vorba de distinctia World Car of the Year, premiul de casa al Salonului Auto de la New York.

BMW Seria 3 a fost aleasa masina anului in cadrul premiilor World Car of the Year, care s-au decernat in cadrul Salonului Auto de la New York. Juriul World Car a ales initial 27 de modele candidate, din care la final au ramas trei: BMW Seria 3, Mazda MX-5 si Porsche Cayman S.

Premiile WCOTY se afla la a doua editie, dupa ce anul trecut prima pozitie a fost acontata de Audi A6. Juriul concursului este format din 46 de jurnalisti din presa auto mondiala, criteriile de notare constand in stilul masinii, performante, mod de manevrare, confort si ergonomie. Organizatorii WCOTY considera ca acest concurs nu se afla in concurenta cu Car of the Year (COTY), ci il completeaza pe acesta din urma. Este adevarat ca americanii nici nu puteau ridica pretentii, avand in vedere ca se afla doar la al doilea sezon.

La celelalte categorii ale concursului s-au impus Porsche Cayman S (Marele Premiu pentru Performante), Honda Civic Hybrid (Marele Premiu pentru Masini Ecologice) si Citroen C4 (Marele Premiu pentru Design).

Iata clasamentul final la general:

1. BMW SERIA 3
2. Mazda MX-5
3. Porsche Cayman S
------------------------------------
4. Honda Civic/Civic Hybrid
5. Suzuki Swift
6. Mercedes S-Klasse
7. Lexus IS
8. Volkswagen Passat
9. Mercedes M-Klasse
10. LR Range Rover Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru