Sistemul care imobilizeaza masinile furate

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.10.2007
GM va introduce un sistem prin care proprietarii isi vor putea imobiliza automobilul daca acesta a fost furat.

Constructorii auto sunt in permanenta preocupati de crearea unor sisteme de securitate care sa tina la distanta hotii. GM se pare ca a renuntat la ideea de avertizare si a venit cu o solutie mai practica, aceea de imobilizare a vehiculelor furate.

Multumita sistemului OnStar, proprietarul va putea opri motorul masinii in situatii de urgenta fara a influenta directia sau franarea vehiculului. Sistemul inovator permite si avertizarea prin radio a hotilor, acestia urmand sa afle chiar de la proprietar ca sunt monitorizati. OnStar este capabil sa gaseasca masinile furate prin intermediul tehnologiei GPS, poate sa detecteze eventualele accidente rutiere si sa deschida usile blocate.

Constructorul american va oferi sistemul de securitate ca dotare optionala, insa, potrivit studiilor desfasurate de GM, 95% dintre potentialii cumparatori ar urma sa solicite instalarea sa. General Motors a anuntat ca va introduce acest sistemul de securitate pe 20 dintre modele sale pana in 2009, foarte probabil si pe cele din gama Opel si Chevrolet.

Comentarii (15)

  • Mircea
    Hmmm
    Foarte tare!Pana acum credeam ca e doar fictiune un astfel de sistem.
    0 0
  • exista de multi ani
    se numeste lojack
    0 0
  • cunoastem
    Cunoastem deja sistemul. Demontarea lui este primul lucru de care ne ocupam cand operam in masinile dvs.
    Respect!
    0 0
  • Un priceput
    Cool
    Este si o voce care le spune hotilor ca sunt la "Camera Ascunsa"?
    0 0
  • deci revin
    mai frate...ca sa fie clar...sistemele sunt facute ca sa fie depasite...asa ca masina odata ridicata nu are cum sa fie blocata in moment ce motorul oricum nu e pornit...ne ma gandit si la asta...spor la treaba....
    0 0
  • carcotasu' de serviciu
    Aha, ca la Logan...
    ... numai ca Dacia a renuntat la sistem din doua motive:

    1) nu se justifica (care prost fura un Logan?)
    2) chiar daca ar fi meritat montarea sistemului pe Logan... ce sa mai monteze? Ca n-a mai ramas nici un sistem disponibil, baietii le-au furat pe toate (deh, daca nu s-a gandit nimeni sa inventeze un sistem antifurt pentru sistemele antifurt...)
    0 0
  • asta e un mare bullshit
    companiile de asigurari nu mai recunosc sistemul asta ca si sistem de securitate de cativa ani. Dezactivarea lui e se face in maxim 20sec din momentul in care hotul ti-a deschis masina. E bun daca ti se strica cumva rabla pe undeva, sau daca te-ai ratacit si nu stii incotro s-o iei.
    In rest, numa' bine :)
    0 0
  • Cosmin
    CIA
    Echima Central Inteligence Agency multumeste pe aceasta cale companiei GM pentru aportul adus la urmariea persoanelor din US. Urmeaza in cel mai scur timp si alte companii. In felul aceasta vom stii cand vecinul de la 2 se duce la curve.
    0 0
  • Doar pt SUA
    Sistemul exista deja py modelele americane. Eu am un CTS luat din germania, deci facut pt europa si nu are sistemul montat. In State Onstar exista ca un sistem de ajutor al soferilor. De cate ori au o problema cu masina (tehnica, accident...orice) apasa butonul albastru si primesc ajutor. Exact cum functioneaza nu stiu ca nu m-a intereseat dar dc vreti cititi aici: www.cadillacforums.com/forums/
    0 0
  • jazzboy
    tantifurt
    eu optez pentru sistemul antifurt la 20000 wolti....conectat la retzeaua electrica de tramvai...cine pune mana se carbonizeaza... sau eventual un tzarc ingradit electric....
    0 0
  • auto amuzant
    Bravo, m-am distrat copios, am ras citind comentariile voastre, dar m-am si informat. Ma bucur ca romanul mu si-a pierdut simtul umorului. Va multumesc.
    0 0
  • hardsoft21
    Buna gluma !
    Pt soferul american care nu stie unde este schimbatorul si unde cheia de contact cred ca este bun! Apasa pe buton si vine politia sa-l invete cum se porneste masina.
    La noi LA ROMANI problema este invers - vine politia si te intreaba cum se porneste masina lor sau daca nu cumva din greseala stie cineva unde este masina lor care a "disparut" cat au fost la PISOAR.
    Poate pentru alte natii este buna dar aici la noi nu cred ca face prea multi "purici". Iti fura masina cu tot cu sofer, nevasta, copii si alte persoane din interior!
    Mai practica este chestia cu pus microcontacte pe clanta si condensatori de putere - poate dupa 2-3 "fripti" renunta baietii la a lua masina altuia.
    0 1
  • pt mihai si jazzboy
    dupa 2, 3 fripti isi pun baietii manusi si cizme de cauciuc si tot ti-o fura :)))))) nu cred ca e o idee mai buna ca OnStar. daca ar fi dupa mine mi-ar place un sistem care daca un hot imi sparge masina sa nu caraie, sa nu faca zgomote sa nu dea semnale nicaieri dar cand da de o vale mai mare sa lase hotu fara directie fara frane fara nik si sa se ghideze spre cel mai gros copac fara sa faca victime colaterale sa se faca praf si masina da si hotu sa ramana ciung pe viata (nu sa moara ca sa poata sa le povesteaca celor din breasla lui ce a patit). investesc eu bani in masina si in asigurare si fac eu cumva si imi iau alta, dar hotu vai de steaua lui ca e paralizat din cap pana in picioare :))) asta da sistem de ar fi sa fie. mie unu nu mi-ar parea rau dpa masina daca as sti ca hotii dupa ce incearca sa imi fure masina sa nu mai fie capabili sa practice aceasta meserie sa vedem cum o sa descurce cand o sa ajunga la mila celor pe care i-au furat.
    0 0
  • Paul-Leonid
    Sistemul care imobilizeaza masinile furate
    E tare tare dar oare o face vreo data si pentru loganul nostru de zi cu zi sau au asa ceva in proect dar pentru loganul care se va lansa la salonul auto de la Paris din 2108
    0 0
  • Cel mai eficient e un sistem din Africa de Sud
    Vazusem acum cativa ani la tv un sistem din africa de sud. Acolo se fura masini in draci, romania fiind mic copil.
    Sub masina sunt instalate cateva tevi, iar cand hotul deschide usa masinii, in loc sa sune alarma, de sub masina tajnesc niste flacari monstruoase. Asta da sistem antifurt, nu prostia asta MADE IN USA.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru