Sistemul telematic Peugeot

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 05.01.2007
Peugeot a lansat o noua generatie de sistem telematic. Denumit RT4, acesta are in dotare un hard-disk de 30 GB, GPS, telefon mobil si alte frunctii multimedia.
Peugeot a prezentat noul sistem telematic RT4. Noua tehnologie dezvoltata de francezi va fi, initial, implementata pe modelul 407. Inovatia noii tehnologii RT4 este integrarea unui hard-disk de computer cu o capacitate de stocare de 30 GB. RT4 reprezinta un sistem tehnologic total diferit fata de generatia anterioara RT3, care de la lansarea lui in 2002 a castigat circa 250.000 de clienti in Europa.

Dotarile si performantele lui RT4:
-hard-disk-ul are stocate hartile complete ale 30 de tari europene.
-sistem audio capabil sa ofere 180 de ore de muzica in format audio CD sau MP3 CD.
-ecran color 3D.
-sistem de calcul foarte rapid pentru destinatie.
-tuner care receptioneaza informatii radio privind traficul.
-sistem de navigatie GPS.
-telefon mobil.

RT4 este dotat ca si generatia anterioara, RT3, cu serviciul Peugeot de Urgenta valabil doar in Franta, Germania, Spania, Italia, Belgia si Luxemburg. In cazul unor accidente acest sistem, care actioneaza atat manual cat si automat, poate semnaliza pericolul si determina o interventie rapida.
In 2006 circa 300 de clienti au fost ajutati de acest sistem de Urgenta.

Prin telefonul mobil din dotare, clientii pot apela catre personalul de serviciu si pot obtine informatii utile atat in ceea ce priveste ruta pe care sa o urmeze, cat si alte informatii despre locatia in care vor sa ajunga ( hoteluri, restaurante). Desigur aceste functii si servicii speciale pot fi oferite, deocamdata, doar pentru clientii din Franta si Germania, dar utilitatea unui astfel de inger pazitor tehnologic la o masina este foarte mare pentru orice sofer.

Comentarii (2)

  • re
    din moment ce vreau sa-mi cumpar un 407 in acest an clar o sa-mi configurez masina cu asa ceva. foarte util si e ft bine implementat in bord.
    0 0
  • decebal
    RT4
    oare la un 407-model 2007-se poate cumpara,dota,cu un astfel de sistem?
    trebuie si calculatorul modificat(cumparat)?
    cat ar costa,daca stie cineva-poate fi si SH-si de unde poate fi achizitionat?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru