SLR 722 Edition – bestial!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 11.07.2006
Daca nu va ajungea modul unic in care se prezenta la raport modelul german, Mercedes s-a gandit la o editie speciala supersport.

S-a lansat mult-asteptatul “sportpack” destinat impodobirii cu mai multi muschi a lui Mercedes SLR. Numele exact si complet este Mercedes Benz SLR 722 Edition, fiind botezat astfel in memoria numarului de start cu care Stirling Moss reusea sa castige in 1955 la Mille Miglia.

V8-ul de 5.5 litri a fost ridicat la 650 de cai putere, cu 24 mai mult decat SLR-ul de serie. Rezultatul este o masina capabila sa execute un salt de la 0 la 100 km/h in doar 3.6 secunde si de la 0 la 200 km/h in 10.2 secunde. Viteza maxima creste si ea, ajungand in cazul editiei speciale SLR la 337 km/h. Celelalte modificari privesc inaltimea sasiului (ridicata cu 10 mm), suspensiile (amortizoarele devenind ceva mai rigide), noile jante de 19 inch si noile discuri de frana de dimensiuni marite (390 mm).

La exterior, 722 Edition se distinge prin spoilerul anterior si difuzorul posterior modificate, acestea avand rolul de a imbunatati aerodinamica si de a face fata noilor cifre referitoare la performante. Interiorul va beneficia de noi scaune sport acoperite cu piele Alcantara, de un nou volan, imbracat si el in piele, exclusivismul lui SLR 722 Edition fiind insa subliniat mai ales de elementele din fibra de carbon, dispuse generos in habitaclu.

Noua versiune va fi prezentata intr-un eveniment exclusiv care va avea loc la circuitul Paul Ricard. Cu aceeasi ocazie, constructorul german va infiinta “SLR Club”, o comunitate a posesorilor acestui model, prin intermediul careia se vor organiza periodic intalniri, seminarii si cursuri de pilotaj cu piloti consacrati in motorsportul mondial, cum sunt David Coulthard, Jochen Mass sau Klaus Ludwig.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru