Socant: BMW vrea sa fie frate cu Mercedes

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 11.06.2007
Michael Ganal, directorul BMW, doreste o colaborare cu rivalii eterni de la Mercedes.

Considerati de multi cei mai aprigi rivali de pe piata auto, BMW si Mercedes ar putea ajunge sa aiba un parteneriat.

Se cunoaste rivalitatea enorma existenta intre cei doi constructori, dar acest lucru nu este imposibil, mai ales in conditiile in care directorul BMW, Michael Ganal, doreste neaparat o apropiere cu brandul din Stuttgart.

Si alti rivali de pe piata auto au avut parteneriate de colaborare. Spre exemplu, Volkswagen a colaborat cu General Motors, desi erau mari rivali pe piata mondiala.

Michael Ganal a spus ca Mercedes reprezinta pentru el cea mai naturala optiune pentru o colaborare, deoarece ambii producatori opereaza pe segmentul premium si ambii au standarde de calitate superioare si mereu ambitioase.

Ganal a mai spus ca BMW nu este in discutii pentru achizitionarea companiei suedeze Volvo, dar nu a vrut sa dea detalii in ce ar putea consta colaborarea cu Mercedes. Boss-ul de la BMW a spus ca sunt cateva segmente unde cei doi constructori germani si-ar putea croi un viitor comun.

Pana se ajunge la ceva concret, asteptam cu sufletul la gura sa vedem cum vor evolua disctutii dintre cei doi granzi rivali si mai ales care va fi reactia din partea Mercedes.

Comentarii (16)

  • AndreiRN
    Nevoia
    Amandoi au nevoie de technologia hybrid ca Toyota le va lua piata la modelele de lux si performante dar cu o economie de combustibil atractiva celor ce le pasa de mediu.
    Pana ajung ei sa faca o masina comparabila Lexus LS 600 vor mai trece cativa ani buni.
    0 0
  • De acord
    Are dreptate Andrei !
    0 0
  • grija noastra..
    sa inteleg deci, ca toata redactia sta cu sufletul la gura....in asteptarea rezultatului discutiilor intre cei doi!interesant...detineti actiuni la BMW sau Mercedes?
    0 0
  • Volumex
    Vremuri grele
    De acord cu voi, baieti: suntem martorii unor cumetrii de nevoie, mai mult decat de voie.
    Pentru mine unul, o alianta ar fi dezamagitoare.
    Cine apreciaza un BMW sau un Mercedes, o face pt ca stie ce reprezinta una sau cealalta. Sa le amesteci e ca si cum ai pune whiskey in smantana.
    Parerea mea...
    0 0
  • Ali Baba
    Asa e!
    Daca ii admiram pt ceva pe cei de la BMW, era faptul ca isi pastrau personalitatea. Acolo nu gasesti sasie impartite cu alte marci, pana nu demul nici motoare etc.
    BMW era BMW - in ciuda vremurilor grele in care traim!
    E, se pare ca ceva se intampla, si nu miroase bine...
    0 0
  • cristi
    nu ma incanta deloc !
    ador bmw-ul....
    0 0
  • alianta
    Alianta exista deja tacit!!! Vezi motoare performante mercedes!!! Vezi aerodinamica imbunatatita BMW!!!
    0 0
  • MOTOARE BMW
    "Pana nu demult", pentru ca acum motoarele BMW sunt chiar si pe PEUGEOT (207)
    0 0
  • flaviu
    :)
    niciodata un mercedes n-o sa aiba un motor de aceeashi cap cilindrica mai performant decat un bmw...niciodata un bmw n-o sa fie mai scump decat un mercedes...cat despre aliatza...poveshti..
    0 0
  • WRCTHEO
    nasol
    Iara o sa sara lumea in sus, cum a facut-o cand Bangle a stricat BMW. Ar fi o BLASFEMIE ! Astia numai bani au in cap.
    0 0
  • D de la Cluj
    pt. Volumex
    ...poate nu e bine sa amesteci whiskey-ul cu smantana, dar sigur exista bere ce merge de minune cu cola, sau shoturi de tarie cu red bull sau orice energizant...Nu stii niciodata ce fel de super "cocktail" trasnet iese din alianta asta, pana nu incerci. Tot ce s-a facut pana acum in lume si tot ceea ce stim ca "Asa Da" sau "Asa NU" e rezultatul unor incercari mai mult sau mai putin inspirate..Asa ca let them try ;)
    0 0
  • ?!?!
    La asta nu am crezut ca o sa se ajunga. Hai ca mai vezi motooare 1,6 de BMW pe Peugeot, alea sunt si ep Mini, nu e asa mare pierdere de personalitate. Dau si ei tehnologie celor care nu au sau nu sunt in stare sa-si dezvolte. DAR, sa ajunga BMW la o alianta cu Mercedes-Benz ar fi cam teribilistic. Cred ca s-a ridica Benz din mormant daca s-ar pune asta in practica :)). Depinde oarecum si ce impart, ce dezvolta impreuna, daca ajung sa realizeze tehnologii inovatoare care sa poata fi aplicate pe ambele marci e ceva, ideea e sa nu schimbe filozofia de brand a fiecaruia. Sa amesteci BMW cu Mercedes totusi e ceva cam riscant. Si chiar de vor realiza ceva mega inovator impreuna, clientii lor nu vor fi de aceeasi parere. Pai ce cumpara, BMW sau Mercedes?!?! Sau o corcitura?!? Nu mi se pare echitabil.
    0 0
  • BMW & MERCEDES
    S-a dus integritatea, s-a dus pasiunea care era o data, nu mai exista nimic acum, doar bani si norme de poluare, consum mic, devine plictisitor, toti se unesc pentru profit.
    0 0
  • new future ?
    Vom ajunge sa alegem din maxim 3 marci, asiatice, europene si americane, indiferent unde sunt facute sau sub ce brand, doar asa se vor face economii la productie si se vor gandi la viitorul autoturismului daca isi va lua zborul sau nu.
    0 0
  • mariusmarcus
    de 2 lei;chiar ca numai bani au in cap...
    mai bine sa fuzioneze toti intr-o singura firma...si gata
    sa-l ia dr...u pe ala cu ideea lui; a vazut cum s-au ars aia de la mercedes cu crysler si nu tine seama...
    0 0
  • AndreiRN
    Realitatea pieti
    Pai daca stam si ne gandim un pic la istoria automobilistica mai toate firmele auto sunt inrudite cu MBZ. Doar prima masina din lume a fost facuta de Daimler si restul l-au copiat. Diferentele dintre modele sunt doar 5-10% max ca in rest mai toate au roti si usi si motoare. Reclama creaza o perceptie diferita fiecarui model in subconstientul publicului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru