Spania romena cumpara Dacia

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 04.01.2007
Dacia a fost producatorul auto cu cea mai mare crestere de pe piata spaniola in 2006, cand a vandut de patru ori mai mult.
Spania este - bineinteles, dupa Romania - tara europeana cu cei mai multi romani. Prezenta unui numar foarte mare de imigranti romani in peninsula Iberica, imigranti oficiali sau neoficiali, a facut ca vanzarile principalului producator roman de autovehicule, Dacia, sa creasca serios in 2006.

Daca in 2005 in Spania se vindeau 1.651 de unitati, cifra a crescut de patru ori in anul care tocmai s-a incheiat, ajungand la 6.482 de unitati. Desigur, cifrele sunt nesemnificative pentru primele pozitii detinute de Citroen, Renault si Seat dar cresterea inregistrata face din Dacia marca auto cu cea mai importanta evolutie de pe piata auto iberica. Dacia a devenit in anul 2006 un adevarat brand pe piata spanioala, iar meritul principal il au romanii stabiliti acolo.

Comentarii (2)

  • marius
    logan
    Intrebare : cati romani din spania au logan?
    0 0
  • espana
    Spania romena cumpara Dacia
    Raspuns: Oricum, mult mai putini decat cei care au Audi cu clima "bizonica"!
    poate o sa va surprinda, dar majoritatea cumparatorilor de Dacia in Spania nu sunt romani, ci spanioli mai saracutzi si alti imigranti de prin Africa!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru