Stapanul dunelor

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 18.04.2006
Stephane Peterhansel a reusit sa se impuna in competitia auto a raliului din Tunisia, in cea de-a doua etapa a Cupei Mondiale de Cross Country.

Echipajul format din Stephane Peterhansel si Jean-Paul Cottret s-a impus pentru a treia oara in cariera in Raliul Tunisiei, care face parte din circuitul Cupei Mondiale de Cross-Country. Cei doi au adus astfel echipei Mitsubishi cel de-al patrulea succes in ultimele cinci ediþii si al optulea de la prima reusita a francezului Jean Da Silva in 1987. Echipajul francez s-a mai impus in 2002 si 2004, in timp ce Peterhansel a mai adunat doua succese in competiþia motocicletelor (1990 si 1994).

In urma succesului din Tunisia, Stephane Peterhansel il egaleaza pe Luc Alphand in fruntea clasamentului din Cupa Mondiala Cross Country. Fostul castigator al Cupei Mondiale la Schi, Alphand castigase luna trecuta Raliul Patagonia-Atacama, insa in Tunisia a parasit lupta in urma unui accident spectaculos. Peterhansel a fost urmat pe podium de Giniel de Villiers si un alt clasic al motorsportului, Jean-Louis Schlesser.

“Este o victorie care ma bucura enorm”, a declarat Peterhansel la final.

“Imi vine in minte ediþia de acum trei ani, cand pe ultima speciala, cu doar 50 km inainte de sosire, am fost obligaþi sa oprim din cauza unui incendiu. Dupa un Dakar mai puþin reusit, ma bucur ca am revenit in postura de invingatori”, a incheiat castigatorul din Tunisia.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru