Statul roman concesioneaza autostrazile

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 12.06.2007
Ministerul Transporturilor vrea sa concesioneze cea mai mare parte a autostrazilor aflate in proiect.

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa concesioneze 1.390 de kilometri de autostrada, din totalul de 2.000 kilometri prevazuti in proiecte, a declarat ministrul de resort, Ludovic Orban.

"Proiectele de constructie a autostrazilor sunt in diverse faze de executie, pentru unele exista studii de fezabilitate, iar pentru altele nu exista. Cred ca intr-un interval de timp de 18 luni vom semna primele contracte de concesiune, iar intr-un termen de trei-trei ani si jumatate vom reusi sa le semnam si pe celelalte", a spus Orban, citat de Mediafax.

El a aratat ca doar coridorul IV paneuropean si sectorul de autostrada Cernavoda-Constanta vor fi finalizate din fonduri europene, prin Programul operational sectorial de transport. Autostrada Bechtel va fi realizata cu fonduri de la bugetul de stat, restul proiectelor urmand sa fie construite cu finantare prin concesiune.

Printre proiectele care vor fi finalizate prin concesiune se numara sectoarele Ploiesti-Comarnic, Comarnic-Predeal si Predeal-Brasov, segmentul Sibiu-Pitesti aflat pe coridorul IV, care nu a fost insa cuprins in finantare prin Programul operational sectorial de transport, centura de nord a Capitalei, autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani si Focsani-Albita de pe culoarul IX.

Vor fi, de asemenea, concesionate autostrazile Targu Mures-Roman-Iasi, Arad-Oradea, Sibiu-Fagaras si Petea-Baia Mare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru