Statul vinde toate actiunile Daewoo

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 19.02.2007
Statul roman a anuntat ca la inceputul lunii martie o sa scoata la vanzare pachetul de actiuni detinut la Daewoo Craiova.

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a declarat ca statul roman va vinde tot pachetul de actiuni pe care-l detine la Daewoo Craiova, care reprezinta 72% din actiuni.

Anuntul oficial de privatizare va fi facut pana la sfarsitul primei saptamani din luna martie. Anuntul vine in urma intalnirii premierului, Calin Popescu-Tariceanu cu reprezentantii Ford. Primul-ministru a precizat ca a cerut comisiei de privatizare a Daewoo sa prezinte saptamanal un raport privind evolutia procesului de privatizare. Compania Automobile Craiova, detinuta de stat, a cumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo pentru 60 milioane dolari.

Prin aceasta tranzactie Automobile Craiova si-a marit participatia la 100% la Daewoo Romania, statul fiind actionar majoritar cu 72% din pachetul de actiuni, al doilea propietar este SIF Oltenia cu 22% din pachetul de actiuni.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru