Supercar-urile la mare cautare in Orientul Mijlociu

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.06.2007
Tot mai multi oameni de afaceri din Orientul Mijlociu prefera supercar-urile. Ferrari a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 120%.

Se pare ca tot mai multe supercar-uri ajung in desertul Orientului Mijlociu. Cresterea economica impresionanta a unor tari exportatoare de petrol a dus la imbogatirea peste noapte a unor oameni de afaceri arabi. Pana acum piata americana era cea care absorbea cel mai mare numar de automobile exotice, insa dealerii din Orientul Mijlociu se asteapta ca vanzarile lor sa se tripleze si piata estica sa o depaseasca pe cea vestica.

Brand-uri de renume ca Aston Martin, Lamborghini sau Porsche au inregistrat cresteri semnificative a cifrei de vanzari. In Emiratele Arabe Unite italienii de la Ferrari au reusit sa obtina o crestere a vanzarilor chiar cu 120%. Constructorii de nisa au inceput sa priveasca cu tot mai mult interes piata estica, Aston Martin intentionand acum sa-si deschida un showroom in Bahrain. In prezent 50% din actiunile brandului britanic sunt detinute de o companie de investitii din Orient. Chiar si germanii de la Ruf au dezvoltat de curand o uzina in Bahrain in care au investit 20 de milioane de euro.

Surprinzator, cei mai multi clienti ai supercar-urilor sunt femeile care, potrivit Emmei Hamilton, reprezentant Aston Martin in Orientul Mijlociu, reprezinta cel mai mare numar de clienti pe piete importante ca cea din Kuweit.

In prezent Kuweit este piata auto cu cea mai mare crestere pe segmentul supercar-urilor si cu cel mai mare numar de clienti femei.

Comentarii (3)

  • da ei ai sonda de petrol in spatele casei si vand cativa barili de petrol si isi iau ferrari,lambo,pagani etc.....
    0 0
  • :)
    Hmmmmmm interesant .:) ce inseamna sa te nasti unde trebuie si sa ai norocul ca sa iti pluteasca , casa e pe balta cu petrol :).
    0 0
  • Nedumerire
    Dar ce fac cu ele ? Cu masinile , vreau sa zic........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru