Supersportiva electrica!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 31.01.2007
O preocupare speciala in lumea auto este construirea de versiuni electrice ale unor modele existente. Asa a apartut si supersportiva Mullen GT in varianta electrica.
Un alt model sport propulsat electric este gata sa apara pe piata. Cu o caroserie din fibra de carbon, L1X-75 este capabil sa ajunga la viteze de peste 190 km/h. Vehiculul este rezultatul unui parteneriat intre Hybrid Technologies si Mullen Motor Company, iar pretul sau o sa ajunga la circa 125.000 de dolari.

L1X-75 GT este practic un model Mullen GT pe care s-a instalat un tren de rulare electric. Varianta pe benzina este in vanzare de 5 ani si a fost clasata de Forbes pe locul 7 in topul vitezei intre masinile americane. Sasiul ultra-usor si caroseria facuta complet din fibra de carbon sunt elementele care imprima cifrele ridicate ale performantei.

Versiunea electrica ramane la fel de interesanta, desi nu este la fel de rapida . Timpul de incarcare a bateriilor dureaza intre 4 si 6 ore, iar autonomia ajunge la 160 de km. Hybrid Tech construieste versiuni electrice si pentru Mini sau Chrysler.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru