Surpriza Sedici

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 23.03.2006
Nimeni nu a luat in serios prima incercare a celor de la Fiat de a produce un SUV in adevaratul sens al cuvantului. Ei bine, Sedici a prins la public: 7.000 de comenzi in primele zece zile inseamna ceva, nu?

Dupa succesul pe care cei de la Fiat il au in acest inceput de an cu Grande Punto (locul intai la vanzari in Europa pe luna ianuarie), un alt model al italienilor vine sa ii contrazica clar pe cei care prevedeau scufundarea mai adanca a constructorului din Peninsula. Este vorba de Sedici, SUV-ul compact realizat de Fiat in colaborare cu Suzuki depasind toate previziunile constructorului.

Astfel, in doar zece zile, comenzile pentru modelul italian au ajuns la cifra 7.000. In acest context nu pare foarte mult, insa daca punem in calcul faptul ca Fiat a anuntat, la lansarea modelului, ca se asteapta la vanzarea a 11.000 de unitati in 2006, dimensiunile cifrei cresc semnificant. Mai mult, trebuie spus ca Sedici este prima incercare a italienilor de a isi face loc pe piata Sport Utility Vehicle. Nici nu se putea un start mai bun.

Singura problema – una majora insa – este faptul ca parteneriatul cu Suzuki nu prevedea posibilitatea unei cresteri a numarului exemplarelor produse. Insa cei de la Fiat isi pun toate sperantele in negocierile care vor fi deschise foarte curand.

CIFRE

75% din cumparatorii lui Sedici au optat pentru versiunea 1.9 Multijet de 120 CP.
60% din clientii care au comandat un Sedici nu au mai detinut vreodata un model Fiat.
90% din comenzi vizeaza versiunile de echipare de top ale modelului italian.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru