Suzuki rupe colaborarea cu GM

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.01.2010
Implicarea Volkswagen in destinul companiei japoneze a facut ca legaturile dezvoltate intre Suzuki si GM in domeniul vehiculelor ecologice sa ia sfarsit.

Suzuki a anuntat oficial incheierea parteneriatului cu conglomeratul General Motors. Japonezii colaborau cu americanii pe segmentul vehiculelor ecologice, mai exact dezvoltau impreuna tehnologie hibrida si pile de combustibil. Joint-venture-ul realizat intre cele doua parti ar fi urmat sa dea nastere in viitor unei uzine de productie in Ontario, Canada.

Decizia de separare vine la scurt timp dupa ce Volkswagen a intrat in posesia unui capital de actiuni de 19.9% in cadrul Suzuki, urmand ca pe viitor acesta sa creasca pana in punctul in care nemtii devin majoritari.

Osamu Suzuki, presedintele constructorului japonez, a declarat pentru Reuters ca "in acest moment exista o alianta globala cu Volkswagen. Vorbim despre toate domeniile de activitate, de la hibride si dieseluri pana la vehicule electrice. Este normal sa continuam cercetarea si progresele alaturi de noii nostri parteneri", a concluzionat Suzuki.

via | autoblog

Comentarii (3)

 • ce rost are
  Pai ce rost mai aveau cand au pus mana pe cea mai inalta tehnologie din lume!
  4 4
 • Normal!
  Probabil japonezii au refuzat sa produca vehicule hidos de patratoase, cu motoare mari si total ineficiente, care consuma 20 l/100km in regim economic, extrem de scumpe la intretinere.
  2 10
 • BBB
  BBB, tu vorbesti din experienta sau de unde le scoti? "hidos de patratoase" e chestie de gust. Motoarele Suzuki sunt foarte eficiente la capacitati cilindrice mici (a mea are motor de 1.3 si 93 CP), consuma 6-7 mediu si la intretinere e mai ieftina ca un Logan de exemplu. Si masina e din 2006. Deci, lasa-ma cu comentariile inepte
  7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru