Tariceanu: "Majoram taxa auto pentru second-hand"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.12.2008
Tariceanu a declarat ca in sedinta de Guvern de maine se va discuta majorarea taxei auto pentru masinile second-hand.

Dupa ce romanii au primit o veste buna in urma cu doua saptamani, cand Guvernul a anulat taxa auto pentru masinile noi, premierul Tariceanu arunca din nou "Marul discordiei".

Liderul PNL si actualul prim-ministru a anuntat ca in sedinta de Guvern de maine se va lua in discutie majorarea taxei de poluare pentru masinile second-hand si cresterea primei de casare la echivalentul in lei la peste 1000 de euro. Potrivit unor surse guvernamentale, sedinta de maine va analiza majorarea primei de casare de la 3.000 la 4.000 de lei, masura urmarind scoaterea din uz a masinilor vechi.

Tariceanu a mai adaugat si ca "maine s-ar putea lua in discutie la nivelul sedintei de Guvern chiar majorarea taxei existente pentru vehiculele de ocazie". Premierul a precizat ca pentru cresterea acestei taxe nu este necesar ca Executivul sa transmita Comisiei Europene o noua informare.

Tariceanu a aratat tot astazi, in cadrul vizitei pe care a facut-o la Centrul de Testare al Renault Technologie Roumanie, de la Titu, ca nu a fost primit inca un raspuns din partea Comisiei Europene privind suspendarea taxei auto pentru masinile noi, precizand totodata ca acest raspuns nu reprezinta o conditionare.

La sfarsitul vizitei de la Titu, premierul a declarat ca a discutat cu Francois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia si Renault Group Romania, si Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia, despre situatia fabricii de la Pitesti.

Tariceanu a concluzionat la sfarsitul intalnirilor: "In prima parte a anului am spus nu o data ca importul nestingherit de masini de ocazie va duce la disparitia sau periclitarea locurilor de mnca in industria romaneasca. Iata ca Dacia, astazi, este cu productia oprita si va trebui sa ia masuri severe pentru pentru a adapta ciclul si ritmul de fabricatie la modul in care evolueaza piata. S-ar putea ca si anul acesta sa trebuiasca sa mai luam niste masuri de stimulare a vanzarilor, pentru ca interesul e sa pastram locurile de munca si sa crestem economia", a incheiat premierul.

via | Mediafax  

Comentarii (132)

  • bai fratilor, nu il mai impusca nimeni pe tariceanu asta, sa dea din salariul lui si al altora precum el daca tot nu ii convine
    0 0
  • Destul
    M-am saturat
    Cine dracu l-a ales pe asta sa ne indese atatea taxe pe gat? M-am saturat de taxele lui, doar doar sa mai faca un ban cu citronada lui..Cica face pentru dacia ceva..E CLAR CA IL DOARE UNDEVA DE DACIA, BANU CONTEAZA.
    JOS TARICEANU! JOS TAXA AUTO ABERANTA!
    0 0
  • HUOOOO!!!!
    Jegu dracu de om!prima lui de casare de 30 de milioane care e rentabila numai daca dai un trabant la REMAT. Sa ne lase-n cu comunismu asta, el si cu Francois de la DACIA care si ala "CEREA" stoparea importurilor SH. Ce e aici frate... MAO Reloaded?!?
    Citroenu lu' Tariceanu cu masinile lor de plastic PET, si tuturor comunistilor si borfasilor cersetori de ajutoare de la stat, ajutoare venite din buzunarul nostru, al platitorilor de taxe,
    La JILAVA direct!!!!!
    0 0
  • ssssttt
    Atata mediocritate in gandire pt cei care au scris mai sus! Oameni buni, uitati-va in jurul vostru si o sa vedeti cate harburi aduse pe "doi" euro au impanzit tara. Abia un sfert reusesc sa treaca un ITP, am ajuns groapa de gunoi a Europei. Oare copii nostri nu vor creste in aceasta tara, in aceasta poluare, in aceasta nesiguranta ca oricand este posibil sa sara pe trotuar unul cu un harb de doi bani adus din 'afara!?
    Romanul tot inchis la minte a ramas si tot "combinatii" de doi lei face!
    0 0
  • Autogreen
    NU sariti
    Acum aveti posibilitatea sa cumparati masini noi fara taxa, de ce sa alegi o masina de 10 ani cand poti avea una noua?!
    0 0
  • roman "mediocru"
    @Eu
    Ba ratatule, tu ramai pe locul tau in troleu ca stim ca nu ai fatza de masina din germania..n-ai tu treaba stai si comentezi repede in cazul in care faci tu puradei, repede te ingrijorezi aiurea. nici copii nu o sa faci ca nu iti permitii, fraiere, stai acasa!nu iti convine, mars in alta parte. ia zi unde stai sa vin in fata blocului tau sa imi turez motorul la noapte, asa pentur urechea ta fina si plamanii tai darapanati..
    0 1
  • asa este!!!
    eu - are dreptate de cand a scazut taxa asta s-a umplut bucurestiul de tot felul de troace gen audi 80, vectre, mercedesuri 190, vai mama lor de cad tablele de pe ele - intradevar au de suferit cei care chiar aduc masini bune dar sunt in numar prea mic fata de cei care aduc harburi omorate - sunt nu am crezut ca o sa zic chestia asta dar sunt de acord cu marirea taxei pentru masini sh - pacat ca noua ne place tot lucrul fara valoare
    0 0
  • @roman "mediocru"
    vad ca esti inversunat rau dar tu ce ai cumpara un BMW rupt in cur - sau unul nou? sau unul sh in stare impecabila? - cred ca ai lua sh si daca iti place masina platesti si taxa aia marita asa cum este si nu ai mai tura tu in fata blocului doar ca sa te dai mare pentru ca te gandesti ca ai dat niste bani si nu merita sa o omori tu ca doar ai platit taxa - mai bine nu mai scriai
    0 0
  • Autogreen
    dispari
    Tureaza-ti rabla in alta parte, eventual dute la tine la tara de unde ai venit.
    0 0
  • jadainight
    Exemplu de politician ROMAN
    Salutare la toti.
    Si eu ma numar printre cei care au cumparat o masina noua din Germania, e mai ieftina decat la noi si cand am ajuns cu ea sa o inmatriculeze e considerata second deci acum vrea sa o si mareasca taxa de INMATRICULARE (nu de poluare).
    Acum se vede cat de JEGOSI sunt politiceinii romani. Sa terminat cu votare incepe DISTRACTIA. De ce nu a anuntat asta saptamana trecuta.
    Si cred ca e doar inceputul nu vedeti cat de disperati sunt sa faca incasari ca trimit amenzi din iulie pentru depasirea vitezei in localitate cu 11km.
    DISPERARE si nu ramane decat o singura alegere EMIGRARE frate ca nu se mai poate.
    0 0
  • @ roman "mediocru"
    honda2K
    Un alt exemplu de tzaran cu fatza de passat TDI sau general vorbind, un alt TDI-ist ratat (pentru ca e plina tara de tzarani d-astia), care nu intelege nimic din ce se intampla in jurul lui. Un tzaran borat cu ceapa-n gat. Hai sictir hahaha
    0 0
  • nemtalau
    e discutabil
    - daca s-ar face ITP-ul pe bune atunci teoretic nu ar mai trebui taxa, sau sa nu fie mai mare de 20-200E;
    - taxa, in forma majorata, e discutabila pentru masinile cu o vechime mai mica de 5-8 ani;
    - normal, daca e sa incurajam ecologia, ar fi sa taxeze la greu masinile de lux - pentru ca cine-si ia asa ceva are malai, cele cu multi CC (ex. > 2000CP) sau multi CP (ex. > 150CP);
    - normal ar fi sa-i vada pe petrolisti cum au numai masini de teren care, cu tot EURO 999 pe care il au, polueaza de zeci de ori mai mult decit o masina normala.
    0 0
  • Anonim
    Taxa auto
    in cazul in care nu stiti daca un nr foarte mare de oameni string semnaturi pentru destituirea idiotului de minstru acest lucru se poate infaptui. Deoarece nu citva politicieni hotarasc cine este unde . Asa ca majoritatea bate minoritatea . Ar trebui sa se faca un forum undeva cu o foaie unde toata lumea poate semna si atasa la loc foaia si asa poate se va stringe un nr suficient de mare de semnaturi ca sa scapam de idiot .
    0 0
  • @anonim
    cam tarziu oricum nu mai are mult
    0 0
  • va lamuresc
    niste mizerii de oameni
    in primul si in pimul rand nu sunt de acord cu taxa de nici un fel . in al 2 lea rand tariceanu a incurajat 2 lucruri :-vanzarea c-catului de logan , aducerea rablelor din UE si argumentez: stiati ca formula de calcul a taxei facuta de cei mai intelgenti oameni di tara ca se pot compara cu geamnadura (stiti voi aia care pluteste) , este facut de asa natura incat, pt o masina mai veche gen Mertza 190 platesti mai putin decat pt un C200 care are noxe mai mici decal logan, al carui motor de clio e fabricatie 1900 toamna (1987 va spun sigur)ia varat un catalizator e si e euro 4 -de fapt ar fi un D4 -luandu-ne dupa RAR =euro 2
    0 0
  • Democratie sau ???
    Fiecare ar trebui sa aiba posibilitatea sa hotareasca singur ce fel de masina isi cumpara. Nu sunt de acord cu "regularea" importului prin taxe. In vestul Europei se poate inmatricula ori ce tip de masina, numai ca se plateste impozit in functie de gradul de poluare. masina poluanta = impozit mai mare. Nu se plange nimeni, si fiecare poate sa aleaga ce masina conduce. taxa este o ideie tampita, chiar daca are acelasi efect pana la urma.
    0 0
  • vechi ÅŸi nouă toate!
    Posed 2 VW, una din 1987, un GOLF II, si o Bora, de cativa ani. Le exploatez in paralel. Costurile de intretinere la Bora sunt mult peste cele ale Golfului II, pentru ce: aer conditionat, airbag (sper sa nu trebuiasca sa-l folosesc), demaraj regal, poate un pic de plus la confort.
    Ambele masini le intretin ca la carte, le dau ce le trebuie. Imi pica rau, pur si simplu cand cineva se uita la golful II ca la un harb, deorece este perfect functionala si o masina excelenta. Cultul acesta auto fara o cultura si respect da dovada de nulitate si superficialitate, gigibecalism.
    Deci, problema e intretinerea lor, nu de cumparare, ca fiecare tinerel face rost de 2000 de euro (imprumuta din 5 locuri) pentru o masina folosita din Germania.
    0 0
  • @babu
    dar dar noi avem o problema cu responsabilitatea eu de exemplu prefer marca x o cumpar noua si vine un taranete din afara cu o rabla si nu-l intereseaza pe unde si cum merge si pe deasupra nici nu-l interesaza sa o inscrie sau ia numere din afara si dupa ce a distrus-o de tot o arunca ca oricum a dat pe ea 10 euro - cam asta ar fi problema mea - pt ca altii muncesc pt o masina fie ea si sh sau noua si se umple tara de taranoi si pe deasupra si cu masini
    0 0
  • aveti dreptate cu totii mai baieti ...doar ca ce se incearca aici nu e frumos deloc , sa faca taxa pentru autvehiculele sub euro 4 cat vor ei , dar sa te conditioneze sa cumperi o masina care se face in romania e de rau, ajungem maine poimaine ca sa hotarasca ei ce marca si ce firma sa cumparam ce produse sa mancam, ce si unde sa facem. Cati oameni lucreaza de fapt in industri auto..avem atatea milioane de oameni ..si daca vor atat de mult sai protejeze si mai ales e prieten la catarama cu sefii de la renault de ce face Renault alta fabrica in Rusia , si nu produce la noi..o tara de toata cacaua...si unde cei imcompetenti sunt acolo sus si nu vad nimik altceva decat propriul interes. Cineva ii va face sa se dea pe brazda doar printr-un act aprope extrem si paote chiar ar trebui facut asa ceva sa dovedim ca nu suntem doar niste oi condusi de niste ciobani. Peace and love
    0 0
  • nu am voie, sau??
    De ce mi se interzice sa ma plimb cu o masina numita "harb" ? indiferent de cat de veche sau urata este, in cazul in care trece rar-ul, ar trebui sa mi se permita sa ma plimb cu ea. Dar vad ca multi vor sa fie in Romania doar masini frumoase si noi si SCUMPE. cum adica: a ajuns tara noastra depozit de gunoaie? nu inteleg. Daca se au adus asa multe "gunoaie", inseamna ca exista si cerere, SAU ?????
    0 0
  • Autogreen
    Mai baieti sunteti rudele lui Tariceanu sau aveti actiuni la vreun dealer in Romania/Nu va inteleg.Toata Euroopa are o lege.Romania lui Tariceanu alta.Nu vedeti ca sunteti absurzi.Nu toata lumea are bani de masini noi mai baieti-nu toata lumea vrea sa dea pe o masina 20.000 euro si daca o vinde la anu ia pe ea 15000.Daca voi aveti bravo voua dar ginditi-va si la alti.
    Pune-ti dracu taxa de poluare anuala(impozit) in functie de ce poluezi si invatati RARul sa isi faca treaba.Si toti vom fi fericiti.Eu am masini Euro 4 dar nu toata lumea poate face acelasi lucru ASTA E SITUATIA.Am mai spuso odata eliminarea taxei pt masini noi E UUN MARE CACAT-NU SE SALVEAZA NICI DACIA NICI VREO ALTA COMPANIE CU O ELIMINARE AUNEI TAXE DE CITEVA SUTE DE EURO.Atita timp cit un dealer de masini(nu Dacia)face reduceri si de 3000 euro credeti ca rezolva ceva eliminarea taxei respective.
    Daca nesimtitu asta de Tariceanu este corect si il doare de tara asta scoate taxa la toate masinile noi nu numai la cele pina in 2000 cmc.In alta ordine de idei vreti aer curat/eliminati Rabele dupa strazi-plantati copacii taiati de smecherii de la guvern sau faceti o fundatie in privinta asta.
    0 0
  • eu unul nu as pune nici o taxa dar nu as mai lasa sa intre in tara masini mai vechi de 8 ani (cum era odata) sau masini care nu indeplinesc norma de poluare euro 4.
    0 0
  • dar de ce numai 8 ani?
    Eu as vrea sa imi inmatriculez o masina care are 30 ani vechime de exemplu.... de ce nu imi dai tu voie? Masina este ca noua, si scoate mai putine gaze decat RABA care trece zilnic pe straduta mea.
    0 0
  • !!
    Mi se pare o aberatzie taxa sta , pur si simplu ca e prea mare. Eu personal vreau sa imi iau un 911 din '84 , care e undeva la 12.000-15.000 euro , depinde de stare , dar mai trebuie sa platesc in conditziile actuale inca 700 euro pentru inmariculare , adica pentru nimik. sa fim seriosi , cine nu are bani de masina nou pur si simplu nu o sa isi cumpere. Si se stie demult ca nu automobilul este sursa de poluare numaru 1 . este cea mai vizibila da nu este ceam mai mare !

    O zi buna !
    0 0
  • rectificare
    7.000 euro ! inmatricularea !
    0 0
  • julian
    hmmm!
    bineinteles ca premierul importator de citroen vrea sa "ajute" dacia... unde sunt incasarile lui?
    in alta oridine de idei trebuie sa ne gindim la citeva aspecte inainte sa ne apucam sa denigram. un motor euro, cit o fi pe catalizatoare. poluaeaza in primii 10 KM mai mult decit un motor care merge bine fara euro. costurile de intretinere pentru cea de a 2a sunt la sub jumate cit pentru cea noua. distanta de parcurs de un bucurestean de acasa pina la servici nu depaseste decit rar 15 km. cu alte cuvinte se incurajeaza poluarea.
    nu este in interesul nimanui sa se vinda masini noi, producerea lor consuma resurse, pentru a le produce si transporta se consuma alte resurse... tot acest ciclu inseamna poluare, si pentru ce? pentru un model nou la fiecare 3 ani? pentru satisfacerea unor orgolii? siguranta? limitati viteza! concepeti modele pe baza de celula de combustibil (masina cu hidrogen => apa !) produceti modele mici bune pentru oras si mariti impozitele la insuportabil pentru motoare peste 1000 cmc... la ce bun un motor de 2000 cmc cu 200 CP cind pe 90% din soselele lumii viteza max este de 120-140 KM/h, iar in orase de 50-80 km/h... de ce sa ii incurajez pe producatorii de automobile? dimpotriva ar trebui sa ii descurajam, poate mai apuca si copii nostri sa respire aer curat...
    0 0
  • sunt deacord
    Sunt deacord cu aceste masuri. Ma doare gatul de la noxele scoase de rable...
    0 0
  • este o greseala? :P
    rable sau RABE ??
    0 0
  • birkof
    Voi
    Voi nu v-ati prins de la bun inceput?
    Insa ideea e alta, voi de ce va plangeti de el? L-ati votat voi? Nu voi, ci parintii, bunicii, strabunicii, pensionarii ... astia au decis viitorul nostru... se lasa cumparati cu un porc, cu o sticla de ulei, cu o paine, insa cu lacomia in suflet nu se gandesc la copii lor, ca ei or sa sufere de pe urma lor.

    Traim in Romania, de kkt.
    PS: Dati-ma afara din tara asta!
    0 0
  • florin
    taxa
    sunt de acord cu taxa auto(mediu), din cauza RAR intra prea multe masini darapanate in tara, dar nu sunt de acord cu formulele lor idioate prin care daca aduc o masina din 2004 platesc mult mai mult decat pe una din 1980 cu acelasi motor. Asta este aberant.
    - de fapt nu ii intereseaza decat sa opreasca importul de masin care fac concurenta celor noi, adica masini de pana la 4-5 ani vechime euro 3
    - tinand cont de explicatiile aduse ( cum mca o masina mai noua polueaza in timp mai mult decat una veche) dupa parerea mea logic taxa sa fie mai mica si anuala, deoarece nu ii tot una sa aduci in tara o masina cu 30 mii Km sau una cu 200 mii km productie din acelasi an. Platesti aceiasi taxa dar o folosesti mai putin in timp. Mai mult daca dupa 2 zile imi fac masina praf imi da cineva banii inapoi? ca nu mai polueaza ...
    0 0
  • Un imbecil ajuns din greseala altui imbecil in fruntea unui guvern de kkt!Ce sa faca PNL-ul?
    0 0
  • tariceanu un kkt de om
    sa l impuste careva pe tariceanu asta,dauar boala in el de gunoi.nu vedeti ca si bate joc de noi si ne ia de fraeri.cat il mai rabda pamantul?
    0 0
  • ati vazut pentru ce ati votat???!?!?!
    Ati vazut de ce a ajuns iar Tariceanu la Guvern?
    Ca suspenda taxa era o mare barba!!!
    Nu spun ca era mai bine cu ailalti, da astia ne fac pe fatza!!
    Nu si-ar avea locul sub soare!!
    0 0
  • mowgli
    pt "eu"
    te doare gatu pe dracu.hai ma mai terminati cu prostiile.cand era tara plina de dacii de 20 de ani, puteati respira ca in poiana brasov.acuma de cand sunt audi-uri si bmw-uri de 10 ani gata frate.murim cu totii de atat poluare.mai terminati dracului ca sunteti patetici pe cuvantu meu.asa vorbiti ca niste curve.urmeaza sa vina unu sa zica ca de la seria 7-le lui vecinu el face riduri si cosuri.fratilor nu toti is prosti ca voi sa dea 8000e pe o conserva de logan cand cu banii aia ai o masina de lux din 2000.mult mai sigura, mult mai confortabila si mult mai putin poluanta.vo bagat careva idei in cap ca masinile de 10 ani polueaza de 100 de ori mai mult decat loganul.daca atata va duce capu sa luati logan bravo voua.nu toti ne permitem masini noi.si facem si noi ce putem sa ne deplasam in tara asta de rahat.nu poate fi ca in germania?platesti impozit pe cat polueazi.da nu asa frate.in functie de noxele actuale ale masinii.ca acolo daca ai un ferrari din '80 si iai pus catalizatoare de euro2 ti-l baga la euro2.nu ca aici.ca oamenii isi aduc masini ce polueaza cat un euro 3 si competentii de la r.a.r. ii baga la non-euro, ca vezi doamne asa a iesit masina din fabrica.cui ii pasa cat o poluat in 80?o trecut.nu mai putem face nimik.conteaza cat polueaza acuma.
    0 0
  • mircea
    cred ca tre sa le sarim in git
    Fratilor cred ca tre sa le sarim in git politicienilor ca astia au luato pe ulei .Sintem cam lasi cred eu.Tariceanu e in top 300 ,a celor mai bogati romini ,el poate sa vorbeasca prostimea asculta si executa.
    0 0
  • ATENTIE !
    Conversatii/comentarii de cacao ! Da , dl.Tariceanu este importator al unei masini. Dar exista altii , ALTUL , care importa toate celelalte masini ! Sunteti prosti cu spume ! La autoturisme ?Taxe cit mai mari !
    0 0
  • hahaha
    Or trecut alegerile...Ideea guvernantilor: HAI SA NE CACAM PE POPORUL ROMAN!
    0 0
  • Taxa auto de cacat
    Mai nu mai votati PNL cine puii mei il tot voteaza pe asta sa-i ia dreacu de PNL-istii tarii pe toti si cu taxele lor cu tot si parlamentarii masii care se cred ei sa puna taxe asa cum ii taie pe ei capul, popurul ar trebui sa decida deci jos cu Tariceanu si cu restul care vin la conducere sa se imbuibe cu bani contribuabililor ai nostrii ai populatie din toate taxele care le inventeaza.Actionarul dreacu de la CItroenul masii si a lu tacsu jos cu Motocicleanuuuuuuuuuuu
    0 0
  • :)) papagali
    Nu stiu de ce isi dau cu parerea bisnitari de masini sh ? Daca Dacia se inchide 20 000 oameni (14 000 angajati + furnizori) pe putin raman fara salarii , implicit 20 000 oameni mai putin cotizeaza ptr. pensiile mamelor, tatilor vostri si ai mei, poate si ale voastre. Cum ar fi sa fii Mare SOFER de bmw , etc etc si sa n-ai ce manca? ce faci vinzi masina pa bucati ? sari la gatul lui tariceanu ? pe el il doare-n c*r si de voi si de mine. Concluzie: lasa sa ajute industria asta (cat mai este) chiar daca ii iasa si lui bani , NU AVETI CE FACE! Strangeti semnaturi si le puneti la iarna pe foc , impresii de astea de piata, bazar , nu cred ca-si au locul aici. Daca tot va laudati ca vreiti sa faceti ordine in tara asta , faceti-o legal , nu va exprimati frustrarile de zmei aici. ....SI NU , NU AM LOGAN ....
    0 0
  • Cristi
    Gata cu alegerile
    Asa cum zicea cineva mai sus gata cu alegerile ne cacam pe poporul roman, inainte de alegeri sa promis scaoterea taxei auto iar acum cand sau vazut la putere si la ciolan gata nu mai au nevoie si isi bat joc de ei, eu zic ca ar trebui facute proteste mers direct peste el acolo la sediul lor de escroci si luat la suturi in cur, pai numai la romani se poate asa ceva ca sa avem un premier sau un conducator sau parlament care face totul numai in dezinteresul nostru si isi bate joc de popor si pune ce taxe vor ei, deci omeni buni nu stiu ce sa intimplat dar de ce mai alegeti PNL????????????cand vedeti ce face si ce taxe baga.
    0 0
  • floryny
    mai fratilor
    Problema nu ese taxa, pentru ca sunt convins ca este absolut necesara o taxa de poluare. Problema este cum este aplicata taxa si cuantumul dat de fiecare. Pai haisa vedem, cine polueaza in tara asta???????? ala care-si cumpara un astra din 2000, sau un golf din 2001 (cele mai vandute SH-uri din romania)???? sau tataia cu dacia 1300 din 1980 si bunica cu trabantul din 1960 si fratii lor cu Ladele si Skoditzele lor??? sau impatimitii de vecituri, vezi Broscuta, etc???? astia ce platesc pentru fumul negru din urma lor????
    Taxa asta ar trebui platita anual, de catre toti proprietarii de masini, la impozit si calculata in functie de combustibil, capacitate cilindrica si norma de poluare. Si i-as baga un impozit de 500 de Ron cu ala cu Dacia 1300 de sa vezi ce o vinde imediat. si s-ar mai rezolva o problema, cel putin in bucuresti. S-ar elibera o groaza de locuri de parcare, ptr ca proprietarul de harb care pana acum platea 20 ron pe an nu-l mai lasa buzunarul sa tina un loc de parcare ocupat permanent. Apropo, ptr necunoscatori, conform unui studiu al ACR sun peste 26.000 de locuri de parcare ocupate de harburi in Buc. ce ziceti??? cate s-ar elibera?????

    Nu doar de cei care isi cumpara o masina acum ca nu numai ei circula pe drumurile din romania.
    0 0
  • Tariceanu ar trebui sa fie omorat lent si dureros
    Imi place modul cum toate masinile mai vechi sunt privite "harburi", "troace", etc ... in schimb toate masinile noi sunt adevarate minuni tehnologice. Oare v-ati gandit ca un Audi,BMW,Opel,VW (ORICE) de acum 10 ani foloseste tehnologii CEL PUTIN la fel ca cele de pe Loganul vostru de azi ? Cine are mai multe sanse sa scape cu viata dintr`un accident intre un BMW din 90 si un Logan nou-notz ? A ... dar stai asa, ca nu accidentele sunt realul pericol, de fapt noxele emise o sa va omoare pe voi fratilor ... V-ati gandit ca o raba/basculanta/autoutilitara (ptr. care nu se aplica taxa) d-asta pe care o vezi zi de zi polueaza cat 20 de masini euro 1 ? Voi credeti ca daca Tariceanu aplica taxa asta de prima inmatriculare (nu de mediu) si traiti pe un bulevard adevarat veti simti cum aerul se va improspata si va creste iarba verde ? V-ati gandit ca un pom (da ... d-ala de care taie ei ca sa-si faca piste,avioane,hypermarketuri - si pe langa care in Germania se face autostrada fara sa fie taiat) poate produce mai mult bine decat daune ar provoca un "harb" d-asta euro1-2 ? Si este exact asa cum spunea cineva mai sus: taxa este mai mica in unele cazuri ptr. masini mai vechi non-euro decat ptr. masini mai noi cu euro. De ce ? Ptr. ca taxa asta este o menita sa elimine principalul segment de concurenta SH al masinilor noi. Este o taxa PROTECTIE si nimic altceva.. Exact ca in evul mediu (cei care au bani sunt incurajati, pe cand ceilati sunt si mai defavorizati). Si v-ati gandit bai bizonilor cu masini eco-friendly ca poate eu n-am bani sa dau 10.000 euro sa dau pe un Logan ? Poate unora le plac masinile asa cum se faceau odata, nu plastice pe roti in care te simti ca in masina de spalat rufe la rotatie mai mare cand calci pedala..
    0 0
  • SubZero
    Salutare
    Bai fratilor astia care la-ati votat anuntati-ma si pe mine cand va mai treziti din somnul asta si amgirile facute de PNL, cat sa mai suportam asa ceva puneti-l la zid pe golanul asta mancaul asta va-ati uitat la el la stiri sa vedeti cum rade si ce gusa a facut Tariceanu-Motocicleanu si cat sa ingrasat pe banii poporului, oare cand o fi dreptate in Romania asta vreodata?
    Cand se va trezi poporul roman la realitate si sa ia problema in mana si pe toti astia care cum pune o taxa jos cu ei taticule la zid altul mai bun, si sa vedem dupa aia daca isi mai permit sa faca careva asa sa umble numai pentru interesele lor si firmele lor, escrocii dreacu care iau banii oamenilor sa isi cumpere ei masini.Pai bineinteles ca pun taxe si impozite daca ei isi permit sa isi ia din ce salariu au ei si ce bani au.Ar trebui impuscat asta nu altceva JOSSSSSSSS TARICEANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU si guvernul PNL
    0 0
  • mitica
    somaj
    Din 23 de milioane,cati ajung someri din cauza "importului" de "masini de ocazie"?Baiul e ca statul trebuie sa-i plateasca,mie ca imi da daca nu am bani de logan nou,doar de second-hand?
    0 0
  • dispret total fata de romanul de rand
    sincer,nu credeam ca o sa spun asta vreodata,dar acum imi pare rau ca boul asta de Tariceanu n-a mierlit-o in accidentul ala cu motocicleta sa de 20.000 de euroi....Ai gria maestre,Dumnezeu ti-a dat o palma....vezi sa nu sfarsesti curand calcat de vreun citroen de-al tau... Pe ei fratilor,asa nu se mai poate;)
    0 0
  • Alexei21
    Pt jegosu ala
    La referire cu taxa la jegosu asta de Tariceanu, el ne ia bani pentru poluare sau prima inmatriculare cum s-o chema, da nu am vazut sa faca alteceva cu bani asta in afara sa ia din ei pentru interes personal. Eu unu zic ca ar trebui scosi mai muti din politica.
    0 0
  • La naiba cu somajul
    Mai Mitica ce somaj domne daca astia de la LOgan nu sunt in stare sa faca masini sau daca le putem numi masini, asta e libera piata in Uniunea Europeana trebuia sa se gandeasca inainte de a face asta nu acum, acum sa joace dupa regulile Uniuni Europene si sa respecte si sa fie libera piata si sa fie concurenta.Sa nu imi zici tu mie ca loganul e masina, fata de o masina straina e zero avand in vedere ce tehnologii foloseau mai demult si ce dotari au masinile straine de mai demult.Astia voi care vreti sa muriti bai frate luativa cutie de chibrit ambulanta din aia si mergeti cu ea cat vreti da sa nu puna taxe sa nu poti sa iti ei o masina adevarata care din puct de vedere al sigurantei, al motorului este net superioara fata de jegul asta de logan la care le plac la multi.
    0 0
  • PAPAGAL ESTI TU BAI FRAIERE
    NU TOTI SUNT BISNITARI A SA CUM AI ZIS. MAI SUNT SI OAMENI CARE AU PRETENTII DE LA VIATA. SI CE SA LE FAC EU LA ACEI OAMENI CARE RAMAN FARA UN LOC DE MUNCA?PE MINE MA PLANGE CINEVA CA MA DA PATRONUL AFARA? NU VEZI CE SE INTAMPLA CU TOATA PRODUVTIA DE AUTOMOBILE DIN TOATA LUMEA? EU DACA VREAU LUXUL CE AI TU INPORIVA BAI PAPAGALULE?VEZITI DE TRABA TA SI LASI PE ALTII SA SI TRAIASCA VIATA ASA CUM VOR
    0 0
  • taxa
    daca era prim ministru MARKO si facea aceleasi lucruri ca si TARICEANU era impuscat de mult!Dar fiind de-al vostru puteti sa-l pupati!
    0 0
  • @ fani
    colegu vad ca ti-a crescut nivelul adrenalinei si tastezi aiurea.Calmeaza-te... Ia o pastila 2,3....Daca tu vrei luxul eu nu am nimic "inporiva" , nu-ti convine du-te in alta tara, da-i in judecata, nu fi zmeu sub plapuma.Eu imi vad de "traba" mea si o sa te las pe tine sa-ti traieste viata asa cum vrei dupa ce te da afara. Sanatate!
    0 0
  • lucian
    in sfarsit face si tariceanu un lucru bun.o s-o ia in barba toti bisnitarii de manini... numai tigai de masini pe strazile noastre. in conditiile actuale iti poti lua o masina noua la un pret acceptabil... sunt masini pt toate buzunarele... asta este... ce sa-i facem daca mai sunt ipocriti care merg cu A6 sau Passat din 96'... ei cred ca au masini si ca sunt smecheri... de fapt sunt niste taraboante care polueaza si consuma cat 3 masini noi... BRAVO TARICEANU...
    0 0
  • voi chiar nu intelege-ti ca taxa aia nu e decat o "bariera" pentru ca voi sa pute-ti circula cu masina fie ea noua sau veche, poluare oricum exista si va exista mult de acum incolo, deci nu va mai certati aiurea ca nu are rost, ei tot va vor lua banii.
    0 0
  • OVIDIU
    UNDE-I MAFIA
    UNDE E MAFIA DE ODINIOARA, DACA STIE CINEVA TRANSMITETI-LE SA-I FACA UN CADOU LUI TARICEANU UN GLONT IN CAP CA SE PARE CA ISI BATE JOC DE POPOR, SI DE LIBERTATEA NOASTRA A ROMANILOR,SI NU UITATI AVEM UN CUVANT DE SPUS "MAI INTAI INTERESELE NOASTRE APOI AL LOR" DE ACEEA I-AM VOTAT,IAR SCAUNUL LUI TARICEANU S-A RUPT CADE SI NU SE MAIRIDICA.
    0 0
  • bai jan de la craiova
    sunt calm si te bucuri ca miai gasit niste defecte de scris dar afla tu papagalule ca eu demult am plecat din tara si ma uit la tine cat de mare fraier poti sa fii si tot odata cat de naiv mai poti sa fii crezand in ceva cum ar fi dacia logan si ceilalti ca tine
    0 0
  • vladu.net
    E bine ca o mareste
    Eu sunt de acord cu taxa !
    Sa nu vina toate harburile din Germania. Tin minte ca pana sa intram in UE standardele erau mult mai ridicate. Nu puteai sa aduci euro3. Cum ne-am integrat in UE toti vroiau sa isi aduca harburi , noroc ca au introdus taxa si au mai diminuat treburile. Cert ca vroiam sa imi aduc o masina sport veche, si nu puteam sa o inmatriculez. Acuma pot sa imi aduc ce vreau, platesc si merg! E simplu , ai bani de masina ai bani si de taxa ! Nu vreti sa va plateasca si benzina ?
    0 0
  • dolarelu
    Doamne DA!
    Doamne da, ca de banii luati de pe taxa, sa isi cumpere Tariceanu si Gozganian, numai medicamente si tratamente pt bolile facute de la atata furat de la popor.
    0 0
  • @fanul
    Daca esti plecat de mult timp din tara si ai bani multi multi cum eu niciodata nu o sa am, ce te intereseaza de ce se intampla in tara asta? De ce iti era frica ca nu te plange nimeni cand te da patronul afara?In tara aia unde stai si ai multi bani, cum de nu ai vreo ocupatie -piscina plimbari,si stai pe net sa te certi cu mine?Prima data am crezut ca gresesti ca te grabesti,dar acu cred ca gresesti ca nu stii sa scrii.Cum de ai permis de conducere? aaaaa la examenul auto se pun X-uri sau se incercuieste.Acu de curiozitate,ai masina?
    0 0
  • Marius
    Despre taxa lui peste
    Vedeti....asa tara - asa tampiti si pe chat care fac mult zgomot pentru nimic.

    1.Stiti expresia "cainii latra - ursul trece"? Degeaba o sa latrati voi, politica e politica si sunt interese mari la mijloc.Si in definitiv nu e numai vina lui Tariceanu 100%.Mai sunt multi altii care au interese.In definitiv e rivalitatea economica franco-germana pt businessuri, pt bani, pt influneta.Iar noi suntem vai de capul nostru si latram pe site-uri.

    2.E adevarat ca cine vrea Logan (masina noua) e liber sa fie incurajat s-o cumpere.Pentru ca nu toti sunt avuti si masina e necesara in ziua de azi, fie ea chiar si o conserva de Logan cum zic unii.Dar tot la fel e liber si cel care vrea sa ia ceva second si bunicel.Fiecare cu pi..a masii cum zicea un vechi proverb.Fiecare cumpara pe banii lui ce pofteste.

    3.Solutia simpla si eleganta ar fi sa lase liber sa aduca nebunii miliarde de masini in Romania.Mii de miliarde daca se poate......Dar, cum intra in tara sa se inscrie imediat masina, ca sa se stie imediat cine e proprietarul ei.Altfel derbedeii le aduc, le plimba putin si le abandoneaza. Apoi cu cat e mai veche masina (ca an de fabricatie si norma de poluare), sa fie taxata la sange la impozit.In felul asta se aplica "teoria selectiei naturale".Asa e si in occident.

    4.Si acum o dedicatie pentru clasa politica din Romania: ....va sa zica unele natiuni de bine de rau produc ceva pt lumea asta, chiar si masini second pt amarati ca noi. Dar noi nici de fiare pt reciclat nu suntem buni. Stim doar taxe sa producem. Cu alte cuvinte, imi cumpar chiar si masina nou nouta si voi ma amendati, imi puneti taxa.
    SUNTETI NISTE LABAGII CU TOTII !!! NISTE TUTE ORDINARE!!!
    0 0
  • taxatoru
    taxa
    JOS CU TARICEANU MAI REPEDE CA ASTA E NEBUN
    0 0
  • pt jan de la vascauti
    bai jane esti jalnic.Poate am o firma poate sunt pe alt continet poate le mine este o alta ora decat la tine mai nimicule.
    0 0
  • vladu.net
    Mai desteptule, cate harburi nu circula pe strazi si nimeni nu are treaba lor? Ma refer la tot felul de Autobuze si Rabe care te ineaca in fum daca stai in spatele lor. Ai habar cat te costa sa inmatriculezi o masina in Bulgaria? Iti zic ca e 50 euro.
    0 0
  • ce taxa de inmatriculare...ce salarii.....COMUNISTI imputiti. dintotdeauna Romania a fost plina de "mafioti" ptr ca cei care o conduc sunt "mafioti".
    fiecare cum poate.asta-i deviza coruptiei.
    nu mai tin minte cand am bagat din prima codul corect..:)))))
    0 0
  • taxa
    un tampit,un idiot,sper sa nu mai iasa premier
    0 0
  • ptr.mark
    de la jan--de la craiova pana la jan--de la Văşcăuţi cred ca esti un manelist pe care nu-l cheama mark ci marin(mark suna mai bine, mai masculin :)) ), asculti manele cu orice ocazie,esti frustrat , nu ai prietena, iti demonstrezi cunostintele de zidar profesionist postand impresii de zmeu.Eu sunt jalnic si recunosc, tu esti jalnic si nu-ti dai seama --dar macar bine ca ai bani multi multi , bine ca esti pe alt continent,daca ai firma nu-ti era frica ca te da patronul afara,vezi ca maine te trezesti la 6 sa mergi la servici, daca ai! Asa e ca asteptai sa raspund? Acu sa te vad ce-ti poate materia cenusie...P.S. ai masina ?
    0 0
  • care mai de care
    taxa
    bai fratilor cu bani si fara bani, ia sa ne lase guvernul asta cu taxele astea ca si asa suntem tara cu destul de multe taxe fata de altele destul de departe fata de noi care incercam sa "nu le calcam pe urme", ce tot atatea taxe. Cei care ati scris de harburi din afara, ai bani si iti permiti cumparati noua dar asta nu inseamna ca trebuie sa-ti dai si cu parerea in partea celor care nu-si permit. Sa se faca domnule RAR corect si vom vedea si harburi pe drumurile noastre pline de gropi, care pentru cei cu maisini noi e un chin fata de cei cu masini vechi la care piesele sunt ieftine si plus de asta ce afara nu ati vazut germani, francezi, olandezi s.a.m.d. care circula cu masini vechi si cum le intretin. Hai sa fim un pic mai realisti. Uitativa mai bine la snobismul romanului care nu mai poate sa-si ia cea mai tare masina si sa calce oameni pe plaja si alte astfel de chestii, care mai de care copil cu ferrari.....cu cai putere si mii de cmc. Astea nu le vedeti numai pe amaratii care incearca sa schimbe si ei o amarata de dacie veche cu un golf, alfa, passat..etc.
    Jos taxele...de tot felul, ca si asa degeaba le ia ca nu se vede nimic decat conturi, vile si alte cele. Ce atata patriotism ca tot degeaba.
    0 0
  • rookie
    O porcarie mare
    Se vede clar ca a fost o chestie de campanie.
    Rugati-va sa formeze PNL guvern cu conditia sa-l puna din nou premier pe acest... {aici completati voi}
    Nu mai injurati atat rablele! Injurati-i pe aia care le dau ITP-u! O masina intretinuta de 20 poate polua mai putin decat una mai noua de care s-a tras si are motor mai mare. Nu asta e problema.

    Si apropo, BINE CA SUNTETI TOTI BOGATI SA VA CUMPARATI MASINI NOI! Imi place de desteptii care vin cu intrebari de genu: pai si de ce nu iti iei masina nou? Pentru nu toata lumea isi permite masina scumpa! Nu toate lumea sta in Bucuresti si castiga 2000 €! Trebuie sa existe posibilitati si pentru cei cu buget mai redus. Deci, scoateti naibii taxa si faceti ITP-ul cum trebuie la masini, si nu o sa mai fie nici poluare, nici masini nesigure.
    Daca dacia e atat de tare, se tine singura pe piata. Nu are neboie de atatea ajutoare. Ajutati indrustria dar prin franarea pietei.

    Parerea mea.
    0 0
  • Andrei
    Taxa e aberanta !!!
    Sper ca acest stimat domn porc si prost Tariceanu sa-si rupa toate cele in vreun accident de motoreta si sa ne lase naiba in pace.
    0 0
  • pop ion
    gunoiu de Tariceanu
    Tariceanu esti cel mai mare gunoi de om din Romania
    0 0
  • george
    taxa
    mare idiot de premier mai avem.
    0 0
  • taxa pe plouare e o gogoasa
    Toata industria auto e responsabila deoarece incearca sa forteze achizitonarea unei masini noi la 3-4 ani,pe care dai o groaza de bani ca noua si apoi o vinzi la pret de nimic.O masina ar trebui sa aiba o durata de viata de cel putin 12 ani,si toate normele astea euro sunt doar niste minciuni..eu sunt convins ca fabricarea unei masini noi polueaza mai mult decat poluezi cu o masina veche...in plus se scot o gramada de bani din tara pt masini straine ,acestea se devalorizeaza si banii se pierd in salariile celor de la Mercedes sau Audi...noi ar trebui sa profitam de faptul ca ei produc prea multe masini si sa cumparam ieftin masini mai vechi.In privinta protectiei pt Dacia ..de ce nu protejeaza industria alimentara de exemplu?e mult mai la indemana romanilor sa produca caltabosi decat automobile dar acolo importam 70 % din alimente si nu e nici o taxa...e doar o smecherie si imi pare rau ca la TV pe toate emisiunile nu apare nimeni care sa spuna adevarul...apar doar niste importatori de masini noi cu baliverne.
    0 0
  • Mameluci pe net
    Punem pariu ca si basescu este de acord cu chestia asta ?
    0 0
  • taxa
    daca loganul e asa bun ca trebuie fabricat,de ce la lasat tariceanu in drum?
    cum a iesit de pe asfalt s-a si terminat loganul.cit despre taxa,face si asta ca iliescu cind a terminat cu presedentia si la pus pe liber pe luceafarul huilei.se caca in palarie la urma.si daca presedintele il numeste iar premier inseamna ca e senil si nu mai trebuie votat la anul.
    0 0
  • populatia romaniei
    Cu putine exceptii sunteti toti niste needucati, prosti, tarani (de oras si nu numai), puerili si nu in ultimul rand scarbosi!
    0 0
  • Luigyy
    Sa dus tzara noastra
    taxa asta de poluare e un venit in plus pentru tariceanu vad .... strzile tot de c de poluare nu putem zice ca e pt ca vad ca mai mult se defriseaza decat sa se impadureasca ceva ....dupa ei ar trb sa platim cu tot cu taxe pe o masina veche cat pe una noua ne-ar obliga sa le luam jafurile lor de masini un logan cu echipare buna ajunge la 10.000 de euro de unde sa fac eu rost de bani astia la un salariu de 10 mil ?
    0 0
  • o saracii de ei...si numa pt nenorocitii aia sa cumpar eu un jaf sau ceva ce nu imi place sau dak imi permit ceva mai bun sa nu imi iau???????
    ati innebunit?k si cum tot vine vb sa cumpar produse romanesti...gasesc mai bune si mai eftine care nus romanesti asa k zik p romaneste...ma lesi?
    0 0
  • aveti undeva un "pentru" in plus
    0 0
  • Deschideti ochii.....
    Mai Terika....cand te v-om vedea la volanul unui rahat de Logan...atunci poti sa-ti deschizi gura....pana atunci.....ciocul mic... ca deja ai prea multi dusmani....mincinosule.....hotule....talharule!!! IAR PT CEI CARE SUNT PT DACIA....NU AVETI DECAT...SE VEDE CA DOAR CU CARUTZA SI CU DACIA ATI FOST HABAR NU AVETI CE INSEAMNA UN AUDI,BMV,MERCEDES,JAGUAR,VW....SI MULTE ALTELE!!!!
    Iar pt cei care zic ca Romania e o tzara de cacat....gresit...Romania e frumoasa...DE CACAT SUNT CEI CARE O CONDUC!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • si tu esti
    vre-un Eminescu contemporan mai nick intelept:cgc?
    0 0
  • coco, sa nu uitam p cei ce traiesc in ea
    0 0
  • Dintr-o data, imediat dupa alegeri l-a apucat pe Tariceanu grija pentru Dacia.
    Eu cred ca l-a apucat grija pebtru Citroen, pe care el il importa
    0 0
  • Dintr-o data, imediat dupa alegeri l-a apucat pe Tariceanu grija pentru Dacia.
    Eu cred ca l-a apucat grija pebtru Citroen, pe care el il importa
    0 0
  • ADUNATI BANI PENTRU O PUSCA CU LUNETA CA TRAG EU...
    0 0
  • Bai nesimtitilor, construiti sosele sa avem pe unde circula nu restrictionati cumpararea masinilor second hand ca nu toata lumea isi permite o masina noua si decat Logan mai bine una second hand de import.
    Sunt sub orice critica muistii astia de la guvern.
    Poate isi mai rupe naibii gatul cu motocicleta Trambiceanu asta sa scapam de un prost.
    0 0
  • mowgli
    buuuun
    in urma insistentelor voastre, celor de aici care il iubiti pe tariceanu, si care il vedeti ca pe un mare captain planet gata sa ne salveze planeta, m-am hotarat sa-mi iau un logan.dar am o problema.castig 7 milioane si nu reusesc sa fac un calcul, cati ani imi trebe sa strang de o masina noua, adica vreo 8000 de euro.poate ma ajutati voi.si sunt multi ca mine in aceeasi situatie.care sariti cu banu?mai taceti in p... mea odata ca vati facut toti credite pe dacii de nu le mai puteti platii, si acum veniti voi sa faceti p....la mare ca aveti masini noi.mereti acasa si culcati-va.asta daca nu va luat banca locuinta pusa garantie pt masina.
    0 0
  • taxa
    las' ca poate nu mai apuci sa votezi tu legea asta ca ti-a sunat ceasu'te-ai gasit tu sa maresti taxa nu vrei sa introduci si vizele inapoi?la ce sa mai treci in alta tara ca la mintea ta.........HUOOOOOOOOOOO!!!!! COMUNISTULE!!! ..UIE ejti plin de bani nenorocitule ai furat si tot nu te-ai saturat poi noi avem banii tai sa ne luam masini noi??? .
    0 0
  • Lege si corectitudine.
    Corect ar fi daca s-ar face si la noi ca si afara si anume sa se plateasca impozitul auto si in functie de gradul de poluare si dupa cilindreea motorului. Daca si verificarile auto s-ar face pe bune atunci ar fi complet anormal sa se impuna aceasta taxa mai ales ca sunt masini afara (Volkkswagen, Audi, BMW, Mercedes, Volvo, ...) care chiar si la 8-10 ani sunt peste un Logan nou si au pretul jumatate din cat e al unui Logan. Cat despre modul in care se poarta dialogul pe aici pe forum sunt unii carora le lipsesc cei 7 ani de acasa si uita ca traim in democratie si au murit destul de multi pentru asta asa ca ar trebui sa renunte la jigniri si sa se limiteze la asi exprima punctul de vedere.
    0 0
  • mowgli
    tariceanu-capitanul planetei
    cum era aia? PAMANT, APA, FOC, VANT, IUBIRE=> HAAAAAAAAAIIIIII TAAAARIIICEAAAANUUUUU.salveaza-ne planeta de demoni.stiu ca suna infantil dar asa il vedeti unii din voi.cum zicea cineva mai sus.credeti ca daca mareste taxa dintro data aerul devine proaspat.votati-l fratilor.votati-l.dar eu zic ca gurvernu ar trebui intai sa incurajeze marii oameni de stiinta, intelectualii acestei tari, tinerii care au cap, sa ramana in tara.nu sa fuga de ea precum de iad.asta ar trebui incurajat.ca ne pierdem valorile, ne pierdem oamenii culti.si asa o sa ajungem un popor fara valoare, plin de cocalari.sa amelioreza problemele din sistemul de invatamant unde multi copii stiu mai multe decat profesorii lor care is beti si drogati prin cluburi, in sistemul sanitar unde un medic iti spune pe fata sa te prezinti cu 3000 de euro pt o operatie ca de nu, mori ca un caine.asta sa incurajeze el.nu sa ii taie speranta unui biet om la a avea o masina.
    0 0
  • marius cj
    niste hotzii !!!!
    Astea ar trebui arsi pe rug sau trasi in tzapa,Nu mai merge nimic in tara asta. Numai cine fura are cam asa se ajunge...rusine ffff mare asa sa va ajute dumnezeu de sarbatori...!!!
    0 0
  • Ba ce o dati cu bisnita si astea...

    Eu daca nu am 10.000 de euro sa dau pe una noua, si nici chef sa ma bag dator la banci, o sa aleg un SH de cati bani am ..3000-5000-7000..problema mea.

    Mai nou trebuie sa ma justific oricarui limbric cu aere de GreenPeace de ce aleg SH sau sa-i cer voie.. Mai dati-va de boieri inchipuiti consumatori de Loganuri pe credit!

    E DEMOCRATIE!!! Maine o sa vina Tariceanu sa-mi spuna ca nu-mi da ulei daca nu cumpar si 2 bibelouri, ca nu da Dacia daca nu cumperi si un C1 ...ca pe timpu lu ceasca cand luam Zahar si Ulei cu cate un pui in viu din oficiu...sau galosi..plm..doar trebuia sa faca patria vanzari record.
    0 0
  • RUDOLF
    DOBITOCUL......
    Oameni buni eu simt ca e cazul sa iesim in strada....nu se mai poate altfel....Cat sa mai induram....E bataie de batjocura toata mascarada asta cu taxa asta ilegala....RUSINE SA VA FIE NESIMTITILOR...
    DAR TRAGAND LINIE TOT NOI SUNTEM DE VINA...
    CUM E POSIBIL SA FIE VOTATI CEI DIN PNL...DIN NOU SI HOTII DIN PSD...
    CUM EPOSIBIL SA FIE VOTAT NENOROCITUL DE ADRIAN NASTASE...
    TREZITI-VA OAMENI BUNI...
    JOS GUVERNUL TARICEANU SI TOTI HOTII DIN PSD....
    0 0
  • blondu28
    ha ha ha
    asa tata foarte bine nu mai ai loc in tara de fente cu masini de 15 ani facute praf la 1500 euro fac fente ca-i tine nu sa de-a 35000 40000 pe un bmw si atunci sa facac parturi
    0 0
  • anonim
    afara cu taxa auto
    Pe ei cei care voteaza i doare la papuci pentru ca ei au bani de o masini noi dar nu se gandesc la 70% din populatie care umbla cu niste masini mai vechi de 19 ani non-euro si ar avea posibiltatea sa achizitioneze o masina euro 2 mai noua dar nu ei trebuie sa fie condamnati sa ramana cu dacia lor mai ales daca sunt pensionari si au probleme cu sanatatea. Pe concret bunicul meu are o dacie din 82' a strans niste bani sa cumpere un golf 2 pentru ca dacia lui e jalnica dar ei acum vor sa mareasca taxele probabil el va ramane cu dacia lui care polueaza de 3 ori mai mult de masina nu se poate disponibiliza pentru ca bunica e bolnava si trebuie sa faca saptamanal analize
    0 0
  • tariceanu smecher
    tariceanu joaca in functie de banii pe care ii primeste. nimeni nu zice nimic despre faptul ca tariceanu a vandut toate actiunile de la bursa chiar inainte ca ea sa cada. de unde a avut informatiile? de ce nu este anchetat?
    0 0
  • de ce nu a zis chestia asta inainte de 30 noiembrie?!
    acest individ cu 10000 de fete(mecle) a asteptat sa se vada ales dupa care a inceput sa delireze cum ca VEZI DOAMNE IMPORTUL NECONTROLAT DE SECONDHAD PERICLITEAZA LOCURILE DE MUNCA LA DACIA....sa moara cicalaca bai taricene???!!!! CEEEE MAAAAA???? pai daca omul prefera sa ia un sh decit un logan inseamna ca e loganu e desebit...de bun sau de prost...de ce nu ai spus tu de aceasta deosebita sedinta de guvern inainte de alegeri...sa fi sarit oare toti la gitu' tau si pe PNL...pai da...ca e antipopulara rau vorba asta de o zisesi...eu am prieten care a cumparat din hamburg BMW 520i E39 1996, 134700km, clima dual, DSC, geamuri elecrice, inchidere, carte service cu........3500EURO. Masina il duce maxim 6500 cu taxa de acum...taricene...consumabile mai ieftine ca la logan, ingroapa 3 loganuri, consuma la mers omenesc 8-max 9,5....da voi vreti sa ne bagti pe git masinile voastre de 3 parale...daca loganul era 5 maxim 6 mii nu mai erau asemenea importuri...cine isi aduce o masina cit de cit, nu ultima ghioarla, tot plateste adus, taxe, etc..si ajunge la un pret relativ egal cu unlogan chel...pai daca am dreptul sa aleg...de ce dam jde milioane prime de casare bonus la baieti...pai sunt de la stat...si restu papa baietii cu reprezentantele...cine ia masina cu programul rabla nu isi ia s classe, TOT O IEFTINITURA. NU NE MAI VRAJITI BAI PENALILOR, LASATI OAMENII SA ALEAGA...NU E COMPETITV LOGAN...LA VALE...AI SALVEAZA STATUL PE TOTI INCOMPETENTII DE PESTE TOT: EUROPA, AMERICA, ETC. NU SE POATE EMIGRA PE MARTE?!
    0 0
  • nu conteaza
    intrebare?
    Sa zicem ca eu as vrea sa imi schimb masina.E din 2001 si as vrea sa imi iau alta ca na poate m-am plictisit de ea.Cum as putea eu sa imi iau una noua din tara?S-o dau pe asta pe 40 de mil ca alta nu am.Deci haideti sa fim seriosi si sa ganditi cu capul nu sa va apucati sa scrieti in lipsa de ocupatie.Se folosesc de Dacia ca si paravan pentru afacerile lor vezi doamne raman romanii fara serviciu.Buna minciuna
    0 0
  • Razvan
    O de dicatie pt Tariceanu
    Taricene tata! Ba tata daca tu ai bani nu toti sunt ca tine ... si oricum si un SH BMW sau altceva e mai bun ca Dacia voastra de kkt.
    0 0
  • djrelaxmind
    comparatie
    Voi credeti ca se poate compara DACIA-RENAULT din anul 2008 cu OPEL din anul 1998 sau BMW 1998 sau AUDI 1998 sau VOLVO din 1998? Romania nici peste 20 de ani probabil nu se va apropia macar un pic de statele din Europa centrala si de vest la standarde. Voi nu vedeti ca mintea romanului este la o masina de calitate? Romanul vrea calitate fratilor nu carutze de 2 lei. Suntem prea saraci ca sa ne permitem un lucru prost, iar cine cumpara Dacia din 2008, la acelasi pret cu un AUDI, VOLVO, BMW, OPEL din 1998 sau chiar si 2000, inseamna ca nu gandeste logic. De altfel RENAULT nu s-a remarcat nicaieri, la capitolul fiabilitate, astfel service-urile Renault contribuind din greu cu bani la bunastarea acestei marci. Parerea mea este ca Dacia de acum este foarte buna pentru a circula pe la tzara pentru a transporta legume, animale, materiale de constructii, deoarece are garda mare la sol... La viteze mari Dacia nu mai are stabilitate. Si noi suntem in secolul vitezei parca... Voi nu doriti sa circulati in siguranta? De ce Guvernul Romaniei nu are numai Dacii? De ce Ministerele au in inventare masini de lux Audi? Adica noi suntem prosti si cumparam Dacia si ei sa aiba masinile bune? Cata nesimtire... Treziti-va romani, ca vom ajunge la sapa de lemn cu imbecilii de la conducere si cu coruptia care ne roade buzunarele! Chiar daca vor cumpara toti romanii numai dacia, credeti ca se va ridica economia romaneasca? Sa fim seriosi...Cine este actionar majoritar? RENAULT nu este o firma romaneasca baaaaaiiii. Deci banii romanilor unde pleaca? Romania a fost ciopartita aproape de tot. Adica romania a fost vanduta. Ne-au scos ochii cu niste hartii (actiuni), care erau oricum subevaluate ca nu cumva romanul sa traiasca bine...si pentru a putea vinde intreprinderile mai repede...ca aveau nevoie de dolari. Cica au atras investitorii straini. Asa se atrag investitorii... cu spaga. Oare cate licitatii au fost corecte odata cu privatizarea? Cine este OTE de i-a batut pe nemti si pe americani?
    0 0
  • Stefan
    taxa pentru saraci...
    Si cine n-are bani de masina noua, sau nu vrea sa dea 8-9000 pe un rahat de dacia (golan), tre sa fie taxat?? Uite eu n-am 9000 sa dau, dar chiar daca as avea ce a-si putea sa iau? Dacie??..nici vorba..Cu acesti bani iti cumperi passat sau bmw de 4-5 ani care totusi nu se poate compara cu logan. Si atunci trebuie sa fiu taxat?
    0 0
  • taxa auto
    sinteti niste maffioti cu interese personale luavar dracu pe toti
    0 0
  • MUGUREL
    TARICEANU si clica
    trebuie neaparat sa inteleaga si acest tariceanu ca interesul omului este siguranta si nu productia de loganuri. iar interesul lui ... il stie deja toata lumea.
    0 0
  • voi...
    voi l/ati ales pe motociclist,asta este rezultatul.
    0 0
  • Autogreen
    protectie
    Cand ai mintea scurta te gandesti cum mergi tu cu o rabla buna de dat la casare. Se gandeste cineva cum e cu 100.000 de someri, fara sa gasesti un loc de munca. Ii intreb pe cocalari din ce o sa mai faca bani daca nu ar avea unde sa se angajeze. Cred ei ca americanii sunt prosti de baga zeci sute de miliarde de dolari in industria lor auto?! oare de ce Volvo e in faliment si cauta solutii, se propune chiar nationalizare?! Tema de gandire pentru cocalari, fortati putin singurul neuron pe care-l aveti.
    0 0
  • FOARTE BINE!!!
    inca de la inceput tin sa sp ca eu din asta traiesc de 6 ani,adica cu adusul de masini de dincolo dar sunt foarte de acord cu marirea taxei!acum 2-3 ani pe marginea autobenzii vedeai numai bulgari,acum e plin de coji si gunoaie aduse de romani.nu e posibil asa ceva!toate gunoaiele le aducem noi!fac bani din asta dar ma intereseaza siguranta mea pe drum!anul acesta am adus vreo 200-250 de masini dar numai vreo 25 au fost tehnic ok!facem aici cimitirul de masini a europei!!!
    0 0
  • tariceanu
    Unde esti tu,Tepes,Doamne?...
    0 0
  • Mda
    Cea mai mare tampenie...vad pe aici cativa care ne spun sa ne gandim la cei care isi vor pierde slujbele ca se inchide dacia...nu e vina noastra nu e vina importului ci a calitatii masinilor...si motivul pentru care va inecati cu fumul masinilor de 10 euro eu zic ca este taxa...eu cred ca daca ar fi taxa asta cum trebuie toti ar cumpara masini mai bune...taxa pe norma de poluare...nu cilindree...nu vechime...nu ar trebui sa intereseze pe nimeni...te incadrezi la euro 2 chiar daca masina ta e din 66..atunci oki platesti cat unul cu un golf din 92...ai euro 3 din 97...platesti cat un logan din 2005...nu ar fi mai bine asa..?adaugat la impozit
    0 0
  • hg.politm
    da sa mareasca taxa
    cine nu e de acord cu majorarea taxei? sa le fie rusine ca nu gandesc decat la buzunarul lor sau la interesul lor, de ce sa nu avem o tara curat nu plina de harburi, mergi pe strada si vezi ca te intocxici de la tot felul de masini de dincolo,iau o rabla si bag bani in ea de nu stiu ce sa mai fac si atunci? MARESTE TAXA BAI TARICENE!
    0 0
  • cristi
    la munca
    EU ZIC CA ASTIA CARE IL INJURA PE TARICEANU SA SE DUCA IN PLM LA MUNCA NU SA STEA TOATA ZIUA IN TARG SAU SA DEA ANUNTURI PE AUTOVIT. SA VA VAD CUM NU O SA MAI AVETI BANI DE BENZINA PENTRU MASINILE VOASTRE NEMTESTI CU CARE FACETI COMBINATII , SA VA VAD ATUNCI CUM O SA MERGETI VOI CU TROLEUL SI O SA VA CRESTETI COPIII IN COTETUL DE GAINI.

    p.s. scuze pt majuscule
    0 0
  • modelu
    dead
    ba asta e nebun de legat....
    0 0
  • markdan
    Dacia Renault
    Cand s-a lansat loganul, cei de la fabrica se mandreau ca undeva la 70% din productie pleaca afara din romania, iar acum tariceanu spune ca din cauza taxei renault a trimis muncitorii in somaj tehnic!!!!!!!!
    Ceva nu se leaga aici!!!!!!
    Trebuie vazut totusi ca renaul a tot angajat in ultima perioada, si cum nu totul este roz, acum in mod firesc trebuie sa mai si concedieze. Insa tariceanu smecher, in loc sa acorde anumite facilitati renault, daca tot este asa de preocupat de situatie, el vrea sa ajute toata industria auto, chiar si dealerii(inclusiv firma lui)!!!!!!!!!
    Chiar ne crede pe toti fraieri?????????
    0 0
  • JEGOSUL
    Cand mai moare si tartacianu asta?:))
    0 0
  • f bine
    Chiar daca ne-a ametit de cap cu aceasta taxa, f bine face, ca de cand s-a intordus noua taxa de poluare, la masinile vechi scazand taxa chiar si cu mii e euro. Am ramas stupefiat cand am mers prin targurile auto sa vad ca sunt aduse de afara doar JAFURI din anii '90!!! Nu se poate asaceva! In un astfel de mod vom ajunge groapa de gunoi din Europa!!
    0 0
  • hahahahha
    CE NATIE DE PROSTI SUNTEM ... NOI I-AM VOTAT ... NOI NE COMPLACEM IN MIZERIE ... TOTUL E DIN VINA NOASTRA..........
    0 0
  • Coerenta
    Incoerenta
    Renault, ca de altfel intreaga industrie automotive, are pb de mai multi ani, vezi achizitiile Siemens Automotive - Continental si achizitia acestuia din urma de catre Scheffler. Asa ca nu cred eu ca salveaza Tariceanu Dacia.
    Si daca sunt masini noi, de ce taxa? Ca parca taxa era pusa ca sa nu ajungem cimitir de masini vechi? Si daca se majoreaza taxa pe masini vechi, de ce de 3 ori? Exista vreo logica? Ca de obicei nu, guvernul e incoerent in explicatii un singur lucru e cert: vrea bani de la noi, oricum si in orice forma. De ce nu s-a facut un fel de esalonare: taxa de 3 ori mai mare pe masini second mai vechi de 10 ani, taxa de 2 ori mai mare pe masini mai vechi de 5 ani .... asa ar vedea cetateanul de rind ca se gindeste cit de cit mai logic ... nu se da cu parul!
    Inca o incertitudine: de cind ziceati domnu' Tariceanu ca se aplica taxa tripla de prima inmatriculare? Ca nu rezulta de nici unde exact.
    0 0
  • the doctor
    Tariceanu e un PROST
    taricene esti un PROST... ar trebui wa dati demisia toti hoti din parlamentul ala si s-ar schimba ceva in tara asta... nu sa wa luati de un amarat care aduce o masina in tara...
    0 0
  • Nu ar trebui marita taxa, ci inasprirea ITP-ului, asa cine isi ia masina va fi nevot sa faca niste teste cand cumpara masina, asta pentru a fi sigur ca nu va fi respinsa la ITP.
    0 0
  • JOS CU TARICEANU!!
    tariceanu
    nu se mai poate cu unu ca tariceanu....ne baga de tot in pamant de unde morti lui sti el ca toti romani au bani de masina noua......Noi stam cu mainile in san si umplem forumurie cu mesaje...dar degeaba daca nu esim in strada sa il dam jos...nu oricine as permite o masina noua...JOS CU TARICEANU
    0 0
  • Manuel
    Extraordinar ma !!!!
    Cand sa imi iau masina cu EURO 4 ...Mercedes E320 CLasse 2005 BULANGIU asta de MASON mareste taxa !!! adica nu 1100 de euro 3300 in mama naibiii de treaba... domnu Basescu va rugam interveniti...ca e clar ca nu sunteti de acord...
    0 0
  • mai oameni buni
    daca au politicienii asa o grija de logan de ce nu cumpara toti cate 20 de bucati si salveaza fabrica.eu am adus acum un opel astra din 94 din germania ca nu am avut bani de logan da acu nu l-as da nici pe un logan nou cat de bine merge si cum arata.am si dacie acasa da nu cred ca ma mai urc in ea.lasati oamenii sa-si cumpere ce vor si ce pot,magarii ca tariceanu sa-si aiba grija de excroceriile lor si sa lase romanii sa traiasca in pace.jos cu liberalii de rahat!
    0 0
  • Tzetze19
    Prostire
    Calitate masini noi vandute in RO, calitate service in RO, valoare dobanzi la credite. Cum sunt? Fata de vest. Masina SH, 4-6 ani, cu garantie, adusa din vest. Cum e? Fata de SH RO. ALTFEL: la 10000euro, una noua in RO versus una SH, garantie, 4-6 ani, adusa din vest. Diferente poluare? Si totusi ne prostesc c-o fac pentru noi, pentru tara.
    0 0
  • provincial mutat in bucuresti
    Subiect ambiguu
    Eu nu va inteleg de ce tot injurati ca taxa in sus, taxa in jos. Hai sa o luam pe rand...nu vreti citroen(tariceanu) ...fratilor nu va obliga nimeni sa cumparati citroen, de aceea se numeste concurenta pe piata...iar legat de second-hand, am vazut cat de bune sunt UNELE masini venite din vecini.eu sunt de principiul ca o masina noua e o masina noua, chiar daca cu aceeasi bani poate ca imi luam un bolid din germania, dar...haideti sa fim seriosi, unde iti pui in functiune herghelia in bucuresti? in cei 100 de metri de la un semafor la altul pe la unirii la ora 9 dimineata? nu prea cred, sincer. eu am optat pt o masina noua cu un motor relativ mic de 1,6 , 16V si consider ca e prea deajuns si multumitor raport putere consum....asa ca mai ganditi-va inainte sa face din romania REMAT-ul europei.
    O zi buna
    0 0
  • cristi
    de ce a considerat el ca nu e necesar ca uniunea sa stie de cresterea taxei ?????? de ce creste de 3 ori taxa ?????? ii sfarsit de mandat si isi face de cap....sa ii dea Dumnezeu cea mai grea boala de pe pamant ca o merita
    0 0
  • taxa
    NU TOATA LUMEA ARE 15.000DE EURO SA CUMPERE MASINA.DACA NU AM CE SA FAC?CREDETI CA EU NU MUNCESC?MUNCESC ,PLATESC TAXE ,IMI RESPECT OBLIGATIILE SOCIALE ,INCERC SA FIU UN OM CORECT,DAR NU POT CUMPARA UN AUTOTURISM NOU.TREBUIE SA PLEC DIN TARA DACA VREAU SA AM O MASINA?E CORECT SA CUMPAR UN LOGAN NOU IN RATE PE 10 ANI SI LA SFARSIT CAND TRAG LINIE AM DAT PE EL 14.000?IN DOI ANI ESTE PE BUTUCI IAR ATUNCI TREBUIE SA PLATESC SI REPARATIILE CA SA O POT FOLOSI,MASINA ESTE VARZA DAR EU TOT PLATESC PENTRU EA.LOGANUL ESTE JALNIC ASTIA DE LA DACIA NU VAD?
    0 0
  • mai lasati comentariile bisnitarilor si la munca , nu va convine taxa ca va scoate din afaceri
    0 0
  • si?
    valiiii? de unde stii ca un logan in 2 ani este pe butuci? nu acelasi lucru se poate intampla si cu un SH? de ce nu iti iei o masina noua in leasing? si Flotilescu nu are cum sa intervina domnu' Manuel ca nu e Ceausescu (sau nu vrem) sa-si bage codita pe oriunde...va doresc o plata a taxei triplata si placuta :>
    0 0
  • beton
    DACA AS FI PRIM MINISTRU AS INTERZICE VINZAREA DE MASINI STRAINE IN RONANIA,, FIE NOI SAU VECHI
    0 0
  • sa protestam
    isi bate joc de noi nemernicul...la zid cu el...ce suntem caini...am ajuns sa ne plangem de mila.Uite ce face Romania din noi...
    0 0
  • un "Bishnitzar"
    masina noua
    Baa! eu nu stiu cum poti sa fii atat de prost sa crezi ca acum cu taxa asta poti sa-ti iei masina noua la pret acceptabil???. De parca in taxa (160€ la un Logan nou) aia stagnau vanzarile. Adik cine are 10.000 sa-si ia o RABLA noua se uita la 160€. Treaba e
    1 ca Loganurile nu sunt competitive
    2 porturile din Germania sunt pline de masini de vreo 2 luni in coace de cand a inceput criza financiara. Pai e clar ca Dacia sta inca ffff bine daca te gandesti ca a oprit productia doar dupa OPEL, RENAULT si altii mult mai buni decat NO NAME-ul dacia.
    TAXA e o dovada ca Politicienii statelor "LIBERE DEMOCRATICE" le pasa doar de propria piele ca daca gandesc ptr poporul lor si nu pentru BANCILE LA CARE TRE SA SE INDATOREASCA MAI TOT ROMANUL ca sa-si ia masina noua, zboara imediat. Atunci orice televiziune lucreaza ca sa-i indeparteze de la putere

    www.google.com -----> Zeitgeist the movie
    0 0
  • urari de sarbatori
    Tariceneeee!!! Sa-ti dea Dumnezeu boala-n oase si cancer la cur sa te usture si pa tine cum ne ustura pe noi! Sa-ti aduca Mos Nicolae o carutza de necazuri si nefericire!!! Craciunul sa-ti vina fara nimic pe masa si cu casa goala si cu familia dezbinata si pe strazi moarta de foame !!! Anul care vine sa te gaseasca impotent si diabetic...sa dai faliment si sa s-ti iei cutie de carton si loc in Gara de Nord!!!
    Si sa traiesti multi ani sarac singur si in mizerie....adica cam cum o duce majoritatea la ora asta !!!
    AMIN !!!
    0 0
  • pentru iubitul nostru prim ministru
    VEDE-TE-AS PE TRECERE CU DINTII-NFIPTZI INTR-O SIGLA D-AIA DE CITROEN !!!
    0 0
  • dareius2002@gmail.com
    www.auto.nsweb.ro este locul unde putem incepe sa luptam pentru eliminarea ei. www.auto.nsweb.ro
    1 0
  • jos guvernu
    vreau banii inapoi
    AM LUAT O MASINA NOUA SI AM PLATIT 20 de milioane TAXA TARICEANU - SI NU AM UNDE SA CIRCUL CA E PLIN DE GROPI. ROMANILOR TREZITIVA _ DACA ACUM NE LASAM CALCATI IN PICIOARE _ ASTIA O SA FACA CU NOI CA SI PE VREMEA IOBAGILOR. TREBUIE SA IESIM IN STRADA - TREBUIE SA FIM UNITI
    0 0
  • jos tariceanu
    jos tariceanu
    sustine campania jos guvernul asta plin de hotI _ da linkul mai departe : http://muietariceanu.wordpress.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru