Tariceanu: „Nu renuntam la taxa auto”

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 08.03.2007
Calin Popescu Tariceanu a declarat europarlamentarilor romani ca taxa auto va ramane valabila.

In conditiile in care Comisia Europeana nu este de acord cu taxa auto, ca si majoritatea populatiei romane, autoritatile de la Bucuresti se mentin pe pozitii si declara ca nu vor renunta la taxa de prima inmatriculare.

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a informat joi pe europarlamentarii romani ca Executivul de la Bucuresti nu va renunta la taxa de prima inmatriculare, apreciind ca acest principiu de taxare va avea efecte pozitive, informeaza Mediafax. "E o masura buna si nu se va renunta la ea, si asta nu pentru ca am eu treaba cu masinile", a spus Tariceanu in intalnire, potrivit relatarilor unuia dintre europarlamentarii romani.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an de catre autoritatile de la Bucuresti, care au afirmat ca vor sa limiteze importul de masini poluante, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Comisia Europeana a criticat insa taxa, considerand ca nivelul ridicat pentru masinile vechi de import reprezinta o discriminare.

Taxa este stabilita in functie de capacitatea cilindrica a masinii, de vechime si de norma de poluare.

In cazul masinilor vechi, taxa este mai mare si poate ajunge la peste 8.000 euro pentru autvehiculele cu o capacitate de peste trei litri si clasificate ca non-euro.

"In prezent, discutia cu reprezentantii Comisiei Europene nu este vizavi de nivelul si dreptul Romaniei de a introduce aceasta taxa, ci vizeaza principiile de taxare uniforma. CE doreste ca aceste principii sa fie respectate", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul de Finante.

Principala problema invocata de Bruxelles este aceea ca aceasta taxa presupune o discriminare intre masinile deja inmatriculate in tara si autoturismele aduse acum in Romania, in conditiile in care autoturismele la mana a doua, vandute de cetatenii romani, nu sunt in prezent taxate.

Comentarii (57)

  • taxa
    hai domnule tariceanu polueaza mai mult o masina adusa din ue ca dacia noastra de 20 ani ? sa ne gindim logic de ce nu ne dati sansa sa ne schimbam masinile de 20 ani cu masini mai noi sau de ce nu umbla parlamentarii cu dacii de 20 ani doar traiti din banii nostri platim la impozite destul si vam ales dar ati uitat de noi
    0 0
  • taxa
    "E o masura buna"..., cu siguranta pentru a mai aduna ceva bani la buget, foarte dragut..., mai inventati ceva ca oricum avem foarte multi bani si chiar nu mai stiam pe ce sa-i cheltuim...
    0 0
  • cazul meu
    Am o dacie foarte veche si prefer sa poluez ingrozitor cu ea, decat sa imi cumpar un jaf de logan. Pentru ca evident cu banii pe care ii am nu pot sa imi aduc o masina sh din afara. Taxele ma omoara!

    In situatia mea sunt o multime de romani, ganditiva!
    1 0
  • Nu doar taxa
    Cine va da dreptul ca de 20 ani sa va comportati toti ca si cand ati fi stapanii nostri . In nesimtirea vostra uitati ca noi va platim ( cel putin diferenta de la ce furati).Invocati democratia?...care democratie? cat de democratic poate fi un parlament care nu respecta dorinta majoritatii, buna sau rea. De ce trebuie sa ne supunem democratic votului majoritatii,iar atunci cand majoritatea are o dorinta aceasta nu este respectata nici de guvern, nici de parlament.Halal democratie, va amagiti domnilor, Romania este o tara profund nedemocrataica , o tara a intereselor mici sau mari.O tara a bataii de joc vis a vis de cei ce o imping inaite, cetatenii romani! SA VA FIE RUSINE! Exploatati faptul ca inghitim tot ce ne serviti, ca nu suntem uniti, ca nu avem parghii sa va constrangem sa faceti ceea ce dorm noi cei multi...POPOR ROMAN,TREZESTE-TE!!!
    0 0
  • johnnie walker
    taxa pentru buzunarul lor
    pentru o masina similara cu loganul in ceea ce priveste poluarea taxa e mai mare.de ce?pentru ca ghertoii astia pe care i-am votat vor sa sprijine producatorii autohtoni,importatorii,firmele de leasing,etc.daca intr-adevar le pasa de sanatatea planetei de ce Romania vinde "cote de emisii poluante" tarilor mai dezvoltate?
    0 0
  • allroad
    Poluare
    Cred ca echitabil ar fi ca taxa sa se puna pe inmatriculare si reinmatriculare,si atunci ar fi OK.La fel si pentru cei in cazul tau Calin,ar trebui sa vi se puna o taxa de 1.000,2.000,3.000 de Euro pe an pentru non-euro,si daca iti permiti sa mergi cu masini de epoca,este problema ta,dar nu ma obliga pe mine sa-ti inhalez fumul de la tigaia ta..!!!!De ce trebuie si in viziunea voastra ESTE obligatoriu sa ai masina..???? Nu poti merge pe jos..?Tramvai..?Autobuz..?Tren..? Nene daca n-ai bani,foloseste transportul in comun..!Cauta sa faci ceva mai mult in viata,stai mai putin prin locurile de recreere,mai i-ati un job si cumparati masina atunci cand bugetul iti permite,si nu lua in calcul la intretinerea unei masini doar "Cat ia la suta..?"Masina mai are nevoie si de altceva:revizii la timp sau la nr. de km,cauciucuri vara/iarna,(nu de zapada cum e impamantenita pe la noi,de la +7 grade in scadere,se folosesc gume de iarna,ptr. ca astea de vara se intaresc ca plasticu' si n-au aderenta..pun pariu ca habar n-aveai..!)lichid de frana din 2 in 2 ani,reglaje la geometrie,spalare macar o data pe luna ca sa nu-ai mareasca greutatea cu cateva sute de kg pe la bosaje si sa se dubleze sau tripleze distanta in care opreste masina..!Mai intai cred ca ar trebui sa se schimbe o mentalitate sucita si total eronata pe care o aud foarte des:Daca nu scoate taxa,sa ma ajute statul sa-mi iau masina..!!Da de ce sa va ajute ..?de cand este obligatoriu ca statul sa va ajute sa va faceti fitele si sa va duceti "gagicile" prin sat la discoteca,sa va imbatati si sa va culeaga cu spaclul de pe ziduri,copaci,asfalt..?Nu puteti folosi si voi o funie,o lama sau trenu'..?Ca rezultatul este acelasi...!Garantat..!!!
    0 0
  • fireman_mil
    tu crezi ce spui?
    tu crezi ce spui? eu nu , si ca mine cred ca sunt milioane de oameni. pacat ca ne am nascut pt a fi condusi de oameni care isi vad doar propiul interes . pacat . suntem saraci . intr o tara bogata.
    fireman_mil
    0 0
  • LAST MAN STANDING
    Base sKULL
    Niste nenorociti, putregajuri jegoase ajunse la putrere, .. aproape douazeci de ani in care activistul de partid sef de ecluza, tzapul consolat de kifteaua la menopauza sperietoare de sex, marinaru ceacar si ingineru de tzave de rahan la tava.. astia isi zic conducatori si isi permit sa decida ei, fara nici un temei si fara a intreba pe cineva, ce e mai bine pentru noi care i-am votat si ii platim.. nu uitati ca poporul a facut o revolutie, rascoale peste rascoale si revolte, vi se poate intampla si voua, fanarioti poponauti ce sunteti.. ce vreti sa faceti cu taxele astea? sa va protejati firmele de rahan care nici in vest nu mai au asa de multa cautare (Renoi si Sitroien)? Cumperi masini si te duci la service din luna in luna, basca dai si o galeata de bani pe ele.. fa dom'le legi sau lasa specialistii (RAR, APIA, ARR) sa scoata norme pentru masinile care au voie s circule sau nu in tara, creeaza facilitati celor care se zbat sa ofere servicii "Ecologice" automobilelor, celor anonimi care creeaza prototiputi pe care voi, in nesimtirea voastra, nu le vedeti (de exemplu Iustin Capra, designerii care au concurat pentru Peugeot si au castigat concursul, ceilalti designeri si inventatori care, pe bani proipii mesteresc si inveaza, dar nu sunt luati in considerare pentru ca nu au "brend").
    Ce aveti de gand si cu fabrica de la Craiova, ce vreti sa produca, tataye si Sheroiae asiatice gen coji de ou, poluante si la pret de masini de lux in UE?
    De ce romanii nu au acces la masini bune, de conditii vestice la preturile vestice, adica rezonabile?
    Nu va saturati cate accidente se produc, cate harburi zac pe domeniul public, cate blocheaza circulatia zi de zi in Bucuresti si pe principalele artere ale tarii?
    SA va vina Salvarea cand aveti nevoie precum si voi ati venit in ajutorul nostru cand am avut nevoie.
    0 0
  • Taxa de prima inmatriculare
    Cetateni ai Romaniei !
    Treziti-va !
    Nesimtitii care ne conduc,in frunte cu Tariceanu,au
    uitat ca sunt pe scaunele pe care sunt datorita min-
    ciunilor pe care ni le-au servit in campania electo-
    rala.Au uitat de nevoile si doleantele poporului si la fel ca vechea guvernare ne iau de prosti !
    Taxa de prima inmatriculare,pe langa ca este imo-
    rala si discriminatorie,nu face altceva decat sa
    protejeze interesele tuturor celor implicati in
    comercializarea masinilor noi (inclusiv parsivul
    de Tariceanu).
    In orice tara democratica si civilizata un demni-
    tar asupra caruia planeaza o cat de mica suspiciu-
    ne de coruptie si-ar prezenta demisia imediat.
    La noi nu o sa vedem asa ceva din partea nerusina-
    tului de Tariceanu !
    Nu sunt un fan al nici unui partid politic,dar nu
    pot sa nu constat ca actualii nu sunt cu nimic mai
    breji ca predecesorii !
    Daca as putea as da de pamant cu toti si as pune in fruntea tarii oameni pe care nu ii cunoaste ni-
    meni,dar care acolo,la locul lor de munca,fac cins
    te colectivelor si firmelor si nu de putine ori,
    modesti si prea putin pretentiosi,fac cinste tarii!
    Poate ca la anul,cand vom putea din nou sa ne ale-
    gem guvernantii,vom fi mai intelepti si vom alege
    mai cu grija (dar oare pe cine din actuala cloaca,
    pardon,clasa politica putem sa o punem in fruntea
    tarii-jecmanita si batjocorita de toti cei care au
    condus-o in ultimii 18 ani).
    Va pup si jos cu taxa de prima inmatriculare !
    0 0
  • Razvan
    Taxa dulce taxa
    Salutare,sunt de acord cu voi ca trebuie o taxa.Hai sa luam o tara dezvoltata (daca nu bine macar mai bine decit a noastra).Ei cresc impozitele si asigurarile la fiecare 5 ani vechime pentru autoturisme......oare prosti sa fie ei????!!!!Hai sa vedem cum percepe omul 200-300 RON pe an in plus?Va spun eu cum.Decit sa platesc impozit si asigurari mai mari prefer sa imi schimb masina.
    In alta ordine de idei,s-a calculat cineva ca ies mai ieftin sa tin masina inmatriculata in strainatate decit sa o aduc in tara si sa platesc taxa "pacii"???Va spun eu ca asa este.Platesc dincolo taxele,am numere straine,circul doar cu buletinul (de parca mi-as lua rate) .........Cine are ochi sa citeasca si cine are urechi sa auda.
    0 0
  • TAXA de "POLUARE"
    Daca i-ar interesa poluarea ar taxa strict autovehiculele care polueaza. La noi se plateste taxa de poluare la firme dupa tipul combustibilului folosit dar acelasi tip de combustibil daca il introduc intr-o rabla poluez iar daca-l folosesc la un motor bun nu poluez.
    CONCLUZIE: Ar trebui sa platim fiecare dupa cat polueaza masina noastra. CUM? In fiecare an sa mergi sa-ti faci gazele si sa platesti taxa in functie de poluarea care o faci. Atunci poti vorbi de "taxa de poluare". Dar cum "noi suntem romani" si ne ajutam unul pe altul e suficient sa fie o masina in cartier cu noxe mici ca se rezolva.....
    0 0
  • pt allroad
    Mai allroad cred ca esti ruda cu tartaceanu. Nimeni nu zice sa ne ajute statul sa ne luam masina(ca stiu ei pe ce sa cheltuie banii), dar macar sa nu ne incurce! Sunt multi care depind de o masina si nu o folosesc la plimbat fufele prin sate, ci le aduce bani. Mai bine ti-ai vedea de cursele tale (ca de aia vrei sa vezi drumurile mai libere), si spor la implantat in copaci (ca la asta va pricepeti).
    1 0
  • cred ca lui tariceanu ii este frica ca i-si per.de clienti.poate nu stiati taricianu are firma de lizing
    0 0
  • dragos
    dacia
    acum 3 ani am luat o dacie noua, auzi , cica euro2, dacie care la nici un ITP nu a avut gazele cum trebuie si a trebuit sa dau spaga ca sa imi dea inspectia. Deci sa ma mai slabeasca ei cu asa zisa protectie a mediului.
    Cat despre comentariul lui allroad: dragul meu, ca sa iti dai seama ca esti prost iti trebuie totusi putina minte.
    0 0
  • ...
    o aberatie de taxa. ar trebui sa fie mai mica macar.
    o masina euro 2 polueaza de 10 ori mai putin decat una non euro.
    si cum la noi in tara te sufoci pe stazi in marea de de masini fumigene. sa nu uitam de camioanele vechi si de autobuzele galbene din bucuresti.

    niste nemernici!!

    cum putem sa facem o petitie ca romani noi?!
    totusi i-am ales!! intr-un stat democratic poporul are cuvant!!
    0 0
  • neconstitutional si partinitor
    As dori sa-l intreb pe d-l Tariceanu de ce la un SH cu Euro4 platesti mai mult decat la Logan nou cu Euro3. Aceasta taxa s-a infiintat pt a scadea nivelul de poluare dar din exemplul de mai sus tocmai asta NU face. Basca faptul ca directorul de la Dacia Pitesti (francezul) a declarat ca daca va fi scoasa taxa aceasta, Dacia ar pierde peste 50% din piata...o alta declaratie care ne face sa credem ca interesul acestei taxe este pur economic si viteaza inavutirea unei anumite clase de oameni politici si agenti economici.
    In realitate eu vad astfel rezolvarea problemelor:
    1-nu exista locuri de parcare---concluzie---taxe mari ca sa nu mai cumparam auto.
    2-este aglomerat pe strada---concluzie---se da un decret aberant in care si daca respiri mai zgomotos ti se ia carnetul.
    0 0
  • Venituri la buget
    Probabil ca actualii guvernanti si-au facut socoteala ca pana vom fi actionati in judecata de Uniunea Europeana, pana se va pronunta sentinta unui proces si pana cand Romania va fi obligata sa restituie sumele percepute ilegal, se va sfarsi mandatul acestui guvern si deci se pot folosi bune mersi de banii nostrii iar cei ce vor veni dupa ei n-au decat sa scoata banii de unde or stii... adica din alte taxe... Dar eu cred ca acest calcul este total gresit deoarece exista precedentul (Polonia si Cehia). In cateva luni vom vedea. Noi nu putem decat sa boicotam planurile guvernului actual prin necumpararea de masini... sa vedem daca vor mai mentine taxa.
    0 0
  • SuperstarDriver
    De cacao...
    Am impresia ca astia de la parlament sunt niste idioti...fara suparare dar taxa pt masinile la mana a doua este mult prea mare dar ceea ce ma nemultumeste pe mine e ca trebuie sa platim respectiva taxa si pentru masinile noi care culmea sunt euro 4 si euro 5...pentru ce naib platim taxa pe masinile noi?va polueaza la creier domnule tariceanu?sau ai neuronii asfixiati de basinile emanate pe gura?eu zic ca dl tariceanu e un retardat!si in al doilea rand de ce pana mea eu trebuie sa ii dau la taranoii aia de la stat inca 1-3000 euro pt taxa de prima imatriculare cand de banii aia eu vreau sa imi pun optiuni pe masina?!de idioti ce sunt...ca handicapatii astia taxeaza masinile si de peste 5l cu sume enorme...pai in puii mei daca omu vrea sa isi ia vreu RS,M sau AMG ce pana mea le faceti?ii taiati de la portie?stiind ca cilindreea masinilor sunt mari?numai cacanari am ales fratilor...uitati ce ne fac...si din p.d.v.d. al UE este ILEGALA taxa pe masinile noi si mult prea mare taxa pe masinile second!sa faca cineva ceva ca eu nu mai suport...
    0 0
  • predicat...
    Oare motocicleta tov. prim-ministru nu polueaza!!! Sau poate numai omul de rand e fraier in tara asta. Cred ca totul e pus la cale...de importatori de masini noi...care mai arunca cate un ciolan si la aia din guvern. Ce sa-i faci...daca toata lumea se complace...si nu se aud voci...contra!
    0 0
  • 2 vorbe sa-ti mai spun...
    D-le Tariceanu......sa ni pupi in c*r
    0 0
  • renuletz
    Singura solutie... iesirea in strada.
    Asta e singura solutie, sa facem si noi ca ungurii, sa iesim in strada si sa aruncam in ei cu pietre sa isi dea si ei seama ca vremurile comunistilor au trecut demult..

    www.simplu-shop.ro
    0 0
  • taxa-auto
    taxa auto - messenger
    taxa-auto id messenger , sa facem si noi ceva impotriva acestor oameni ca nu se mai poate, Daca ne strangem si noi cateva sute de oameni facem un protest ceva, gasim noi o solutie, unde-s multi puterea creste... haideti sa vorbim
    0 0
  • antipoluatorul
    DESPRE POLUARE!
    Lasand-ul pe Tariceanu la o parte (care oricum e expirat la fel ca toata clasa politica ce cu onor ne conduce), eu unul, as pune taxa asta in toata Europa. Numai asa se mai poate micsora un pic poluarea asta nenorocita. Altfel copiii nostri, daca nu chiar noi, vom fi martorii unor schimbari climatice dezastruoase. Bineinteles ca nu numai masinile polueaza, insa rezolvarea cat de cat a problemei sta in puterea onor conducerilor Superputerilor de pe Terra asta imbacsita. Mai e si o Mafie a Petrolului care trebuie sa-si continue afacerile (OPEC-ul etc.), un domn Bush cu clica de care este inconjurat, chinezii pe partea cealalta si ar fi multe de discutat. Pana una alta, daca ar fi fost interes mai mare, industria masinilor care folosesc alte surse de energie decat hidrocarburile, ar fi fost mai avansata si-am fi respirat si noi, si copiii nostri un aer mai curat.
    Degeaba unii dintre noi viseaza la masini superputernice si care consuma zeci de litri de combustibil, ca nu mai ai (in aglomerarile astea urbane) unde sa le folosesti la capacitatea pt. care au fost proiectate si mai polueaza si f. mult.
    P.S. - pt."COLIN " (cazul meu): eu am un Logan 1,6 MPI din noiembrie 2005 (10500km-cam putin e-adevarat) si pt. tara in care traim si la salariul pe care-l am este mai mult decat bun; crezi nu crezi, imi consuma in jegul asta de Bucuresti 9% si n-am avut probleme pana acum; l-am mai hingherit si prin Apuseni(Pestera Scarisoara etc.). Asa ca te sfatuiesc sa-ti schimbi dacia veche de care vorbeai cu un "jaf" de Logan. Cat dai atat face si nu cat masinile nemtesti pe care le tot invoca unii.
    Si mai e ceva, si asta-i pt. toti: mai uitati-va fratilor si cat dati pe o revizie sau pe piesele de schimb la masinile din import si o sa vedeti ce usori veti deveni la buzunare.
    0 0
  • E prost gandita si numai la interes
    E mai mult decat stupid tot ce sa intampla cu asa zisa taxa. Nici eu nu stiu cum sa o mai numeasca. SUnt praf oamenii astia, penibili, patetici. Unul are ATS, cum sa piarda el din cota de piata, ca doar Citroen sunt "masini". Da, sunt, dar nu numai alea sunt. In fine, pe langa astea, nea' Vladescu are actiuni la ATS, deci si el ramane fara dividente. Si cum sa ramane el. Dar lasand la o parte astea, voi credeti ca ei nu puteau sa pun taxa de la Euro 2 in jos spre non-Euro, sa fim seriosi, asta e vrajeala de doi franci. De ce sa platesc eu pentru o masina din Germania sau Olanda, din 2004, cu motor diesel Euro 4 1000 de Euro FARA TVA, ca sa o inmatriculez. Sunt atat de idioti ca nici ei nu isi dau seama ca nu o sa le tina. Renault-urile lor si tentativele alea de cosciuge numite Logan au Euro 3. Doar astea din Ianuarie 2007 au Euro 4 la Logan, la Renault nu. DAR, DAR, ei vor ca eu sa platesc ca idiotu pentru o masina in adevaratul sens al cuvantului (VW, Audi, Ford, etc..) mia de euro asa mocca, sau chiar mai mult daca are 4 ani si Euro 3. Deci pe mine ma ia de cap prostia asta a lor. Nu ii inteleg. Da, pentru tigaile vechi da, ce sa zic, asta e, ca romanu e hapsan si ar aduce si Opel Kadett din '89 :)), asa e , dar cu astia de vor o masina ce au?!?! Macar de o numeau dracu altfel ca asa ne umfla nervii la maxim. Sa vezi ce o sa ii arda aia de la UE. Ei se cred baieti de baieti ca am intrat in UE, dar aia sunt ceva mai bazati ca ei. E inadmisibil!!!!!!!!
    0 0
  • necunoscut
    NUMAI LA VOI VA GANDITI
    bey astia care scrieti comenturi aiurea,numai la voi va ganditi ca nu puteti sa aduceti masini din alte tari!!!dak sunteti isteti mai bine ati tacea!!!
    0 0
  • Liviu_roro
    Este si un +
    Macar un an, doi sa tina taxa. Sa se reinoiasca parcul auto roman. Pai daca scoate taxa toata lumea o sa`si ia masina... nu o sa mai avem locuri de parcare(si nu stau in bucuresti k sa ma plang).Si`n perioada asta de 2 ani o sa`si ia lumea masini noi in rate, leasing, scapam de masinile mai vechi...deci e un +. Nu stiu daca intelegeti ce vreau sa zic...
    0 0
  • ptr Liviu si nu numai
    halal gandire ca nu ai loc de parcare..da de ce nu renunti tu la masina si nu-ti mai trebuie loc de parcare....comunisti pana in maduva oaselor.
    referitor la amenzi...nu uitati amenzile catre UE le platim noi...contribuabilul roman...banii pe masinile noi si spagile de la producatori le iau ei!!!
    de fapt totul se rezuma la a impune restrictii doar pe ce este ilegal..ptr restul dragilor in lumea civilizata se folosesc parghii, dar suntem un popor prea idiot sa ne dam sema cat de idioti suntem.
    0 0
  • Gica Z
    pt ALLROAD
    Mai idiotule, pretul real al unui bun este cel fara taxa (schimbul se face intre vanzator si cumparator, pretul real reprezinta banii care ii primeste vanzatorul unui bun, acesta este pretul determinat de situatia pietei). Pretul cu taxe incluse este stabilit artificial.
    Daca imi permit sa achit pretul cerut de vanzator pt o masina veche, nu inteleg de ce trebuie sa ma impiedice statul.

    Sa presupunem ca tu ai o masina de 20000 euro CIP. Ti s-ar pare normal sa platesti inca 60000 euro taxa de inmatricularte??? Eu de ce treuie sa platesc 4000 pentru un Golf III?

    Taxa pt un Logan e de aproximatix 100-200 euro. Sunt de acord sa platesc mai mult pentru o masina mai poluanta, dar chiar crezi ca un Golf III cu euro2 polueaza de 20-30 de ori mai mult decat un Logan sau decat alta masina noua?

    Tu esti unul din idiotii care inghit cu placere bataia de joc a mafiotilor care ne conduc, de aceea le merge asa de bine.
    0 0
  • varza
    e belea cu ,,clanu,, astia ne fac praf, toata puterea e in mina lor,mafie mare nu stiu daca om mai scapa vreodata de ei, nu cred ca vom mai vedea dreptate in tara asta.Ar mai fi multe de zis dar sint sigur ca stiti cu toti cu cine neam incurcat.
    0 0
  • cumparati fratilor Citroen :))
    Cum sa renunte la taxa auto? Pai vreti sa nu-i mai mearga afacerile?Vreti sa ii scada nr de masini Citroen vandute?Doar "domnul V.I.P." avea -pana sa devina prim ministru- actiuni serioase la Citroen.Probabil ca se intalneste dimineata la cafea cu restul "investitorilor" in automobile din Romania(Tiriac si altii) si se gandesc la "mediul poluat" de la noi din tara.Si din aceasta grija ma astept sa creasca si mai mult taxa auto...:)."Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".
    0 0
  • totusi un +
    Sunt de acord cu Liviu! Mai ganditi-va si la biciclete si la aerul pe care-l respiram! Dincolo de afaceri totusi taxa mai stopeaza masinile la mana a doua care ori cati Euro ar avea tot polueaza in plus fata de jafurile noastre.Asa ca intr-adevar 2-3 ani n-ar strica s-o mentina!
    0 0
  • AndreiRN
    Dictatura Tariceanu
    Voi chiar ati luat-o razna cu asa conducere. De fapt s-ar zice dicatura deoarece majoritatea sunt impotriva dar el tot va forteaza si va baga mana in buzunar.
    0 0
  • PT BOU DE ALLROAD
    Bai Allroad!! Sa mergi cu RATB-ul si Tramvaiul tu !! Daca eu vreau sa merg cu masina si sa platesc un pret decent ce trebuie sa comentezi tu? Esti un frustrat posesor de trotineta nepoluanta probabil ca altfel nu imi explic cretinatatea de care dai dovada!! Go planet si infigete intr-un copac sa scapam lumea de un dobitoc !!!
    0 0
  • INSCRIETI MASINILE IN BULGARIA
    Toata, lumea sa-si inscrie masinile in Bulgaria, si sa treaca mereu cu buletinul, daca e nevoie, sa vada ei ce taxa mai plateste prostu de roman. Mi-e lehamite de astia, pe cuvantul meu!!!
    0 0
  • Cristi
    Poluare
    Toti aveti dreptate aici normal, doar pt ca v-ati dat cu parerea si sunteti romani.
    - Norma Euro 1: vehicule fabricate intre 1993 si 1996
    - Particule = 0,36
    - Oxizi de azot = 8
    - Norma Euro 4: vehicule fabricate intre 2005 si 2007
    - Particule = 0,02
    - Oxizi de azot = 2

    Ce ziceti? daca va incuiati copilul sau pe cea draga in masina cu particule 0.02 si dimineata cu motorul pornit o gasiti in viata dati taxa de inmatriculare ca recunostinta ca nu ati ramas singur?
    0 0
  • taxa auto
    Mai Tariceanule sa pleci la pascut ca se vede clar ca ai ceva relatii cu cei de la Renault asa incat ai inceput sa-ti dai arama pe fata.Te trezesti tu mai destept decat altii?
    0 0
  • mintea lui peste o aveti mai guvernantilor
    va ganditi numai la voi, eu am o masina de 22 de ani si m-am hotarat sa o schimb pe asta dar cu ce bani daca voi i-micereti si pielea de pe mine, dacia asta a mea chiar nu polueaza mai mult decat una din afara cu euro 2 cel putin? ce minte aveti de rahat, va ganditi numai la voi, saui aveti interese ?
    0 0
  • Inventatorul
    .....mandatul actualului premier se va incheia f.curand,insa sunt f.curios care din premierii romaniei[cel; putini pana la aceasta data]va primi premiul// OSCAR // pt.nr.imens de impozite care COCARJESC POP.ROMAN?.
    0 0
  • Costan Costel
    jidanu` tot jidan
    Cat timp are interes (Citroen) nu renunta....alte cuvinte sunt de prisos....
    0 0
  • razvan
    sunteti nishte fraeri
    am spus-o si o mai spun taxa aia exista pt ca noi ii lasam noi nu ne revoltam decat pe forumuri si pe site-uri dar nimeni n-are tupu sa se rovolte in strada sau prin alte modalitati toti astia care va dati smecheri pe site-uri comentan aiurea nu faceti nimic daca chiar aveti tupeu in bilute revoltati-va intr-un mod mai public..... face-ti pe desteptii pe forumuri dar sa va strage-ti in fata parlamentului sau guvernului n-aveti tupeu sau zice-ti ca da si daca va dati loc de intalnire nu vine nimeni ca asa e romanu.... crede-ti ca daca n-am revolta ar mai fi taxa sunt cel putin 2 milioane de romani afectati de taxa asa dar separat nu face nici unul nimic uniti e altceva....afirma-te romane....dar nu pe site-uri sau prin injuraturi prin casa....
    0 0
  • razvan
    ....
    am mai citit nishte comentarii si cineva a spus ca madatul lui tariceanu expira si crezi ca taxa va fi scoasa??? daca ati sti voi cate magarii se fac p-acolo...crede-ti ca daca tariceanu nu mai e urmatorul o sa o scoata?? cand o sa ii zica tariceanu ca o sa-l dea in gat cu alte infractiuni daca nu ati observat se practia acuzatiile aste prin mass media. daca vrei sa intri printre ei trebuie sa faci cateva infractiuni si odata ce ai facut ai ajus si u pe langa dar te au la mana nu poti comenta asa ca...nu se va schimba nimic in urmatorii 5 ani pot da la pariu....
    0 0
  • posesor dacie 77
    TAXA '"Baietilor destepti""
    Sunt deacord cu tot ce sa scris aici, nu stiu ce ar mai fi de zis dar se poate sa mai fie ceva de facut .....si anume... un protest in fata guvernului cu toate daciile noastre de 20..30 de ani....ca de sunt mai bune decat un opel astra 97 spre exemplu....HAI LA MITING
    0 0
  • Taxa Auto
    Ok! bun, daca aceasta, taxa este pt. polutie, atunci din banii rezultati de la o masina poluanta sa se curete cerul, sa se monteze nori, ozon si tot smogul generat de acea masina sa fie strans intr-un tub montat pe acea masina!!!!
    Nu vedeti Domnilor ca e VRAJA?! daca tot va pasa de poluare, ATUNCI INTERZICETI acele masini, nu luati bani, Banii nu v-or curata atmosfera.
    0 0
  • mediu
    Daca tot se gandesc la mediu, atunci sa o numeasca taxa de mediu, nu de prima inmatriculare si sa foloseasca banii pentru imbunatatirea acestui mediu in care traim, nu pentru a-si imbunatati ei parcurile auto. Defrisam paduri, construim cladiri in loc de parcuri si cica ne gandim la mediu :))))
    0 0
  • razvan
    ...
    FRATE VOI TOTI N-AVETI TREABA CU NIMIC SUNTETI PIERDUTI IN SPATIU SI DATI CATE UN COMENT AIUREA DEGEABA SCRIE OMU CVA MAI SUS CA PE VOI VA INTERESEAZA SA VA DATI PAREREA DESPRE CUM AR TREBUI SA SE NUMEASCA TAXA, CE AR TREBUI SA FACA CU BANI SUNTETI PROSTI SAU VA VACETI BANII AI NU TEBUIE SA II IA DE FACUT ISI FAC VILE CU BANII SI ISI CUMPARA MASINI N-ATI VAZUT CE MASINI AU COPII PARLAMENTARILOR???
    0 0
  • alup igus
    pt tembelu' de allroad
    dedicatie speciala pt "allroad": ba' ciumpalacule, de tampiti ca si tine e plin pe all road-urile tarii... si asfaltate si neasfaltate... cred ca ai asfalt in cap in loc de creier... de aia o ducem asa de bine, pt ca voi, idiotii, sunteti majoritari in tara asta de cacao... "unde esti tu tepes doamne?"
    0 0
  • de jan valjan
    taxa
    ba mie rusine sa zic dar rominu dea lungu timpului sa cam obisnuit sa fie ars in popou. cred ca inceput sa placa majoritatii acest sport, apropo allroad si restu carora le convine situatia mai ridicativa putin in piciore uitativa in stinga in dreapta la 8000e mercedes cdi euro 3 consum de 6,3 abs srs esp piele ful electric ful servo trapa climatronic 8 airbaguri mahon carchit xenon comenzi volan senzori de parcare navigatie torpedou frigorific stiti cit e taxa 2800e eu unu stau destul de drept iar bicicleta logan de 8000e nu vreau nu ma pacaleste cui nui place ,aplecat dar atentie stirpiceanu e pe la spatele vostru si nui cu logan sasi ia spp ministrii si parlamentarii loganuri [e masina cumva?]adevaratii nu se apleaca niciodata stati drepti romini dupa atita jegmaneala meritam confort
    0 0
  • anghele anton pensionar
    tariceanule
    amenda stabilita de uniunea europeana din banii cui va fi platita din banii ministerului sanatatii din banii pensionarilor pentru ca importantu cistig al lor e din vinzrea masinilor de catre apia si dacia pitesti si amenda nu va fi platita din profitul care le intra in buzunar in acest timp ci tot din banii poporului saracit de atitea taxe si impozite
    0 0
  • janvaljan
    stirpiceanu
    stirpiceanule o sa ne luam ba , chiar daca nu acum ,rominu asteapta de vreo 17 ani tot astepta da tot isi ia , mecedesu nui doar pentru voi ca naveti doar 3 oua mai lasane frate ca esti corupt si ne doare in logan de tine.
    0 0
  • tariceanus=gaozar
    daca taxa de prima inmatriculare ar fi macar la jumatate din cat este acum toata lumea ar fi fericita si noi si gunoaiele cu "poluarea" lor cu tot
    0 0
  • taxa auto
    daca tot vorbiti de poluare in functie de consum , o masina care sta pe dreapta nu consuma .dac vrem sa platim corect o taxa de poluare sa fie platit in functie de km parcurs sau sa platim la pompa .consumi deci platesti .
    0 0
  • urloi otilia maria
    sa va fie rusine!noi nu avem salariile voastre
    0 0
  • ovidiu romanu
    critica
    cel mai mare dusman al romanilor TARICEANULE dati demisia
    0 0
  • otilia urloi
    taxa auto
    sa va fie rusine domnule tariceanu,noi nu avem banii vostrii'voi va umflati buzunarele si poporul moare de foame
    0 0
  • taxa
    oare cum sä fac sä-ti iau gitu täricene
    0 0
  • taxa
    lasatine fratilor cu taxa asta ca e hotie
    0 0
  • TAXA PE AUTO
    ESTE DESTUL DE MULT PENTRU ROMANI CARE MUNCESC FOARTE MULT SI NU CRED CA AR FI DREPT SA PLATEASCA TAXE PE AUTO
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru