Taxa auto nu va afecta vanzarile de masini noi

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 30.05.2007
Jucatorii de pe piata auto interna nu sunt afectati de noua forma a taxei de prima inmatriculare.

Reprezentanti ai constructorilor si importatorilor de masini noi de pe piata romaneasca au declarat pentru Mediafax ca vanzarile nu vor fi afectate de de schimbarea modalitatii de calcul a taxei de prima inmatriculare.

"Din punctul nostru de vedere, noile reglementari nu vor afecta semnificativ evolutia vanzarilor. Ne bazam in aceasta afirmatie pe experienta perioadei in care taxa de prima inmatriculare nu intrase inca in vigoare si totusi vanzarile au crescut in mod constant. Nevoia de mobilitate a romanilor si gradul de motorizare extrem de redus - de aproximativ 150 de masini la mia de locuitori - au fost argumente prea puternice, care nu au afectat decizia de achizitie", a declarat Alin Tapalaga, director general pentru dezvoltarea retelei de dealeri la Porsche Romania, citat de Mediafax.

La randul sau, vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, apreciaza ca proiectul propus comisarului european pentru fiscalitate, Laszlo Kovacs, este o solutie de compromis, care nu va schimba calculele companiilor, avand in vedere ca va intra in vigoare dupa 1 ianuarie 2008.

"Este un lucru bun ca noul proiect va intra in vigoare la inceputul lui 2008, pentru ca nu bulverseaza calculele bugetare facute pentru 2007. Importurile de masini de ocazie vor creste de anul viitor, insa, in acest an va exista o stare de asteptare si piata vehiculelor de ocazie nu va creste foarte mult. In ceea ce priveste vanzarile de masini noi, noul proiect nu va influenta semnificativ evolutia pietei", a spus Constantin Stroe.

Comentarii (2)

  • Alegator
    Scoateti taxa aia odata
    poate o sa ne luam si noi masini prin 2020 nesimtitilor.
    sa vedem atunici cine are de castigat din taxa auto.
    la un salariu de 200 euro pe luna sunt sigur ca toti romani vor masini noi de la dacia.
    dar sunt sigur ca pana in 2020 o sa va vindeti masinile de la unul la altu ca in romanica nu o sa mai ramana nimeni.
    0 0
  • PRIMA INMATRICULARE
    NU E CORECT CA,ATUNCI CAND IIT CUMPERI O MASINA NOUA SA PLATESTI MAI MULT CA LA OMASINA LA MANA A 2a
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru