Taxa auto, tolerata la Bruxelles

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.05.2007
Discutiile de la Bruxelles privind taxa auto din Romania au decurs bine. Romania trebuie sa mai prezinte textele de lege.

Ministerul Economiei si Finantelor va transmite lunea viitoare Comisiei Europene si Parlamentului Romaniei o informare privind modificarile legislative legate de taxa de prima inmatriculare, care vor fi facute publice, a declarat ministrul Varujan Vosganian.

Reprezentantii ministerului s-au intalnit la Bruxelles, cu experti ai CE, pentru a prezenta propunerile Romaniei cu privire la taxa speciala auto.

"Discutiile dintre reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor si cei ai CE legate de taxa auto au vizat principiile de impozitare si cifre concrete. Au fost consultari tehnice, dar nu au fost parte a procedurii. Trebuie ca Romania sa prezinte textele efective de lege, modificate, care vor fi mai detaliate, mai explicite. Vor trebui precizate ratiunile pentru care s-a optat pentru variantele respective. Din punctul de vedere al Comisiei Europene, Romania este in termen", transmite Mediafax.

Comentarii (3)

  • Florin Escu
    Tot neclara ramine problema
    Exista ceva intrat in spiritul romanesc,mulat perfect pe balcanismul de care nu putem scapa.
    Ce poluare...? Vraja marii...Totul e doar interes financiar al unor guvernari mereu la fel .Bani la buget...E atita incilceala in pretinsele scheme de calcul...ca doar ii vom aburi pe toti sa nu mai vrea nimeni nimic...Nu care cumva sa se scape asa o vaca buna de muls...Totul e o smecherie lustruita cu pretinse intentii ecologice...de nimic nu trebuie sa corespunda...cit mai incilcit mai la smecherie...poate tine.
    0 0
  • ursus2
    Nici macar
    Ce fel de avantaje avem odata cu intrarea in UE?O masina adevarata la pret bun nu poti inmatricula fara taxe!O tine langa Taxecescu ca au plecat milioane de Romani din tara dupa un trai mai decent si ca au mai ramas 3 milioane de Romani care sa tina in carca 15 milioane cu tot cu taxe! Pai de ce au plecat mesterica?De trai bun si biruri putine si mici?Bravo lor ca s-au adaptat si daca le merge bine or fi fraieri sa se mai intoarca ca sa-i mulgeti voi de bani!
    0 0
  • mugurale
    ???
    taxele de mediu se pun in functie de emisiile co2 in atmosfera, nu dupa cai verzi pe pereti, plus ca se inmatriculeaza niste cazane de dacii care nici nu trec itp-ul fara spaga, dar ca sa mi cumpar masina noua trebui sa mai dau cateva sute de euro cel putin...halal logica
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru