Taxa de 4000$ pentru un SUV

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 22.03.2007
Canada a introdus o noua lege fiscala pe piata auto. Guvernul ofera 2000$ pentru achizitionarea unui hibrid si taxeaza 4000$ pentru cumpararea unui SUV.

Noul buget aprobat ieri de guvernul canadian are o componenta ecologica semnificativa. S-au luat o serie de masuri care afecteaza intr-un fel sau altul piata auto din Canada.

Guvernul ofera un stimul de 2.000 dolari pentru cei care isi achizitioneaza vehicule cu emisii de carbon scazute, cum ar fi modelele hibride. De asemenea, pentru achizitionarea unor anumite categorii de modele, cum ar fi SUV-urile, guvernul canadian a stabilit o taxa suplimentara de 4.000 de dolari.

Nu se stie inca ce efect va avea noua legislatie asupra pietei auto. Se stie sigur ca in Canada SUV-ul nu are o piata prea dezvoltata. De exemplu, in 2006 s-au vandut circa 15.000 de SUV-uri noi.

Noua legislatie va afecta planurile producatorilor auto, care vor trebui sa decida ce fabrici trebuie inchise si ce fabrici trebuie pastrate. Majoritatea industriei auto este concentrata in zona orasului Ontario.

Comentarii (8)

  • Problema e America, nu Canada, americanii sint cei care polueaza cel mai mult planeta noastra.
    0 0
  • mihnea
    gunoaie
    cred ca ar trebui sa ii lasam pe americani in pace si sa ne uitam la noi in ograda cand e vorba de planeta noastra..sa nu mai aruncam gunoaie aiurea, sa nu mai dam foc frunzelor toamna si primavara, sa nu mai lasam camioanele vechi sa functioneze, etc
    0 0
  • Haha, asta e buna, compari poluarea SUA cu focurile de toamna si primavara de la noi ?
    0 0
  • Exact!
    SUA polueaza de zeci de ani, nu au norme de nici un fel, si noi aruncam cu zecile de miie de eur pe EURO 4/5 si nu mai sti uce tampenii... iar ei cumpara aceleasi masini la jumatate... Cred ca ei ar trebui sa fie macar acum in ultimul ceas primii la aprobarea unor astfel de norme. Foarte bun! dar daca nu se face peste tot... nu prea are rost...
    0 0
  • Stiati ca...
    ...prin arderea unei frunze uscate de nuc se degaja o cantitate de dioxid de carbon cat degaja un autotursim cu un motor non euro de 5,5litri? (atunci cand acesta este oprit, bineinteles:D)
    0 0
  • Ontario
    Ontario este o provincie cu o suprafata de patru ori mai mare decat Romania si nu un oras
    0 0
  • Ontario
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Ontario
    0 0
  • AndreiRN
    Poluarea
    Pt. Patraulea & Adi - raportul de poluare la unitatea de productie si populatie si suprafata este extrem de mic in US in comparatie cu multe alte tari dezvoltate. Cand in ani '70 se introducea echipament antipoluant la masini in US, europenii nu stiau ce este asa ceva. In Europa au murit paduri intregi de la ploaia acida cauzata de poluare excesiva pe cand in US nu se stie de acest fenomen. In Romania nepasarea sau lipsa de educatie si legislatie Gheorghe soferul isi schimba uleiul pe albia raului fara sa stie ce face sau o spala in rau si in CA spalatoriile auto recicleaza apa si rezidurile solide le ambaleaza ca dupa detoxificare sa fie ingropate fara grija. Orasele si zonele turistice din Romania sunt pline de deseuri umane in schimb in US sunt termocentrale care functioneaza si cu gunoi si gazele toxice rezultante sunt dizolvate in apa folosita pt irigatiile padurilor plantate pe aproape. Agricultorul american macina si ingroapa deseurile vegetale ingrasand astfel solul iar taranul roman inca il arde saracind in continuare solul si contribuind la poluarea aerului cu mii de tone de carbon foarte folositor in agricultura.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru