Taxa pentru accesul automobilelor in Manchester

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 10.06.2008
Consiliul local al orasului Manchester va trebui sa decida daca va impune sau nu o taxa asemanatoare cu cea din Londra.

Esential

5 lire sterline ar fi valoarea maxima a taxei pentru o zi.

Manchester ar putea prelua modelul Londrei si sa aplice o taxa de poluare posesorilor de automobile.

Manchester va deveni, in acest fel, al doilea oras din insula britanica care ar aplica o asemenea prevedere, pe de o parte contestata, pe de alta parte apreciata.

Autoritatile din Manchester vor aplica acelasi principiu de taxare ca si in Londra, desi prevederile legii vor avea si puncte diferite.

Zona de taxare pentru automobile va fi impartita in doua sectoare. Una va cuprinde intregul oras si va fi delimitata de soseaua de centura si o a doua zona concentrica care va inconjura centrul istoric al orasului.

Taxa din Manchester nu tine cont de tipul de model ci doar de circulatia automobilelor dintr-o zona de taxare in alta. Nivelul maxim al taxei pentru o zi poate ajunge la 5 lire sterline.

Taxa va fi aprobata sau respinsa de consiliul local, care este pus in fata unei dileme. In primul rand, daca consiliul local va aproba noua taxa va aduce un buget de 3 miliarde de lire sterline, care ar putea fi folosit la refacerea retelei de sosele din Manchester, dar impunerea unei astfel de masuri ar nemultumi majoritatea cetatenilor orasului englez.

Via | MotorAuthority  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru