Taxa pentru inmatriculare: Sondaj Automarket

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 14.01.2007
SONDAJ AUTOMARKET: Sunteti sau nu de acord cu Taxa pentru prima inmatriculare?

Taxa de prima inmatriculare a iscat inca de la inceput controverse intre opinia publica, partea care vedea un intrarea in Uniunea Europeana o poarta spre preturi reduse la masinile second-hand cumparate din afara, si autoritati, partea care sustine ca aceasta taxa previne transformarea Romaniei intr-un cimitir de masini. Intre timp, Comisia Europeana a observat cateva nereguli in modul de aplicare a deja celebrei taxe, pe care o considera neeuropeana, astfel ca partea romana a trecut la aparare: vom scadea cuantumul taxei pentru ca ea sa devina perfect logica.

In aceste conditii, AutoMarket va provoaca la un semidialog, urmand ca rezultatele sondajului sa fie publicate intr-una dintre zilele urmatoare sub forma unei reactii a opiniei publice la aplicarea Taxei.

 

Comentarii (110)

  • taxa de prima inmatriculare
    Ar trebui sa se numeasca taxa pentru ajutorarea unui prim ministru aflat in cadere libera.Probabil si pentru infiintarea acestei taxe d-nul prim ministru Tariceanu a trimis tot un biletel.,,Deci s-ar mai putea numi si taxa BILETEL"
    1 0
  • Tariceanu 0
    Tu crezi ca pe tariceanu il intereseaza ce crede lumea la el banu sa iasa ala e cel mai important de restu nu il doare nici macar in cot ... oricum astea nu o sa dureze mult toate se rezolva pana la urma
    1 0
  • Florin Moraru
    Despre Miopia problemei taxei...
    DRUMURI DRUMURI DRUMURI...Lipsa lor acum si in veacul vecilor...e problema Romaniei...In rest...balcanism, abureala...pareri unul mai destept ca altul...sondaje...
    Nu s-a facut nimic in materie de drumuri...Barem pe vremea romanilor...aia stiau Unde si cind sa le faca...
    Importati ingineri japonezi, chinezi, nemti sa proiecteze niste drumuri noi...nu peticeara.
    Radicalizarea problemei trebuie facuta...
    Acum o bateti in...cap cu sau fara taxa, taxe mici...mari mediu...vrajeli...prosteli...diversiuni...
    O tara de caca maca...
    1 0
  • TAXA INMATRICULARE
    TAXA O,O
    1 0
  • taxare
    AICI SUNT BANII DVS!... si de atunci avem sute de autostrazi :) si acesti bani de "ecologizare" se duc pe subventionarea marilor poluatori
    1 0
  • VAIDAHAZAN
    TAXA
    NU SINT DE ACORD SA PLATIM
    2 0
  • PRIMUL MINISTRU
    Este normal sa se infiinteze o astfel de taxa, deoarece Tariceanu din vanzator de masini (mai frumos spus :diler)a devenit prim ministru. Esenta este intre randuri!
    2 0
  • pumnul in gura
    taxa aceasta seamana cu restrictia de inmatriculare a masinilor de peste 8 ani; si apare cind se mareste nr "civililor" care pot aduce masini de afara.
    iar gogoasa cu protectia mediului e pentru fazani, sa ne uitam cita poluare industriala este !
    0 0
  • paradox2308
    taxa de prost gust
    aceasta taxa este taxa prostilor,care inghitim si asa prea multe statului roman,nu le mai ajung banii parlamentarilor s-au comunitatea eu le da afacerile peste cap.
    0 0
  • r3dlin3
    vrajeala
    ce naiba oameni buni.de ce suntem obligati sa platim o taxa deloc mica pentru niste masini care dupa cum stim toti sunt mult mai bune decat cojile astea din Romania.de ce sa ma oblige sa cumpar jaful ala de Logan care dupa 1 an incepe sa de-a regina pe afara cand cu banii da-ti pe un Logan pot foarte frumos sa imi iau un VW passat sau orice alta masina chiar mercedes sau BMW care totusi sunt masi indiferent de anul de fabricatie.
    cat despre poluare ce au sunt orbi?daca astea polueaza atunci ratele alea obosite care cand pornesc zici ca e furtuna de nisip alea ce mai fac mediului?
    1 0
  • votant
    taxa trombonista
    Noi am votat ,ei ne-au taxat...in felul asta merg
    treburile in aceasta tara,care pe zi ce trece ne
    dezamageste tot mai mult.Domnilor guvernanti...
    atentie!!!...ne facem de cacao in Europa,oricum
    nu avem o imagine prea buna.Incercati sa faceti
    ceva si in favoarea noastra,a celor care v-au votat ,mai lasati" somnul parlamentar"si ginditi
    logic.
    1 0
  • roman taxat
    taxa ecologica ,mincinoasa
    Aceasta taxa este de "rahat"...tare dorec sa vedem
    ce ar face guvernantii cu sumele obtinute pt.ecologie si mediu...cred ca nimic.
    0 0
  • Alexandrrescu alex
    Taxe.............
    O rusine , o minciuna , exploatare ,praf in oki , protectionism ,faultarea concurentei............
    1 0
  • livache
    taxa
    ar trebui sa facem o greva fiscala,sunt niste nenorociti (hoti si incompetenti)care nu stiu din ce sa mai scoata bani pentru placerile lor personale
    0 0
  • livache
    taxa
    Da ce-si inchipuie cineva ca suntem priviti altfel decit "niste prosti" asa cum bine preciza mai sus PARADOX; nu stiati ca exista doua Romanii, una a lor si una a noastra ( una a privilegiatilor si una a fraierilor). Problema nu este noua, asa a fost in toata istoria acestui popor,unii au reprezentat nobilimea/burghezia iar ceilalti au fost/sunt "vite de povara".Poate ar trebui sa ne guverneze altcineva ca ai nostri nu sunt in stare... nu se gindesc decit la buzunarul lor, ar fi multe de spus dar timpul nu ne permite
    1 0
  • cosmin
    taxa primei inmatriculari
    domnule daca platesti cu 5000 de euro in plus la o masin ainseamna ca nu mai polueaza asa de mult.Puteau foarte simplu sa puna si ei o taxa pt inmatriculare mai mica,au pus taxa ca sa protejeze scorbura aia de logan aia e masina cred ca daca ai pune niste gaini la ouat nu cred ca ar sta cred ca ar fugi afara imi pare tare rau pt mediu da mai bine ma plimb in mercedes pt ca nici cu 5000 de euro cat este o masina second hand nu cred ca nu se mai polueaza aeru ASTA ESTE ROMANIA SI AMARATA DE DACIE
    0 0
  • invatati romana apoi dati-va cu parerea!
    Se pare ca multi din cei care scriu pe aici sunt analfabeti sau au tastaturi cu butoane lipsa sau inversate, apasa "-" cand nu trebuie, si nu-l pun cand trebuie.

    Revenind la subiect...
    Nici eu nu sunt de acord cu taxa de prima inmatriculare, practic este o amenda ca aduci o masina din afara!!
    1 0
  • sisupower
    intrebare
    Salutare cetateni.
    Bun....mi se pare aiurea si mie ca in loc de accize s-a introdus o altfel de acciza numai ca mult mai mare:))
    INtrebarea este ce facem daca nu ne convine????Ce optiuni avem ca simpli cetateni?Am auzit mai sus de o "greva fiscala". Adica???Nu mai platim...adica, nu mai putem sa luam masini...adica, protestam dracului in vreun fel ca altfel nu avem nici o sansa.
    INtrebare! Putem sa organizam un protest in acest sens???
    Cum am putea sa ne auzim mai mult decat din spatele monitorului???
    Multumim!!!
    O zi buna.
    0 0
  • Taxa pe an fabricatie si pe capacitatea cilindrica
    Ce legatura are poluarea mediului cu: - vechimea in ani a masini, si -capacitatea motorului.... cand au aceeasi norma de poluare (ex Euro 3)????? Rog raspuns!!!
    1 0
  • taxe
    In Romania ne-am obisnuit sa platim taxe la taxe la.....taxe; toata lumea stie asta, dar nimeni nu face nimic;
    Interesul tariceanu - numele nu merita scris cu litere mari (Cuchi pentru apropiati) a primat si primeaza din totdeauna - a se vedea perioada scurta in care a fost ministrul Industriei, cand nu avea timp sa se ocupe de condus ministerul din cauza afacerilor propii;
    interesant este ca taxa se arunca in curtea mediului, unde este o debandada totala, patronata de incompetenti si condusa de alti incompetenti
    0 0
  • Daniel Walker
    NU SINT DE ACORD CU PLTA ACESTEI TAXE !
    Nu sint de acord cu plata acestei taxe , numita si taxa de mediu ! Cu ce si cu cit polueaza mai mult o masina euro 1 , 2 , 3 care a fost facuta in Germania fata de orice masina facuta pina acum un an in Romania ? Marii poluatori auto care circula in Romania sint autoturismele si autocamioanele indigene ! Daca se doreste sa se faca ceva in domeniul rablelor de orice fel , procedati la fel ca in Germania ! Defalcati taxele de impozitare si stabiliti niste valori de plata in functie de norma de poluare a fiecarui autovehicul ! Oferiti totodata si posibilitatea ca proprietarii de autovehicole sa le inmatriculeze doar pe perioada in care le circula cu ele pe drumuri publice . In felul acesta fiecare va decide singur care este cea mai buna solutie pentru el , si va renunta de buna voie la folosirea autoturismelor la care trebuiesc platite taxe mari pentru a circula pe drumuri publice . Pentru cei interesati pot da si niste valori ale cuantumurilor platite de cetatenii germani pentru "rablele" lor ! Oricum ideea este ca in politica Romaneasca se gindeste cu "dosul" si se exprima rezultatul gindirii prin "gesturi" care sa oripileza opinia publica !
    Rusine pentru cum gindesc si mai ales cum i-si expun rezultatul gindirii acesti politicieni care de fapt ar trebuii sa-si apere cetatenii si nu afacerile personale !
    Rusine domnilor guvernanti !!!
    1 0
  • Iulian
    Poate scapam de rable
    Avand in vedere ca taxa pentru prima inmatriculare e valabila si la automobile noi, nu cred ca a fost sustinuta de Tariceanu pentru a-si umple buzunarele. Oricum, cine si-ar fi cumparat o rabla cu motor euro 1 sau non euro, nu cred ca din cauza acestei taxe va sari sa-si cumpere masina noua de la Tariceanu. Isi cumpara Nea' Caisa BMW de 15 de ani cu carburator dublu corp si motor de 3 litri sa se dea "grande" in fata pipitelor fara sa-i pese ca lumea se inneaca de gaze in urma lui.
    Si asa e plina tara de harburi... e buna taxa asta insa putin cam exagerata. Daca va pasa putin de mediu si de viitorul copiilor vostri, o sa intelegeti. Totusi nu inteleg de ce nu se penalizeaza mai tare marii agenti de poluare.
    0 0
  • Razvan
    "rusinica"
    Pentru a face bani peste bani trebuie sa introduci taxe peste taxe (bani din nimic = moka ) pe carca poporului.
    Sigur ca, daca astia introduc aceasta taxa... 5000 foarte MARE(poate baga-ti niste "font-uri" sa scriu mare cat ecranul, fie) pai mai bine cumpar din targ de la noi cu acesti bani o masina destul de buna... , in loc sa fie o modalitate in care amaratii tarii sa-si poata inlocuii "cazaturile comuniste" nu de alta dar am si eu unu, 83 marca noastra cea de toate zilele. daca scot acea taxa automat scade vanzarile la daciile nostre cele noi si + proste. In concluzie taxe 0 in timp vor disparea jegurile din Bucuresti cu care mai umbla unii amarati care nu au bani de Loganul cel "ieftin"
    0 0
  • Taxa de inmatriculare
    Aceasta taxa ascunde interesele dealer-ilor de masini noi din Romania, ca sa revanda numai acestia catre populatie. Sa nu uitam ca un Logan nou nu se compara nici cat negru sub unghie de ex. cu un WV sau orice masina germana veche de 4-5 ani si f. bine intretinuta. Acestea de la pe la noi sunt masini fabricate special pentru Europa de Est si de o calitate mult sub nivelul celor de pe pietele din vest. De aceea orice om este liber sa-si aleaga unde vrea sa-si cheltuie banii pe o masina, iar daca vrea sa-si cumpere din afara tarii, e liber sa o faca. Acesta taxa ingradeste acest lucru si pune bariere clare in fata comertului liber din UE. Dovada este scaderea cu 75 % a comertului cu masini de la inceputul acestui an. Iar acesta taxa este pusa, vezi Doamne - sub pretextul de mediu. Pai, atunci de ce mai exista RAR, Inspectii tehnice, etc..., care controleaza si noxele. Mai bine s-ar lega de cu totul altele care duce la poluarea mediului.
    In plus de asta, in cazul ca va ramane acesta taxa micsorata (banuiesc cu putin si asta de ochii UE), ce legatura are acest lucru cu vechimea masinii, daca au aceeasi norma, de ex. Euro III. Ba din contra, la o masina veche trebuie sa o taxezi mult mai putin, daca va fi sa fie asa!!!Legea trebue data dupa "opinia publica" nu dupa interesele unora, cum a fost mai mereu pana acum! Chiar daca vor reduce taxa, ar trebui ca UE sa ne dea in judecata pana la eliminarea ei, pentru concurenta neloiala, ingradirea comertului liber in UE, iar despagubirile si cheltuielile de judecata sa le plateasa toti cei ce au dat-o, in plus de asta si despagubiri morale catre cei care doreau sa-si cumpere o masina din afara tarii si stateau cu banii in buzunar, neputand face acest lucru deoarece nu puteau plati acesta taxa dupa 1 ianuarie 2007.
    Concluzie! - Taxa trebuie eliminata total, asa cum este necesar intr-o tara civilizata!
    0 0
  • Daniel
    taxa pentru pensiile alimentare ale premierului
    pai daca avem pe totti neispraviti la conducere , Tariceanu si-a schimbat nevestele de trei ori ,,,ce sa mai zicem de masini el poate , dar noi cei care dam impozite si taxe ca sa-si plimbe handicapatii fesele in WW. Toareg
    0 0
  • marian
    taxa pentru prima inmatriculare
    avem iarasi mentalitate comunista.in romania unii s-au imbogatit fara sa faca nimic si vor s-o faca in continuare ingradind unul din drepturile fundamentale, acela de a decide pentru tine insuti.ai nostri guvernanti vor sa ne tina in continuare in saracie si infometare cu senzatia ca o masina e realizarea vietii.de fapt asa si e atata timp cat romania e condusa de comunisti
    0 0
  • Taxa? OK! Dar cu niste conditii...
    Numarul surselor de poluare e in crestere si sunt de acord ca e nevoie de bani(chiar taxa asta) pentru a controla emisiile ca sa mai aiba unde sa traiasca si copii sau nepotii nostri dar odata cu instituirea taxei (care ar trebui practic sa ia bani pe nivelul de poluare masurat anual la RAR, indiferent daca masina a mai circulat sa nu in RO - asa ar fi cel mai echitabil).
    Totusi pe langa asumarea raspunderii pt incasarea banilor nostri guvernul ar trebui ca odata cu formula taxei (ale carei ingrediende si modalitate de constituire ar trebui sa fie complet publice) sa prezinte si un program cu masuri de prevenire si tratare a poluarii si un buget atasat (adica cam ce ar face cu banii astia)cu prezentare publica a executiei acestui buget.
    Nu in ultimul rand, vreau sa nu se puna taxe doar la masini ci in acelasi timp, cu aceeasi lege, sa vedem si taxele puse la marii poluatori industriali. Cu ocazia asta am avea un semn de minima transpareanta (adica nu e o taxa pt a apara interesele producatorilor si importatorilor auto ci pt a proteja mediul).
    Oricum, stati pe faza ca pe 24 ian, UE prezinta strategia de reducere CO2 de la vehicule.
    0 0
  • praffff
    invata frate sa te exprimi..
    0 0
  • NU TAXEI!
    ce taxa? astia-s nebuni? ce taxa? sa cumperi masina din UE si sa platesti taxa ca sa o inmatriculezi? da ce-i asta? astia-s nebuni? ce pret e ala de 4000 euro pt o masina din 1998 ? Doamne Fereste, astia au innebunit cu taxa lor! kiar e aberatie si hotie la buzunarele noastre! inteleg sa fie taxa onorabila, 200-500 euro, dar nu mii! Tariceanu-Vladescu-sulfina = initiatorii? e normal...nu mi se pare just...ce spuneti???? JOS TAXA, TRAIASCA UE!!!!
    0 0
  • calinsasu
    ????
    Sunt cu acord cu o taxa pentru MEDIU, dar sa fie direct proportionala cu poloarea.
    daca cei de la RAR se lauda ca fac teste performante de ce nu se iau in considerare (doar pe acolo trece orice masina la prima inmatriculare).
    0 0
  • regele florilor
    taxa de inmatriculare
    Este o mare bataie de joc aceasta taxa ca multe altele.Dealtfel primul lucru bun ca am intrat in U.E. este tocmai faptul ca guvernantii nostrii nu ne mai pot calca in picioare asa cum erau obisnuiti si sunt obligati sa ne mai lase si pe noi sa traim cat de cat decent
    0 0
  • hoti nenorociti!
    pentru ce sa platesc o taxa din care nu se face nimic, la ce bun?.....doar ca sa se mai imbogateasca unii?!....fuck 'em!


    P.S. Bulgaria nu a bagat niciun fel de taxa!!!!!!!...aia au 3 koaie?!, sau suntem noi mai prosti ca inghitim toate rahaturile guvernantilor?
    0 0
  • Taxe????
    Ei isi permit sa-si cumpere masini noi. Omu de rand de unde?
    0 0
  • rasuceanu g
    taxa
    POPOR ROMAN TREZESTE TE!!!!CU OBRAZUL GROS EI NE BAGA MANA IN BUZUNAR IAR NOI DORMIM SI CAND NE TREZIM VOTAM!! HALAL NATIE...
    0 0
  • renault? porsche? altii?
    fapte nu vorbe!
    nu vreau sa il apar pe tariceanu insa v-as pune o intrebare: cite masini citroen se cumpara in tara asta? procentul e nesemnificativ fata de altele. ce vreau sa zic e ca ar trebui sa injuram si porsche romania, si renault si multi alti importatori.

    a doua ar fi ca toata lumea il uita pe basescu cel care a introdus euro 2 apoi euro 3 ca fiind obligatorii in tara asta, desi nu era preten cu tariceanu importatorul. cetatenii din alte tari puteau inmatricula ai nostri nu.

    nu vreau sa enervez pe nimeni dar vorba filmului "realitatea e complexa si are multe aspecte"... sa ne bulucim asa impotriva lui tariceanu sau suleanu e usor. sa facem ceva mai mult se pare ca e mult mai greu.

    sint dezamagit de taxa minune insa mai dezamagit sint de faptul ca sintem un neam de fraieri care inghit orice. ce m*** luau astia daca iesea lumea la in strada imediat! a doua oara cind coceau de o alta buleala similara se gindeau de 2 ori...

    asemenea mirlanii sint de neiertat si dupa umila mea parere trebuie amendate imediat si eficient nu sa injuram pe x sau pe y. deci as zice s facem ceva ca m-am saturat de manipulari de astea ordinare: ala e vinovatul si toti il injuram. asa fac hotii care fura in echipa distrag atentia, fraierii pun botul si ei isi fac treaba.
    0 0
  • fuleki cristian
    taxa inmarticulare
    d-le asa ceva numai la noi se poate intampla.la noi se pun interdictii la job,la noi se mai platesc taxe aiurea si ne mandrim c-am intrat in U.E. Am intrat si noi dar unde le place romanilor,in "Marea Uniune de Integrare Europeana"
    0 0
  • Marea Uniune Europeana.
    plecand de la ideea ca si RO va adopta legislatia europeana, nu vad de ce pana atunci sa facem nota discrepanta. in UE nu exista taxa si nici in CZ, HU sau PL, motiv pt care UE a amendat aceasta taxa. mi se pare ca RO e un fel de stat american intre niste state europene, la ei nu exista, dar noi trebie sa fim mai cu mot... TREBUIE sa tinem minte, sau sa ne reamintim, ca statul/guvernul sunt reprezentantii nostri si sunt pusi acolo sa ne administreze doar, asa ca un fel de administrator de bloc. incercati sa vedeti ca paralela poate fi extinsa pana la mici amanunte. si pe administrator nu il lasati sa faca ce vrea daca nu va convine, nu? sper! legile, reglementarile si taxele nu ne sunt impuse!, ci noi le acceptam ca si cum ar fi. pffiiuu, gata...
    0 0
  • GRESEALA MARE
    Au facut o greseala mare cu aceasta taxa aberanta. Daca intr-adevar tin la mediu, trebuiau sa nu lase sa intre in tara decat masini incepand cu Euro 1 ....si atunci era OK.
    Cat despre Euro ...xxx... este o mare porcarie, pentru ca o masina cu motor de 5000 cmc, polueaza la 100 de km cat o Dacie non-euro bine reglata.
    Sper sa reduca destul de mult taxa asta, in felul asta parcul auto romanesc va fi mai tanar (sunt f multi propietari de dacii si/sau masini non euro care tanjesc dupa o masina mai buna) Cu 2000 E se poate cumpara o masina Euro 2, cu servodirectie, ABS si intr-o stare tehnica muuult mai buna decat toate daciile 1310 din Romania, si MULT MAI SIGURA.
    bafta
    0 0
  • POLUAREA
    Daca intr-adevar ar tine cineva la mediu, s-ar dezvolta si s-ar promova mai tare GPL'ul (este mult mai nepoluant decat benzina) si masinile hibrid (Benzina+electric). Interesele sunt foarte mari in industria petroliera, si de aceea nu se promoveaza treaba asta. Se spunea la un moment dat ca pe glob mai este petrol pentru cca 40 de ani.... numai RUSIA are "rezervor" de petrol care poate alimenta glob'ul timp de 40 de ani (la consumul actual)...asa ca....
    0 0
  • eliminati taxa
    Nu sunt de acord cu taxa de prima inmatriculare, penuru ce sa bagat? eu cred ca raspunsul e in felul urmator: le e frica ca porcaria aia de logan nu o sa se mai vanda,oricum nu o sa ajunga la performantele unei masini straine, chiar la mana a-2-a. Opinia mea e sa eliminati taxa aia ca oricum nu-si are rostul.
    0 0
  • popa sebastian
    hotie
    nu sunt de acord cu taxa Tariceanu.e cea mai mare hotie...cat o sa mai avem de rabdat cu acest BANDIT TARICEANU ?
    0 0
  • taxa nuuuuuuuuuuu
    sint dezamagit de taxa minune insa mai dezamagit sint de faptul ca sintem un neam de fraieri inghitem orice
    0 0
  • Cristi Ignat
    vagabonti
    NISTE GOLANI....
    SA NU UITAM CA DL TARICEANU DETINE CITROEN ROMANIA(SI FARA TAXA NU PREA VINDE EL,DA CU TAXA)
    0 0
  • Taxa
    Masinile second-hand cumparate din afara nu fac altceva decat schimbarea cu vechiturilor noastre care polueaza mult mai mult decat cele aduse, si care neceseita service in fiecare luna .. Concluzia ..cine are bani de una noua ..isi ia noua ..daca nu are bani, isi da masina la remat si isi ia un S-H . Iar pt poloare sa nu umble la taxe..ci la legile mediului cum ar fi defrisarea padurilor..poloarea lacurilor . infintarea unei fabrici de masini hibride ..
    0 0
  • Taxa de inmatriculare
    Taxa sa fie desfiintata urgent si sa-si ceara public scuze escrocii care au inventat-o si sa se penalizeze singuri pentru tot ceea ce au facut. Asa e normal, dupa o asemena aberatie. Ce tara din Europa are asemea taxa, raspundeti grup de escroci nenorociti, care ne conduceti???
    0 0
  • ipopescu
    taxa
    Normal ca marii importatori de masini noi(tariceanu,tiriac,rus si altii ca ei)au un asemenea interes, dar nu toti romanii au posibilitatea sa-si procure o masina noua si deci nici sa plateasca asemenea taxe la o masina mai veche. Asadar noua romanilor nu ne ramane decat sa rascumparam la nesfarsit masini vechi care sunt deja inscrise si harbuite in romania,sa tot reparam in drum la ele,dar fara a plati taxe. N-ar fi mai bine ca toate harburile romaniei sa poata fi inlocuite cu masini second-hand straine, care atata timp cat acolo au circulat, sunt mult mai ecologice ca vechiturile noastre?
    0 0
  • TAXA
    Am ascultat motivele premierului..
    Penibil si cinic.
    0 0
  • aurelian
    taxa de est
    AM FOST NISTE GHINIONISTI TOATA VIATA, AVEM SALARII D E200 DE EURO , SI NU PUTEM CUMPARA O MASINA D E2000 EURO, COMPARATIV CU VESTICII CARE AU DE DE 20 DE ORI MAI MULT SI N-AU NICI O TAXA DE ECOLOGIZARE, ASA O SA MURIM , CU TOATE CA DIN EXPERIANTA POLONIEI, MASINILE VECHI DIN VEST AU CREAT NUMEROASE LOCURI DE MUNCA, IAR OAMNEII CARE SI-AU PERMIS O MASIN A, AU DEVENIT SI EI MAI OAMENI PENTEU CA PAN LA URMA E UN CONSUMABIL, CE TREBUIE INLOCUIT LA CATIVA ANI , DUPA BUZUNARUL FIECARUIA, CARE NOU , CARE ACELASI SECOND-HAND, SPER CA UNIUNEA SA LE-O TRAGA MACAR DE DATA ASTA, PENTUR CA ASTA INSEaMNa GENOCID , ALIPSI UN POPOR DE LUCRURILE eLEMENTARE PE CARE ALT POPOR LE ARE SI NICI PRIN CAP NU I-A TRECUT SA RENUNTE LA ELE, SA FITI IUBITI VA MERITATI CONNDUCATORII
    0 0
  • taxa
    guvernul da legi pt ei nu pt noi cei multi.ce taxa domnule la dracu cu ea.
    0 0
  • andrei
    mana mafiota
    de ce sa se bage taxa de prima inscriere?sa ne oblige sa le cumparam masinile din reprezentanta,binenteles ca sunt multi senatori,ministri care au actiunu la diferse firme de masini si au interese personale,dar ce face omu de rand,mai bine sa se circule cu tot felu de dacii vechi de 20 ani ?nu e corect
    0 0
  • rom-ania
    Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !
    0 0
  • Rusu Iulian
    O noua mare excrocherie a celor de la putere!!
    Ca de obicei, ca fiecare guvern care a condus si va mai conduce Romania (o tara de lasi in majoritate), si acest guvern vine si inventeaza taxe si impozitate cat mai aberante rezultate ale uinor minti abjecte si lipsite de educatie si bun simt! Poporul roman e plin de lasi si fraieri care ce cred ca vreun partid venit la putere va face ceva pentu romanii adevarati din tara asta.
    Toate scursorile si totu incapabilii intra in politica. De ce? E simplu: nu trebuie sa fii o persoana educata dpv civic, nu trebuie sa muncesti si nu trebuie sa fii cinstit! Si pentru asta esti f bine platit!!!!!!!1
    Ar trebui sa invatam de la unguri (desi nu ii inghit de loc!) ca e momentul sa reactionam serios si sa le administram o corectie pe cat se poate de dura si pecat se poate fizica alesilor nostrii! Acesti oameni nu au Dumezeu! Si nu mai au frica de noi poporul care muncim!!!!!!!
    Am 32 de ani, nu fac politica, si m-am scarbit de aceasta situatie din Romania!
    Treziti-va Romani! Pana nu va fi foarte tarziu!
    0 0
  • Alex
    La ce bun sa platesc o taxa ptr nimik??? ca si cu impozitele au crescut si in schimb statul ce ofera? NIMIK. Nu tu infrastructura si altele.....
    La fel si cu taxa asta macar de s-ar planta niste copaci sau daca s-ar face ceva ptr mediu din ei
    0 0
  • "egalitate"
    Daca nu se intereseaza de profiturile lor, ci de siguranta circulatiei cu rable de sute de euro, sa puna naibii conditiile unor verificari tehnice serioase (care includ si poluarea) si gata! Dar in loc sa avem masini de 4-8 ani, avem masini de 15-20 de ani pt ca nu putem sa le innoim, cu un secnd hand mai recent fabricat. Cati isi permit sa dea 8000E pe o masina (sau un logan)? Si mai ales cati ar dori sa dea atata banet pe o boratura de masina scuzati expresia? Daca romanul vrea si eu un BMW seria 7 cu scaune de piele electrice si motor V12 de 5000cmc si 300cp? cu 2-3000E iti iei o masina brici, care tehnic e mai sigura oricand ca si cacaneatza natzionala. Daca merge numai odata pe luna cu ea si restul timpului strange bani de benzina e dreptul lui! Dar nu, nenorocitii de la APIA vor ca majoritatea romanilor sa mearga in imitatii jalnice de masini, in timp ce doar ei sa mearga in BMW-uri. Sper din suflet sa le-o traga rau de tot, nenorocitii naibii! Eu jur ca chiar daca o sa am bani, niciodata nu voi cumpara o masina noua! Ba din contra, imi iau ceva harb, ii distrug segmentii, mai pun o conducta de combustibil pe teava de esapament si ii dau foc ca sa scoata cat mai mult fum si sa se uste toate florile de pe marginea drumului si sa moara toti iepurasii pufosi din padure! Nenorociti meschini care, sub masca grijii pt mediu, vor sa condamne populatia la a conduce chichinetze de sub 2000cmc, cu cat mai mult plastic si care sa arate cat mai penibil!
    0 0
  • TAXA DE PRIMA INMATRICULARE
    NU SUNT DE ACORD CU ACEASTA TAXA.
    PE CINE AVANTAJEAZA,PE MAREA MAJORITATE A POPULATIEI,SAU PE UN NR.MAI RESTRINS DE OAMENI INFLUIENTI,BOGATI SI NESIMTITI,CARE AU FOST ALESI TOCMAI DE CEI DEZAVANTAJATI.EU AS DORI SA SCAP DE DACIA MEA DE 30 ANI,CARE NU ESTE RABLA,NU POLUEAZA,CU O "RABLA"DE 4-5-6 ANI CARE POLUEAZA RAU DE TOT.ASTA NU INSEAMNA O REINOIRE A PARCULUI AUTO(FUNCTIE DE POSIBILITATI)? OARE SA FIU CONDAMNAT SA RAMIN LA DACIA MEA DE 30 DE ANI DATORITA UNEI ANUMITE CATEGORI DE "OAMENI"LA CARE PENTRU A AJUNGE LA CAP(NU AM SCRIS CREIER)TREBUIE SA FACI O VIZITA PE LA CONTUL LUI BANCAR.OARE NU SE POATE CONCEPE,LA ACEL NIVEL,CA MAI EXISTA SI MAREA MAJORITATE A OAMENILOR NEVOIASI SI CA ACESTIA TREBUIE PROTEJATI SI NU ACEA CATEGORIE CU BANI ?
    0 0
  • vracku
    taxa de cacao
    asta e o mare aberatie.Probabil mai vrea cineva sa mai cumpere ceva din banii contribuabililor asa cum a facut ministrul invatamantului.Mie nu mi se pare normal ca pt o masina noua luata de la dealeri sa platesc o taxa de 870 de euro pt k am optat spre un motor de 1.9.Mi se pare strigator la cer.Guvernul romaniei urmareste anumite interese personale neinteresandu-i se de popor.Asta e parerea mea.E o guvernare de cacat si ca atare dau legi tot de cacat
    0 0
  • taxa de inmatriculare
    Bine ati venit in Comunitatea Europeana! TAXE..........ASTA e inceputul!Vor sa scada taxele noastre, ca sa le bage pe a LOR!
    0 0
  • omu prost
    taxa....dara-r Domnu s............
    sunt de acord sa se plateasca taxa asa cum sa platit si pana acum.Banii care se strang acum nu ajung ,oricum,acolo unde trebuie!
    0 0
  • Cristi
    Taxa vs poluare
    Taxa a fost introdusa ca masura de protectie a mediului.
    Atunci facem asa: in momentul in care poluarea masinilor aduse in tara incepand de anul asta va fi mai mare decat poluarea daciilor vechi si alte autobuze care te ucid la semafor, atunci sunt de acord sa introduca o taxa de protectie a mediului.
    0 0
  • CALIN POPESCU TARICEANU
    CITITORILOR : PLATITI TAXA CA VA IA MAMA DRACULUI !
    Dragi cititori ofensati ,

    Va rog sa platiti aceasta taxa si sa nu mai comentati atata ! In definitiv fac ce vrea muschii mei ...
    Ce daca va ofticati ca mie-mi creste averea ... Daca sunteti tari in singe faceti la fel ! Daca nu : "CIOCU MIC" Colegilor mei din guvern nu le pasa de voi ... Mie de ce mi-ar pasa ? Ce ma amenintati ca nu ma mai alegeti in 2008 ? Pina atunci va mai coc eu ceva si o sa reusesc sa va mai imbrobodesc inca o data ... Garantia mea este Basescu ! I-l am eu cu ceva la mina si-l spaguiesc eu in vreun fel !
    Aveti incredere in mine ca eu o sa va belesc de tot !!!

    CALIN POPESCU TARICEANU
    0 0
  • Ciprian
    Povestea cu poluarea este un slogan!
    Daca; pe d-ul Tariceanu l-ar interesa într-adeva;r poluarea ar merge pe la marii poluatori gen PETROM care deverseaza uleiuri minerale în ape punând în pericol flora si fauna acvatica;... Adevarul este ca în spatele acestui slogan se afla interese personale si de grup. În tot cazul aceasta taxa este împotriva poporului român. Nimeni nu si-ar aduce o rabla din Germania mai rabla decât cea pe care o detine. Vizitati www.mobile.de si www.autoscout24.de sa vedeti ce rable de Mercedes-uri si BMW-uri va puteti lua la un pret de Logan.
    0 0
  • muie pt tariceanu!!!!
    Ce taxa fratele meu!Ia romanule scorbura aia de citroen de la tariceanu si nu mai comenta...Vrei si matale un mertan sau bmw:pai si vladescu,tariceanu si ai lui cum dracu sa mai iasa in fata?daca toata lumea ar avea acces la o masina ,chiar si second,adevarata astia ar trebui sa iasa in pula goala ca sa-i mai remarce cineva!isi dau legi pt ei,asta e!
    0 0
  • Ranetti Victor
    Fosta mea masina Dacia Nova ... vs OPel Calibra actuala..
    Din start spun NU taxei de prima inmatriculare , posibil ca cineva doreste si un argument pentru aceasta negatie care binenteles vine : Am avut o masina Dacia NOva din anul 1996 cu actele noi noute , din nefericire , din cauza unui sofer fara discernamant care si-a parcat masina pe Drum European fara sa o si semnalizeze cu triunghi , lumini pozitie / avarie sau alt mod , am derapat cu NOva in sant si am facut sasiul/directia pulbere. Ei bine , cu sasiul stramb , cu rulmentii , planetarele si toata directia masinii puteam merge foarte , foarte linistit " Oare nu periclitam ? Nu puteam vietile participantilor la trafic si pietonilor in pericol ? " Ba da , eram intradevar un pericol public deoarece masina tragea in toate directiile , nu avea frane si multe altele + ca scotea fum in draci dar...... aveam ITP-ul valabil pana in martie 2008 ( cu masina aia ( cazanu acela ambulant ) puteam sa circul fara nici un fel de prob. fara a ma intreba vrun organ competent daca am sa nu acte la autovehicul ). Am vandut Dacia Nova cu suma de 3.000 lei si am cumparat un Opel Calibra din anul 1990 cu 6 ani mai veche decat Nova. Surprinzator , am cautat multa vreme si am gasit aceasta masina la suma de 1400 euro cu aprox. 500 euro mai mult decat cazanul acela Nova. Opelul se aseaza bine pe sosea , functioneaza ireprosabil ,este injectie ,arata impecabil si nu scoate pic de fum ( pt, poluarea asta).
    In concluzie... Opelul acela costa cat Nova dar este mai bun de 100 de ori ,de ce sa platim aceasta fabuloasa taxa de prima inmatriculare ? Pentru ce interese ? De unde peste 4000 euro ca sa pot inscrie masina ? e o taxa GIGANT!!! Intelegeam daca era intre 100 si 500 euro , parca suna altfel dar nici asa.
    SPUNETI TOTI NU TAXEI DE PRIMA INMATRICULARE SI ATUNCI O SA VEDETI mai multe MASINI PE STRAZILE ROMANIEI nu cazane ca exta' mea Dacie NOVA.
    0 0
  • bbbobbbo
    sa ne guverneze altcineva?...
    macar de ar proteja taxa asta mediul, desi ma indoiesc...

    LIVACHE spunea mai sus ca "ar fi bine sa ne guverneze niste straini", si sunt de acord.

    acum daca mai stiu eu putina istorie, a fost intradevar o astfel de perioada (Carol va zice ceva?) si pare-mi-se, si singura perioada cand Romania a fost cu adevarat de aceeasi valoare cu a tarilor din Occident (Micul Paris, ehei, vremuri...)
    0 0
  • taxa
    sunt deacord sa fie ,cu specificatia, masinile sub 5 ani sa aiba taxa dubla ,iar cele care au peste 6 ani sa primeasca fiecare cumparator jumate din pretul masini inapoi finca noi ecologizam aceasta tara cu alte masini nepoluante si mai vechi .
    0 0
  • taxa ?
    Pt ce d-lor ? Pentru ce aceasta taxa uriasa si neexplicabila ? Uitam ca lumea n-are ce manca si prefera masini secand ? Oare cati din oamenii de rand pot sa-si permita sa-si cumpere masini cu Euro 3 sau 4 ? Haideti sa facem o statistica !
    Sa ne gandim si la acei oameni !
    0 0
  • oarecare
    TIRIAC
    De TIRIAC cel corect de ce nu pomeniti?Oare el nu are aceleasi interese cu Tariceanu???
    0 0
  • Zoloft
    sa mentina taxa
    sa se mentina taxa DAR la un nivel mai redus decat cel propus. O masina cu EUR 3 de 2-3 ani vechime sa aibe o taxa suportabila.Dar in rest de ce sa vina toti ciurucarii cu rable vechi si sa se dea smecheri cu muschii lor. Poluarea deja ne-a iesit pe nas...de ce sa continuam sa o accentuam ? De ce transformam Romania in cimitir de masini vechi.
    Cine are bani sa-si cumpere o masina noua, bravo, cine nu, sa cumpere Logan, sa ridice productia tarii si respectiv economia.
    0 0
  • Anonim
    Taxa de inmatriculare!!! Pentru ce?! Escrocilor!!
    Tara de escroci!!! Vor taxe si impozite platite degeaba din buzunarul omului de rand in conditiile in care ei, cei care inventeaza asa ceva se lafaiesc in limuzinele lor de lux. Iar noi, romanii stam si ne uitam la ei, ca prostii! Solutia, credeti ca nu exista? Exista si chiar legala. De ex., ce-ar fi ca toata lumea sa mearga sa-si inmatriculeze masinile la bulgari sau in alte tari din jur unde nu exista nici o taxa, si sa circule bine merci in Romania!!!
    De ce n-au facut sondaj de opinie asupra populatiei pe acest lucru. O lege si o taxa se stabileste in favoarea majoritatii si nu a afaceristilor care se vad a fi importatorii de masini noi sau pentru protejarea unei masini romanesti de o calitate net inferioara (Logan) comparativ de ex.autoturismelor de pe piata germana, fie ele noi sau second-hand de cativa ani si bine intretinute.
    0 0
  • taxa
    initiativa d-voastra este ok, ar trebui sa invatam sa avem o opinie, sa ne-o exprimam, sa inceracam sa ne facem auziti, sa ne ocupam locul firesc iar ei cei ce ne conduc sa inteleaga ca , le convine sau nu trebuie sa accepte ceea ce doresc cei ce i-au trimis acolo , sa accepte ca ei nu sunt stapanii nostri ci angajatii nostri si ca ar trebui sa raspunda in fata noastra ptr tot ceea ce fac.Suntem tara in care platim ca sa ni se bage pumnul in gura.Ar trebui ca mamaliga sa ramana in stomac , nu sa ne afecteze caracterul.
    din pacate, rezultatul acesti vot nu conteaza este probabil inca un motiv de amuzament ptr ciocanitoarea de la mediu pe care gaina nu ar fi deloc invidioasa daca i-ar descoperi creierul si evident ptr lacheul de la finante.
    atentie popor roman, ai ceea ce meriti, incerca sa meriti altceva!
    0 0
  • ALbert
    Taxa Inmatriculare auto
    Consider aceasta noua taxa ingradeste dreptul la libera circulatie al bunurilor in tara noastra si nu este altceva decat o modalitate de a mai scoate bani de la cetatenii cu venituri mici.
    0 0
  • taxa prima inmatriculare
    o taxa normala o accepta tacit toata lumea. O taxa ca cea de care vorbim e insa hotie pe fata. De ce nu se introduc impozite diferentiate pe categorii de masini si norme de poluare. Iar aici mai vin cu o precizare DE CE RAR-ul NU ACCEPTA modificarea normelor de poluare pe un tip de masina . ca in alte tari civilizate. Daca mie imi place Mercedes din 1971 si vreau sa circul cu el, e dreptul meu. Daca statul imi cere 1000 EUR pe an impozit e dreptul lui. Dar contra a cateva sute de EUR pot sa montez un catalizator si astfel as plati in loc de 1000 doar 400 impozit. Acest lucru, perfect normal, nu se poate in Romania. Daca intr-adevar cuiva ii pasa de mediu, aceasta ar fi fost o prima masura: cresterea impozitului pentru autoturismele poluante dar in acelasi timp punerea la dispozitie a unor mijloace prin care oricine sa poata sa-si faca autoturismul sa polueze mai putin. Va spun concret: in Germania te costa 200 EUR sa faci dintr-o masina cu EUR 2 una cu EUR 3. Nu e mare filozofie, dar la noi orice lucru care ar fi benefic pt om, este fie ilegal fie nu e conform cu nu stiu ce norme obscure stabilite de o conducere, care fie e formata din timpiti, fie sunt alte interese la mijloc.
    0 0
  • Dromichete
    Taxa
    Sunt de acord cu taxa pentru masinile vechi (minim 6 ani) Euro 1 sau Euro 2. In rest este un abuz.
    0 0
  • poluez,deci exist.
    JOS TAXA,INPUSCATI-L PE TARICEANU(VA ROG,CINEVA)
    0 0
  • poluez,deci exist
    o masina cu o vechime de 7 ani adusa din afara este mai buna decat 70% din masinile din Romania,deci nu ar trebuia sa platim taxa de mediu ci ar trebui sa aruncam vechiturile din ograda care polueaza de 10 ori mai mult decat o masina din afara si sa ne putem permite sa aducem masini di afara care polueaza mai putin decat rablele noastre.asa ca taxa de mediu este de cacat.dar sunt niste interese la mijloc.merci.jos comunismul.
    0 0
  • Leontin
    ....
    niste nenorociti, pana acum nu au dat nici un fel de taxa asemanatoare, iar acum jegosii din parlament scot pe tava o taxa. cei mai degradanti oameni din europa ... parlamentarii romani, ardai focuuuuuuuu
    0 0
  • CALIN POPESCU TARICEANU
    Dragi cititori ofensati ,
    CITITORILOR : PLATITI TAXA CA VA IA MAMA DRACULUI !
    de CALIN POPESCU TARICEANU (17.01.2007, 19:13)


    Trebuie sa platiti aceasta taxa si sa nu mai comentati atata ! In definitiv fac ce vrea muschii mei ...
    Ce daca va ofticati ca mie-mi creste averea ... Daca sunteti tari in singe faceti la fel ! Daca nu : "CIOCU MIC" Colegilor mei din guvern nu le pasa de voi ... Mie de ce mi-ar pasa ? Ce ma amenintati ca nu ma mai alegeti in 2008 ? Pina atunci va mai coc eu ceva si o sa reusesc sa va mai imbrobodesc inca o data ... Garantia mea este Basescu ! I-l am eu cu ceva la mina si-l spaguiesc eu in vreun fel !
    Aveti incredere in mine ca eu o sa va belesc de tot !!!

    CALIN POPESCU TARICEANU
    0 0
  • edward
    Taxa Rusini
    Nu mai fiti atat de rai caci nu sant vinovati guvernanti ,doar noi iam pus acolo sa poata sa ne jupoaie pentru interesele lor ,asa ca ciocul mic si pasul mare
    0 0
  • snowmanreddog
    Cu doua taisuri
    Adevarul e ca Guvernul Romaniei e obisnuit sa adune bani de oriunde poate si de cate ori poate. Totusi, taxa asta de inmatriculare e cu doua taisuri.parerea mea e ca ar trebui mentinuta, dar la o suma mai scazuta. Ma gandesc la cei care nu au avut masina niciodata si acum ar avea ocazia sa isi aduca o masina la 500 de euro (ca sunt langa toate gardurile dincolo) sa mai plateasca o taxa de inmatriculare normala ca si pana acuma si cu 700 de euro au masina si nu ma deranjeaza deloc faptul ca ar polua mediul care si asa e cum e, dar ma gandesc la siguranta rutiera. Cred ca ar trebui pastrat principiul inmatricularii masinilor de la euro 3 in sus ca si inainte, si o taxa de inmatriculare de 500 de euro si tot merita, dar cred ca si asta contravine normelor europene. Oricum, decat sa iei o masina veche cu euro 1 mai bine iei una de dupa 2000 cu euro 3 si aceiasi bani ii platesti in sistemul de acum cu "Taxa de prima inmatriculare". Ganditi-va la asta.
    0 0
  • taxa radio contact
    copii,am fost pe-afara[ca si multi dintre voi],si comparativ,daca excludem daciile1300,1400 etc.CAMIOANELEsiAUTOBUZELE alea antice si ,,atotimpulfumegatoare'',avem parc auto bun-bun!de acord[sa fim cinstiti] cu valoarea taxelor de prin2004-2005.dar nu-mi baga bai guvernantule mie taxa 4oooeuro la un golf 4 eur 3,pt ca tu asfaltezi km de3 ori mai scump ca-n ue,si acu ai bani!ca-ti dau in cap cand treci cu girofaru'!
    0 0
  • taxa biletel
    1.DRAGA CALINE,ITI TRIMIT ALATURAT UN DOSAR CARE TE-AR PUTEA BAGA IN C PANA LA GAT DACA APARE IN PRESA(LEGAT DE SCORBURILE ALEA DE CITROEN PE CARE LE IMPORTI...) 2.DACA AI OCAZIA SA SCOTI TAXA AIA SAU VREI SA MERGI LA PARCHET?
    0 0
  • Taxa de inmatriculare
    Am trait 7 ani in Franta,dar acola nu si facea nimeni probleme cu masinile care nu au nici un fel de euro1,2 sau3.Nu exista nici un fel de taxe pt masinile aduse din comunitatea europeana.Chiar nu exista nimeni in tara asta,care sa i opreasca pe acesti comunisti,care si vad propriile interese.
    0 0
  • Grigore
    Las-o Nene ,
    Ce nu au inteles uni guvernanti - ca aderarea la UE inseamna pentru ei, inceputul sfarsitului - si trebuie sa afle toata populatia Romaniei ca TOT ce NU face parte din NORMAL va fi influientat de UE pana intram si noi in NORMALITATE. Si nu uitati ca nenorocitii de comunisti , socialisti ,pdsr-isti NU mai au mult si CRAPA , OMUL cand se naste ARE Dreptul la VIATA SI PROPRIETATE - E NATURAL - ASTEA SUNT VALORILE UE. Aici e prob noastra , scala valorilor noastre a fost intoarsa . ms .
    0 0
  • TAXA prea mare.
    Din cate am auzit mai exista si in alte tari aceasta taxa dar cea mai mare taxa nu depaseste 600 euro si asta cred ca face referinta la masinile non euro.
    0 0
  • Felix-sighisoara
    Praf in ochi
    exista 2 aspecte: 1 daca intr-adevar e vorba de poluare, atunci, de ce nu sare nimeni in sus de exemplu, ptr combinatul chimic de la Tg Mures care asterne zilnic adevarate noxe peste toti cetatenii (astia pe care vrea sa-i protejeze sulfina- ca nici nume de om normal nu are)si nimeni nu mai spune nimic. oare de cate masini non-euro e nevoie sa polueze cam cat iese pe cosul acestui combinat intr-o singura ora (si nu e singurul mare puluant.

    oameni buni, ca si la tigari, e vorba numai de bani si unde sunt bani sunt interese, restul e praf in ochi.

    in ceea ce priveste siguranta rutiera...hmmm! oare nu avem la dispozitie metoda verificarii starii tehnice? sau ne facem ca uitam asta.
    sunt de acord sa circule doar masinile care prezinta siguranta , dupa o verificare tehnica la singe(inclusiv noxe). ce altceva mai trebuie????

    chiar nimeni nu intelege ca acest popor are nevoie sa traiasca liber fara ingradiri, ca a luptat ptr asta , ca si-o doreste dintotdeauna.
    0 0
  • taxa de inmatriculare
    cred ca este o mare aberatie.te obliga pur si simplu sa cauti metode sa le inmatriculezi pe alte tari .cred ca tariceanu e nebun sau cred ca face inaintea sfirsitului .protejeaza interesele marilor dileri
    0 0
  • taxa
    nu sunt d acord
    0 0
  • tariceanu calin
    fac ceva... pe taxa ta
    Calinut,Calinut,vad tu ne....dar nici noi
    nu uitam ...si cind o fi sa mergem la vot o sa ne facem ca ploua. Mai scrie inca un "bilet" catre Traienut si poate va mai aduce-ti si voi aminte ca mai exista si un popor roman(de rind)care inca e vai de mama lui chiar daca am intrat in U>E.(voi ne-o dati)....rusine,mare rusine....
    0 0
  • Calin fitosul si Tariceanu
    taxa pe poluare
    Mai, eu as propune o taxa pe ...se poate scoate si un ban pentru buget si se economiseste combustibil conventional,iar gradul de poluare ramine mai scazut oricum fata de normele euro1,2,3
    0 0
  • gabytzu
    taxa
    taxa "BASESCU" care planta panouri cu AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA si-a schimbat palaria dar a ramas aceeasi marie.bani dati pt.a imbogatii si mai mult pe "ALESII"neamului...
    0 0
  • soferu'
    taxa pe smecher
    Un pas bun initiativa moderatorilor site-ului de a afla parerea romanului simplu care trebuie sa inghita zi de zi toate mizeriile venite din partea guvernantilor sub forma de legi, decrete, ordonante de urgenta si alte forme legale de talharie, dar fara ecou. Am avut rabdare sa citesc parerile tuturor celor care au scris la acest post, cu unii sunt de acord, cu unii mai putin, dar parerea generala pe care mi-am format-o e urmatoarea: vorbe spuse la furie si care nu au nici un rezultat. Din pacate sunt un simplu conducator auto, dar totusi om cu facultate(nu ca asta mi-ar defini in vre-un fel modul meu de a fi, sau ca m-ar face mai bun decat unul fara facultate) care zic sa s-a descurcat destul de bine in viata, am 27 de ani, am casa mea, sotie, un baietel de 1 an jumate, si un salar bunisor(vreo 16 milioane) pentru Moldova(sunt din Iasi) dar care sincer, cred ca nu mai pot suporta sa accept in mod pasiv ceea ce se intampla in Romania. Aceasta taxa este de-a dreptul abuziva si in neconcordanta cu Constitutia Europeana pe care, da, domnilor guvernanti, ATI SEMNAT-O, cu obligatia de a o respecta.
    Va spun cu mana pe suflet ca daca as putea sa intru in direct la o televiziune cu impact la cetateanul simplu, sau la orice forma de propaganda, as cere in mod concret ca in ziua de:.. la ora .... toti romanii de buna credinta ce se simt talhariti prin aceste masuri abuzive sa se adune in fata parlamentului cu masini cu tot si sa marsaluiasca in jurul lui cu goarnele tipand la maxim pana in momentul in care se ia o masura concreta de eliminare a taxei, sau cel putin de micsorare pana in limita bunului simt si al venitului minim a unui roman care nu depaseste 110 euro si care poate ar vrea si el sa-si poata permite sa-si cumpere si el o masina mai buna si sa lase dacia de 30 de ani, sa se simta si el multumit ca i-a crescut nivelul de trai odata cu faptul ce e european cu acte in regula, pentru ca vrem sau nu sa acceptam, acestea sunt reperele omului simplu, de rand in ceea de priveste nivelul de trai, daca dupa un an de munca are ceva in plus in casa(asta in caz ca are casa si nu sta cu chirie) si daca are o masina mai buna decat anul trecut.
    Stimati domni, chiar si moderatori ai acestui site, cereti in mod concret( alegeti o data sigura, indiferent care este ea) ca toti soferii si nu numai soferii, toti romanii care se simt talhariti prin acesta taxa sa se adune in fata parlamentului si sa protesteze impotriva acesteia. Va promit si va asigur ca voi veni si voi aduce un mare numar de ROMANI din Iasi la fel de nemultumiti ca si mine de aceasta taxa incorecta si neconsttutionala.
    Daca va pot ajuta in vre-un fel in privinta demersurilor unui viitor protest, va rog sa ma contactati pe acest post si va voi da numarul de telefon la care pot gasit.
    0 0
  • pacalitu
    cascati ochii
    am inghitit-o si eu ca ceilalti romani.din pacate acum nu mai putem face nimic, dar vom putea sa-i amendam cum se cuvine la vot.PNL=PNTCD maitineti minte sau ati uitat ???TREBUIE SA ELIMINAM BROASTELE DEFINITIV DIN VIATA POLITICA A ROMANIEI.sa ne ajute D-ZEU sa ne lumineze mintele in cabina de vot.
    0 0
  • POPESCU DANIEL
    HOTUL DE TARICEANU
    OARE CINE ARE DE CASTIGAT DIN ACEASTA TAXA DE PRIMA INMATRICULARE????("NOI ROMANII CA NU VOM MAI FI GAZATI DE RABLELE CU VECHIME DE 10 ANI, AUDI BMW,VW")SAU HOTUL ALA DE TARICEANU CU TOATA BANDA LUI DE GANGSTERI.
    0 0
  • FUCK CITROEN&TARICEANU!!!
    TAXA AUTO
    JAVRA DE TARICEANU MENTINE ACEASTA TAXA PENTRU CA TREBUIE SA VANDA IN CONTINUARE MIZERIA AIA DE MARCA,NUMITA C I T R O E N !!!!! IMI SPUNE SI MIE CINEVA CE OM SANATOS LA CAP SI AR CUMPARA CITROEN,KIA,HIYUNDAI IN LOC DE UN AUDI A4,VW GOLF SAU KIAR OPEL ASTRA CARAVAN(NU MAI ZIC DE BMW SI MERCEDES).IDIOTUL ASTA O TINE INTR UNA CA ROMANIA VA DEVENI LADA DE GUNOI A EUROPEI!!!!!BOUL ASTA KIAR NU STIE KUM ARATA O MASINA SECOND HAND IN GERMANIA?????????????KIAR ASA PROSTI NE CREDE?CE VREA?SA DAU 10.000 DE EURO PE COTETUL ALA DE LOGAN?NU MI AR STA MAI BINE INTR UN GOLF 4 DE 130 DE CAI :-))
    0 0
  • Ramona
    Absurd
    Mi se pare absurd sa punem taxe pe "lucrurile"(masini) noi. Nu sunt deacord numai un cretin putea sa ceara asa ceva normal,de ce nu pun taxe pe casele construite de iei dupa 2000 atunci cu siguranta ar mai trebui sa mai aducem vreo citeva mii de masini sa ajunga la suma data de iei pe vilele din tara
    0 0
  • taxe de rahat
    johnny
    pai de obicei taxele sunt puse de de totzi hoti din guvern ca nu mai stie de unde sa mai fure si cum .....dupa voi unde credeti ca merg taxele astea .....ati mai vazut voi pana acum o strada dreapta sau fara gropi asa taxe sunt in stare sa puna tembeli astia chiar daca era vb doar de inmatriculare dar vreau sa vb in general
    0 0
  • valentin
    NU SUNT DE ACORD
    AM O INTREBARE PT DOMNUL TARICEANU .... CE MASINA POLUAEAZA MAI MULT OPELUL MEU DIN 2000 SAU MASINILE LUI DE COLECTIE ENUMERAND FIAT 850 DACIA 1100 PE CARE LE CONDUCE CU ATATA DRAG . SI SINCER SA FIU DACA SE MAI CONTINUA ASA O SA RENUNT LA CETATENIA DE ROMAN ASA CA AM UN SINGUR . ASA CA TINETI MINTE SA TRAITI BINE
    0 0
  • raylou
    fericit
    astazi am achitat taxa (559 euro), sunt un fericit...a-mi sa-mi rup masina cea noua in gropile romanicii...cu ea inmatriculata.
    0 0
  • Miliioane de lei pt. taxele de drum extara romania
    NU ne-ia pielea detot astai taxa de prima inmaticulare dar de drumurile prima din tara cine se ocupa din bani nostri cine ne aude inimile strinse la volan cind intri din groapa in groapa si mai stii ca ai dat pentru asta si o gramada de bani pe cine doare cred pe dl. taxa prima rabdarea noastra fata de ei este super si as mai putea continua dar deja imi vine greata trebe sa ma urc la volan pe drumuri extra si din bani extra platitii...............
    0 0
  • catalin
    Gunoiul Tariceanu
    Acest dobitoc de prim ministru trebuie sa dispara,pt.ca nu face altceva decat sa-si rezolve propriile interese.Nu are nici cea mai mica cultura politica,nici habar nu are de doctrina liberala,este o nulitate,care a facut afaceri atat cu PSD cat si cu altii care erau la putere. Scoate taxa BISNITARUL DRAQ !
    0 0
  • kikici
    nu are tariceanu ce baga in cos
    0 0
  • grigorina
    scadeti taxa fratilor
    pe noi ca oameni de rind nu mapoate obliga nimeni sa mi iau masina noua . daca eu am bani ptr una second hand eu de aia imi iau7 daca nu sa mi dea dl tariceanu diferenta si imi iau una de la citroen sa i creasca lui vinzarile.am masina noua in leasing si mai am 1an de achitat si masina este praf mai bine ar repara drumurile ce fac ei cu banii de pe rovignete se duc tot la bugetul lor personal.
    0 0
  • bekaly
    taxa
    in strada se mai poate rezolva,dar pana atunci bucurati-va de 1300/79 si noile golan pana atunci,si va urez poluare fericita..........
    0 0
  • Taxe si iar taxe ...
    Taxa de prima
    Ma fratilor ..daca cei din comisia UE spun ca aceasta taxa este discriminatorie atunci ce mama voastra mai vreti sa ne sugeti si sangele
    0 0
  • da este o aberatie a lui taricianu ,eu de exemplu vreau sa imi i-au un golf 4 pacific cu norma de poluare euro 4 din 2004 pe care nu o sa-l schimb cu 20 de loganuri noi ale lui tariceanu si la care sunt nevoit sa platesc o taxa de inmatriculare de 1000 eur .........ce tampenie pai poti compara un golf 4 cu un logan
    0 0
  • vlad radu
    taxa inmatriculare
    sa iesim in strada sing. solutie sa inlaturam dictatori iarasi cum am mai facuto noi romani sa fim uniti pe iei si pe mama lor de hoti la puscarie cu iei si averile lor confiscate
    0 0
  • Anoninus
    Taxa si taranii parveniti
    In mare parte aveti toti dreptate, Tariceanu e o jigodie si tine o taxa aberanta, pacat ca marea majoritate sunteti niste analfabeti si cocalari care visati sa va dati intr-o masina "smechera" cu multi cai putere, probabil cu maneaua la maxim si lumina din habitaclu aprinsa seara, sa va vada lumea domne'. Invatati intai sa scrieti romaneste si apoi postati-va ideile pe site-uri. Nu puteti sa va luati o masina normala?,cu care sa va puteti face treaba de cocalari ce sunteti(carat de ceapa si cartofi sau haine furate din afara), vad pe strazi mai multe BMW-uri si Mercedes-uri ca in Germania si in mare parte conduse de tot felul de smecherasi cu 4 clase.Citez cativa "colegi de suferinta" care viseaza la astfel de masini : "imi pare tare rau pt mediu da mai bine ma plimb in mercedes", " Daca romanul vrea si eu un BMW seria 7 cu scaune de piele electrice si motor V12 de 5000cmc si 300cp?", "NU MI AR STA MAI BINE INTR UN GOLF 4 DE 130 DE CAI :-))". Poate si din cauza cocalarilor care vizeaza V12-uri si ei mor de foame, vorba aceea prima generetie la pantof, grandomani si parveniti, au pus astia taxa asta imbecila. Oricum ne meritam soarta, in mare suntem un popor de tarani si ciobani care voteaza de fiecare data aceiasi comunisti si securisti, care ii prostesc in campania electorala cu 2 mici si o bere si imediat uita cat i-au injurat pana atunci si cat de mult s-au "zbatut" de fapt pt binele lor si al tarii. Asa popor asa conducere si la Logan cu cocalarii, numai visati scaune si volan din piele pe care sa le zgariati cu mainile voastre batatorite de la sapa sau prasit la capsuni.
    0 0
  • tudost02
    taxa auto
    Sambata, orele 9-10 va avea loc un apmlu meeting de protest impotriva taxei auto. Vor participa oameni din toate zonele tarii. Detalii pe http://taxa-auto.forumer.ro sau jostaxa@yahoo.com
    0 0
  • JOS TAXA AUTO
    NU LE MAI AJUNG BANI DOMNILOR PARLAMETARI SI DORESC SA MAI FURE BANI DIN BUZUNARU ROMANULI ASTA ESTE BATAIE DE JOC SA OBLIGI ROMANU SA CUMPERE DACIA PETRUCA NU MAI ARE VANZARE SI DA FALIMENT INCHIDETIO DACA NU MAI VREA ROMANU DACIE DESFITINTATO MIE NU MIA PLACUT DACIA NICI ODATA SI NICI NU AM AVUT SI NICI NU VOI AVEA DACIE ORI CE ANAFARA DE DACIE PETRU ALTE FABRICI CA AU DAT FALIMET SI LEA ANCHIS CA NU SANT RENTABILE NU SAU GANDI SI CA AU RAMAS MILIONE DE ROMANI FARA SERVICI AN TOATA TARA NU SAU GANDIT DAR CAND AU RAMAS MI DE MINERI FARA SERVICI SI LEAU ANCHIS MINELE PE MOTIV CA NU SANT RETABILE STITI DE CE LEA ACHIS PETRUCA LOR NU LE IESEAU BANI DE ACOLO SI NU AI INTERESEAZA PE IEI NU IA AJUTAT DOMNI PARLAMENTARI SI NU SAU GANDIT CA RAMAN MILIONE DE ROMANI FARA SERVICI ANCHDETI FABRICA DACIA DACA NU MAI IESTE RETABILA SAU NU PUTETI PETRUCA NU VA MAI IESE BANI ASA TREBE SA AL OBLIGATI PE CETATEANU ROMAN SA VA CUPERE DACIA IESTE BATAE DE JOC CE FACETI VOI CU POPULATIA ROMANA URMEZA SA NE LOATI TAXA PE AER SI ESTE OK LA SALARELE CE LE AVEM
    0 0
  • costel
    taxa
    salut eu ce sa mai zic ca am vazut cat este taxasi eu cred ca este japca pe fata,hotieam crezut ca am ales un gv mai bun dar sunt mai hoti ca hoti ,mam cam saturat de romania asta,am si eu o masina si ma costa taxa o gramada de bani .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru