Taximetristii vor iesi in strada

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 15.05.2007
Taximetristii din Bucuresti vor efectua o actiune de protest miercuri, 16 mai. Principalele artere din centrul Capitalei vor fi blocate.

Taximetristii bucuresteni ameninta ca vor iesi miercuri in strada cu peste 3.000 de masini, fiind nemultumiti de noua lege referitoare la transportul public local, sustine Mediafax.

Remus Nedelcu, presedintele Asociatiei Nationale a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi (ANPOTRT),  a declarat ca taximetristii vor ca aceasta noua Lege 92/2007 sa nu faca referire si la ei.

Astfel, potrivit articolului 24, aliniatul 2 din respectiva lege, de la 1 ianuarie 2008, accesul operatorilor de taxi si al taximetristilor independenti la serviciul de transport public local de persoane efectuat cu autoturisme in regim de taxi se face numai prin licitatie, urmata de distribuirea unui contract de gestiune delegata.

De la 1 ianuarie 2008, autorizatiile care erau valabile pana in 2010-2011 vor fi nule, acestia trebuind sa participe la licitatii.

Alaturi de ANPOTRT, la mitingul de miercuri vor participa si membri ai Asociatiei Profesionale a Transportatorilor in regim de Taxi si inchiriere si cei ai Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Taximetristilor Independenti, iar concomitent cu mitingul din Capitala vor avea loc proteste in 20 de judete ale tarii.

Taximetristii se vor aduna miercuri la ora 11.00 in fata Salii Polivalente, iar de acolo vor pleca in mars spre Piata Unirii - Piata Romana - Piata Victoriei, blocand sase artere principale.

Protestatarii au cerut Primariei Bucuresti autorizatie pana la ora 17.00, insa li s-a acordat doar pana la ora 14.30, informeaza Mediafax.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru