The Big Three in deruta

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.08.2006
General Motors, Ford si Chrysler au inregistrat scaderi vizibile in vanzarile pe luna iulie. Recordmani sunt cei de la Chrysler: -37% fata de iulie 2005.

Luna iulie s-a dovedit a fi una foarte proasta pentru vanzarile celor trei mari constructori americani (General Motors, Ford si Chrysler), cunoscuti in limbajul comun al industriei auto ca “The Big Three”.

Cei de la Chrysler sunt recordmanii negativi ai lunii, vanzarile lor scanzand cu 37% in raport cu luna iulie 2005 (150.349 de unitati versus 240.146 de unitati anul trecut). Ford sunt si ei aproape, cu -34.2% (241.339 unitati vandute contra celor 366.548 de anul trecut). Ford a pierdut mai ales la vanzarile vehiculelor “grele” – SUV-uri, monovolume si pick-up-uri, ale caror vanzari au scazut cu 43.8%. Liderii mondiali, cei de la General Motors, au iesit cel mai bine din capcana lunii iulie, cu o scadere de “doar” 19.5 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Trebuie subliniat insa faptul ca luna iulie a lui 2005 a fost una fericita pentru constructori si clienti in conditiile unor reduceri masive care au determinat cresteri semnificative ale cifrelor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru