Tocurile inalte produc mai multe accidente

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.06.2007
Un studiu britanic a dovedit ca femeile care poarta tocuri fac mai multe accidente auto.

Un studiu britanic avertizeaza asupra pericolului pe care il reprezinta unele femei la volan. Potrivit cercetatorilor, majoritatea femeilor care risca un accident sunt cele care poarta tocuri inalte. Studiul arata ca 80% dintre femei pun pe primul plan look-ul si apoi siguranta la volan, in timp ce 18% prefera sa conduca desculte.

Fie ca au tocuri cui, fie ca sunt prea inalte sau au o forma inadecvata, problema pantofilor de dama este aceeasi: sensibilitatea si stabilitatea apasarii pedalelor. Din cele 12 milioane de soferite britanice, 10% au recunoscut ca au avut un accident serios din cauza folosirii unor pantofi inadecvati condusului.

Societatile de asigurari au propus deja o solutie care ar putea scadea numarul femeilor care risca accidente rutiere din cauza tocurilor: pantofi speciali pentru sofat cu un aspect estetic placut.

Comentarii (29)

  • mircea
    80% dintr femei pun pre primul plan look-ul in orice domeniu, nu doar siguranta la volan.
    0 0
  • R:Mircea
    Daca nu ar fi barbatii misogini, poate ar fi si femeile mai bune soferite...
    0 0
  • da
    oana are deptate..
    0 0
  • costinescu
    re:oana
    daca femeile ar fi mai bune soferite, barbatii n-ar mai zice nimic
    0 0
  • Mic exemplu
    Tocmai am mers cu un taxi pana acasa. Pe o alee ingusta era un utilaj imens parcat care ocupa trotuarul si jumatatea stanga din drum in directia noastra de mers. Taxi-ul a intrat cu greu paralel cu utilajul dar nu a mai avut loc sa iasa pentru ca o doamna la 35 ani cu un Corsa i-a blocat iesirea. Nu numai atat, dar a si refuzat sa dea inapoi sa faca loc soferului de taxi. Dialog intre soferita si soferul de taxi:
    EA: Nu mai puteai sa stai putin in capatul aleii sa trec si eu, nu?
    EL: Pai domnisoara, cine face depasire, eu sau dumneavoastra?
    EA: Ei na, ce sa zic, bine ca esti tu destept ...
    In cazul asta soferul de taxi s-a comportat misogin DUPA interactiunea cu d-ra. respectiva, nu inainte, deci macar in cazul asta nu cred ca EA ar fi fost o soferita mai buna daca nu am fi fost noi doi misogini :)).
    0 0
  • Re: Oana
    Eu nu prea inteleg mesajul tau. Mesajul lui Mircea nu mi se pare chiar misogin, pur si simplu a generalizat, si nu cred ca a gresit. Sora mea poate sa ii confirme. Poate ca tocurile sunt si motivul pentru care femeile nu sunt percepute ca soferi buni.

    "Daca nu ar fi barbatii misogini, poate ar fi si femeile mai bune soferite..." - pur si simplu cauti o scuza :|
    0 0
  • georgy
    ai dreptate noname,si eu sunt o soferita care prefera sa conduca in papuci(acum vara)decat sa am un look 'inalt' si sa risc sa nu pot pune frana cand am nevoie.Insa,din pacate,pentru multe femei conteaza mai mult imaginea lor decat siguranta(lor si a celorlalti).
    0 0
  • andreea
    Daca e sa ne uitam pe statistici si chiar la stiri se va observa clar ca barbatii conduc clasamentul la accidente, fata de femei care sunt mult mai atente. Parcarile sunt problema femeilor si asta pentru ca instructorii sunt de obicei barbati si in loc sa te invete o parcare laterala prefera sa se holbeze la picioarele si sanii tai. Asa ca Oana are mare dreptate: BARBATII sunt niste misogini! Iar asta cu femeile care au mai mult grija de look decat de sofat, mi se pare o idiotenie, de parca barbatii nu au grija de look-ul lor. Eu conduc numai pe tocuri, nu chiar mici si nu am avut nici un accident. Singurul accident in 10 ani de soferie a fost cand un bou a parcat pe mijlocul strazii si nu s-a sinchisit sa-si mute rabla, a crezut ca I can fly!
    0 0
  • Corina Diaconu
    despre tocuri inalte, NUMAI DE BINE!
    Dragii mei, nu inteleg care este problema voastra. eu nu am voie sa port tocuri mai mici de 3 cm din pricina unei afectiuni a coloanei vertebrale. De cand ma stiu, conduc numai cu tocuri, am vreo 100.000km condusi FARA EVENIMENTE (Doamne Fereste! sa nu vbesc intr-un ceas rau) si nimeni nu m-a injurat vreodata ca as conduce prost.
    Consider insa, ca marea problema in traficul romanesc sunt BUNELE MANIERE dragii mei. ATAT!
    0 0
  • ana maria
    despre tocuri
    nu inteleg care e problema barbatilor, cu sau fara tocuri cine stie sa sofeze, sofeaza. a.... e un motiv? eu am permis de 13 ani si am mers cu spatele decat multi barbati cu fata, nu am zgariat un deget la nimeni, locuiesc intr-un oras aglomerat, evit cel putin 10"soferi" pe zi, de ce nu recunosc simplu ca suntem cel putin la fel de bune la sofat ca ei? nu se stie oare ca femeile la volan sunt mai prudente ca barbatii??? verificati statistica accidentelor si apoi mai vorbim.
    0 0
  • tot despre tocuri:)
    ai dreptate Corina, din pacate in Romania lipsesc cu desavarsire bunele maniere, e suficient sa fii femeie ca sa fii injurata, am colindat la volan toata Europa dar n-am fost injurata de nimeni, cand am intrat in Romania au inceput "soferii" cu apelative....URAT!!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Interzise
    In multe tari tocurile mari sunt ILEGALE la sofer sau soferita.(ca sa nu fie discriminare). Mainile nu au fost proiectate pt tocuri inalte si chiar sunt un pericol social. Cat despre femei la volan personal pot spune ca sunt un pericol public si chiar am asistat la accidente facute din nesabuinta feminina. Telefonul, machiajul si atentia la copii din spate in loc de drum duce la multe accidente.
    Sa nu mai vorbim de blonde la volan.
    Normal ca excepti sunt in toate domeniile.
    Ashley Force.
    0 0
  • cristina
    personal
    eu cand conduc mai ales la drum lung folosesc adidashi sau balerini si stau q pantofii q toc p bancheta din spate(daca la destinatzie ar trebui sa-i port) :)
    0 0
  • Misoginism
    Va garantez ca nu exista barbati misogini.Toti barbatii sunt de cred si sunt de acord cu egalitatea femeilor.................intre ele.
    0 0
  • Re: interzise
    pai incercati si voi sa sofati cu odraslele "cuminti" pe bancheta din spate si apoi mai vorbim. sunt de acord ca exista si calamitati la volan in randul nostru, dar nici voi nu faceti exceptie: doar ca noi suntem mai usor de observat. ca incheiere, nu pot sa spun decat "aveti grija!"
    0 0
  • da da da.... siiigur ca da
    Daca suntem la momentul generalizarilor hai sa o facem corect: toti barbati-s misogini (porci) si toate femeile-s c#rve.
    Acuma sa revenim la realitate. Dura sau nu, asta e. 120 000 femei din Anglia recunosc ca au avut un accident grav din cauza papucilor neadecvati purtati la volan. Dragele mele, asta nu e misoginism sub nicio forma, e pur si simplu IRESPONSABILITATE si IGNORANTA.
    Aceleasi calitati se pot regasi si la barbatii soferi, insa probabil nu in aceeasi cantitate.
    Va legati de numere, cate femei vs barbati au accidente? Pai faceti o statistica cu raportul de soferi activi(nu cei care au permis pt week-end) intre barbati si femei si-o sa vedeti ca dintr-o data numerele se schimba dramatic. In plus, " atentia sporita" a femeilor in trafic e de multe ori cea care cauzeaza accidentele.
    Cunosc femei care intr-adevar sunt soferi buni. Insa raportul dintre ele si restul cunostintelor e infinitesimal.
    barbatii pe care-i cunosc, soferi, nu stralucesc, insa clar marea, marea majoritate sunt mult mai buni soferi decat femeile.
    0 0
  • AndreiRN
    O aveti usor
    Bucurativa ca nu aveti soferite vietnameze, chinezoaice, tailandeze care conduc cu atata teama ca se opresc in intersectie 3 minute inainte sa decida incotro vor sa mearga.
    Realitatea este ca majoritatea femeilor au mai putina experienta de sosea si iau deciziile critice ceva mai incet.
    Pe langa asta majoritate vb la telefon sau se fardeaza/rujeaza in timp ce conduc.
    0 0
  • BmWoWner
    RE:femeia la volan
    Femeia la volan...pericol frate...da nici cu barbati nu imi e rusine...sunt cazuri si cazuri.parerea mea personala:10% din femei sunt soferi buni,restu de 90 % falimenteaza firmele de asigurari.
    0 0
  • Luchian0
    De tinut minte
    Nu lasati femeia la volan ca se intoarce cu masina in batista.. TRUST ME.. Am patit`o acum 5 zile...!!!!!!
    0 0
  • laurentiu
    Femeile la volan sunt cele mai periculoase.Cratita,copii si sexul,pt atat sunt bune femeile.
    0 0
  • Femeie
    Pentru Laurentiu
    Se vede mai Laurentiu ca nu ai avut in viata ta o femeie. Cred ca ar trebui sa te "tratezi" si la propriu si la figurat.
    0 0
  • Ca sa stie toti...
    Ca am intalnit cu barbati care conduc mai jalnic decat 2 femei la un loc...
    0 0
  • AndreiRN
    Asigurarile
    "10% din femei sunt soferi buni,restu de 90 % falimenteaza firmele de asigurari."
    Firmele de asigurari nu vor falimenta niciodata. Cheltuielile de accidente se platesc de ceilalti membri la asigurare. Daca fac femeile mai multe accidente atunci barbati vor acoperi cheltuielile cu o cotizatie mei mare. Asigurarile sunt un sistem mafiot de bani pt protectie si ei nu pierd niciodata.
    0 0
  • andreea
    asigurarile
    "Asigurarile sunt un sistem mafiot de bani pt protectie si ei nu pierd niciodata." CORECT. Cei mai multi bani care ii dam la asigurari se duc pe comisioane. Credeti-ma inchei asigurari asa ca...
    0 0
  • laurro
    realitatea
    viata moderna a adus egalitatea intre sexe ( suntem egali in drepturi numai cand vor femeile !!) spiritul american a dus si mai departe acest fapt, indreptandu-ne spre o societate de tip matriarhal, dominat de vointa si drepturile femeilor. cu toate ca de-a lungul istoriei omenirii s-a mai incercat acest lucru si s-a dovedit a fi falimentar si nefunctional acest sistem ! ca in orice domeniu ( de la premiile nobel si pana la creatorii de moda, sau bucatari) barbati exceleaza. nu o spun eu, ci este un fapt dovedit si toata lumea o stie! cum toti stiu ca creerul barbatilor este cu 200 de grame mai greu decat al femeilor ! probabil ca de aici survin diferentele. In problema sofatului, se pastreaza aceasi diferenta ca si in celalalte domenii. cate femei conduc tir-uri sau vehicole mai mari? marea majoritate conduc niste buburuze de masini, cu care se invart ametite prin orase ( in afara nu se aventureaza, ca nu stiu nici macar pe ce sosea sa o apuce) si gata, sunt soferite ne mai pomenite !! hai sa fim seriosi si sa ne vedem lungul nasului fetelor !! nu zic ca si printre barbati nu sunt destui bolovani si teribilisti, dar procentual nu exista comparatie.
    0 0
  • oarecare
    misogini
    misogini, putin spus, se dau destepti, mari si tari, la volan unii se comporta imatur si iresponsabili.Se vara cu botul masinii in costa unui automobiliste, sa se bage ei in fata, sunt ei mai destepti...pai daca ar fi mai destepti ca fetele, ar fi dovedit prin mesajele enuntate...nu fac altceva decat sa jigneasca si sa faca fite de neghiobi, conduc cu mare stangacie..nu ma laud , dar dau clase la multi automobilisti CHIAR PROFESIONISTI, tin doar de volan si merg ca prostii pe centru, HA...vai de voi laudarosilor
    0 0
  • AndreiRN
    Pt. "de oarecare"
    Prin faptul ca iti este rusine de propria identitate valabilitatea argumentelor tale este aproape nula.
    Ca sa fi luata in serios intai trebuie sa devi o PERSOANA. O persoana sigura pe gandirea ei si fara teama de a si-o discuta in public. Pana atunci arunci si tu cu noroi ca multi alti.
    0 0
  • AndreiRN
    "viata moderna a adus egalitatea intre sexe"
    Sau a incurcat borcanele sociale. Egalitate nu va fi niciodata deoarece capacitatile din desigh sunt diferite.
    "creerul barbatilor este cu 200 de grame mai greu decat al femeilor"
    Da, se stie ca sunt mai grei de cap. :):):) Si totusi eu trebuie sa-i dau nevesti de 5 ori directiile si tot se pierde. Fac o schita simpla dar ....... o citeste invers.
    0 0
  • anonim
    sunteti praf va dati mari si tari ca stiti sa conduceti...stiti pe dracu.daca voi sunteti barbati nu inseamna ca gata femeile nu mai au voie sa iasa cu masina ca sunteti voi nesimtiti...femeile sunt mult mai atente in trafic decat voi papa lapte.pe ce dracu va bazati voi sa jigniti in halul asta femeile ca fara femei sunteti morti firati voi sa fiti de prosti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru