Topul vanzarilor pe 2007

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 19.03.2007
Inceputul lui 2007 aduce o schimbare la varf in ierarhia vanzarilor de autovehicule noi. Producatorii interni cedeaza din piata principalilor importatori.

In primele doua luni ale anului 2007, vanzarile de autoturisme noi au crescut cu 10,6% fata de perioada similara a anului precedent.

Cererea pentru marca Dacia a scazut cu 22,6%, la 10.122 unitati, corespunzator unei cote de piata de 30,6%. Vanzarile Daewoo au scazut cu 11,9%, ajungand la 1.801 unitati, reprezentand o cota de piata de 4,7%.

Pe segmentul marcilor de import, Skoda se mentine pe prima pozitie, cu 3.127 de unitati, in crestere cu 32,6%, urmata de Volkswagen, in urcare o pozitie, la 3.053 unitati. Renault coboara o treapta, pana pe locul trei, cu vanzari de 2.937 unitati, marca franceza fiind urmata de Opel, in urcare un loc, cu 1.833 de unitati.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de Peugeot, in coborare o pozitie, cu 1.533 de unitati comercializate si de Ford, care se mentine pe pozitia a sasea, cu 1.494 unitati, anunta Mediafax. In clasamentul pe modele conduce Renault, cu Clio si Megane, dupa care urmeaza Skoda Octavia Tour, Fabia si Octavia II. Urmatoarele locuri sunt detinute de Opel Astra Classic, Volkswagen Polo si Volkswagen Golf.

Comentarii (7)

  • scade?
    scad vanzarile Dacia? Vai, ce pacat... Oare de ce? Sa nu fie chiar asa de ieftina? Sa nu aiba un raport calitate/pret prea bun? Mai bine sa dai inca niste zeci de euro la rata si iei altceva? Ntz ntz ntz... Simt cum se umfla inima in mine.
    0 0
  • cred ca sefii dacia isi fac griji acum...
    Sa inteleg ca sefii dacia vor lua masuri? Din cate vad eu situatia. NU. Atata timp cat romanul nu are cultura necesara sa evolueze de la un cacat de dacie. Atunci se pare ca ei vor trai mult si bine si vor fabrica masini
    0 0
  • impart opinia...
    Imi impart opinia cu Vlad, si mie mi se umfla inima in mine cand vad ca Dacia scade in vanzari, asta nu va imbunatati cultura romanului, dar oricum e un semn ca ceva nu e bine!! :)
    0 0
  • problema e alta
    la o masina straina te omoara lipsa de servisuri si din orasele mai mici, daca ai si cel mai mic defect da fuga cu ia intr-un oras mare daca poti pe roti e bine daca nu hopa pe platforma si astea costa nu?ce ziceti?
    0 0
  • Daniel
    Pentru Dan ...
    Sa inteleg Dane ca masina straina e ptr oraseni si Dacia pentru tarani ? Asta inseamna ca multi tarani sint in orase ... Noroc ca mai sunt si oraseni la sate ... ce zici ?
    0 0
  • Cochonii de francezi nu pierd
    Nu stiu ce masuri vor lua cei de la Dacia cat timp se apropie de capacitatea lor maxima de productie. Marjele lor au crescut constant si incep sa faca ban pe ban. Chiar daca fata de piata sunt intr-un usor regres.
    0 0
  • ba da prosti mai sunteti
    nu am vazut atata prostie in capul unora...

    cum poti sa te bucuri ca ceva merge rau - mai ales ca acel ceva, chiar cu inima frantzuzeasca e marca romaneasca.

    Nu ca sunt fan Dacia - dar chiar v-ati nascut toti cu curul in BMW si alte marci - care mai de care -????

    Sunt si eu curios ce masini au condus parintii vostri pe vremea lui Ceasca - ca daca nu era Dacia in Romania se dadea u cu saptele si cu Chayenne...

    Vai de capul vostru.

    Bine ca va bucurati...asa sunt romanii - da-i in p@@a mea ca sa moara si fraierii astia.

    M-as bucura sa vad strazile din Romania pliune de Ferarii si de Maybachuri.

    Hai pa si luati D'Acia!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru