Tot mai multi britanici folosesc instalatii GPL

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 17.06.2008
Potrivit unui studiu recent, tot mai multi britanici instaleaza sisteme de alimentare cu GPL pe masinile lor.

Esential

150.000 de britanici si-au instalat sisteme GPL pe masinile lor.

Si britanicii se confrunta cu preturi tot mai mari ale carburantilor, lucru care ii obliga sa recurga la solutii alternative de propulsie sau la gasirea unui compromis. Britanicii recurg la o solutie care era "pe val" in Romania in urma cu 5 ani, si anume montarea instalatiilor de GPL sau gaz petrolier lichefiat.

Daca intre timp ponderea montarii acestor instalatii s-a mai diminuat la noi in tara, se pare ca GPL-ul este tot mai cautat in Marea Britanie, unde companiile autorizate de montaj inregistreaza cresteri uriase.

Desi in 1998 pe teritoriul Regatului Unit nu existau decat 3500 de utilizatori ai acestui sistem, in acest an cifra celor care folosesc GPL a urcat pana la 150.000. Aceasta turnura este data de pretul mult mai mic al litrului de GPL, care costa aproximativ 0.60 de euro. In opozitie cu acesta, pretul benzinei a urcat pana la 1.46 euro iar cel al motorinei pana la aproximativ 1.64 euro.

Costul unei instalatii de GPL cu montaj inclus, in Marea Britanie, poate ajunge pana la 2500 de euro, un pret destul demare care poate fi insa amortizat foarte repede.

In plus, cei care folosesc instalatii GPL sunt scutiti de celebra taxa de congestie londoneza, lucru care atarna greu in economia unei familii simple din capitala engleza.

via | CarScoop

Comentarii (2)

  • dar e treaba facuta cu cap
    In alte tari exista instalatii inteligente de GPL dpdv al formei care nu obstructioneaza nici roata de rezerva nici spatiul util al portbagajului, pe cand la noi 90% din instalatii nu sunt ergonomice. In plus, sunt multe cazuri la noi cu montaj deficitar in ceea ce priveste calitatea manoperei.
    0 0
  • mocanu ciprian
    gpl auto,instalatii de gaz
    Benzina are pret ridicat.Solutia alternativa,este GPL auto,instalatii de gaz,GPL,service autorizat RAR,montaj,reparatii,intretinere,revizii,garantie,sisteme de ultima generatie,injectie de gaz GPL,Euro4,pentru motor cu injectie multipunct,pret promotional,avantaje,profesionalism,calitate.
    http://www.ultragaz.ro
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru