Toyota implineste azi 70 de ani

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 28.08.2007
Toyota a reusit sa le ia fata celor de la GM exact in anul in care japonezii implinesc 70 de ani de existenta. Astazi e zi de sarbatoare in Japonia.

Dupa ce ieri am sarbatori exact 103 ani de la prima infractiune legata de depasirea vitezei regulamentare, astazi trecem la lucruri mai serioase. 28 august este ziua in care, in 1937, Kiichiro Toyoda a pus bazele celui mai mare constructor mondial al momentului: Toyota. Diferenta dintre numele de familie al fondatorului si denumirea pe care o cunoastem astazi cu totii (Toyoda versus Toyota) este data de hotararea acestuia de a utiliza litera T in scriere, deoarece in cultura japoneza aceasta aduce noroc. Se pare ca Kiichiro a nimerit-o bine la acest capitol.

Primul model care a iesit in lume sub denumirea Toyota a fost AC (1938). Dezvoltarea Toyota a fost destul de abrupta: in 1971, producatorul nipon se afla deja pe podiumul constructorilor auto mondiali. Printre marile realizari ale celor de la Toyota se numara pionieratul in ceea ce priveste modelele hibride (Prius sta marturie in acest sens).

"Exista o gluma in care este vorba de trei dentisti. Primul si-a scris pe usa biroului ca este cel mai bun stomatolog din lume.

Celalalt a scris ca este cel mai bun din tara. In sfarsit, al treilea scria ca este cel mai bun din oras. la final, pacientii l-au ales pe cel mai bun din oras. Eu spun intotdeauna ca Toyota trebuie sa fie cel mai bun constructor auto din oras", afirma in martie Akio Toyoda pentru cotidianul nipon Nikkei.

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Happy Birthday Toyota
    La multi ani Toyota si fara tine industria auto nu ar fi asa de curata si cu un viitor promitator. Construiti calitate consistenta si intotdeauna aveti in gand dorintele clientului.
    PS. Toyoda este o firma producatoare de masini unelte de mare calitate si automatizare.
    0 0
  • prudentul
    La multi ani
    Respectul meu pentru Toyota. Regret ca nu vad mai multe masini japoneze pe strada...dar de...noi romanii avem o fixatie ciudata pentru masinile germane. Asta nu-i un lucru neaparat rau, dar cred ca o diversitate mai mare n-ar strica.
    0 0
  • preturile
    nu exista nici o fixatie se pare ca influenta geografica e mai puternica si pe fondul unei lipse de implicare a japonezilor in zona....oricum pretul la piesele de schimb pe japoneze ALUNGA clientii...lipsa service-urilor, dealeri, piese schimb ....cate si mai cate;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru